Jump to content
Dogomania

Masz swojego konia?  

186 members have voted

1. 1. Masz swojego konia?

• Mam :)
    • Niestety nie mam
    • Na razie nie mam, ale sądze, że już niedługo czterokopytny zagości w moim domu :)
    • Mam, ale chyba niedlugo będziemy musieli się rozstać...
    • Nie mam i mieć nie będe

Recommended Posts

Posted

[I][B]kurde konik jest extra...
tam gdzie jeżdżę szukamy jakiegoś nowego dużego konia bo potrzebujemy do skoków...
ale kurde za 10tys to odpada :shake:
zaraz poszukam czy na necie są może jakieś adopcje koni...
kurde dzisiaj miałam trening ze skoków...wzięłam aparat ale oczywiście baterie mi padły i nic nie mam :placz:
17 zawody...boję się :shake:[/B][/I]

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak naprawdę to ja się chyba boję tego zetknięcia pomiędzy moim wyobrażeniem o sobie (w końcu naprawdę sobie dobrze radziłam!) a tym, czym jestem teraz... a z drugiej strony, konie tkwią we mnie równie silnie jak dwadzieścia lat temu...
Regularnie jeździłam jedenaście lat temu...

Posted

[quote name='E-Day']Cześć,
koniarzem jestem od wielu lat :lol:, psiarzem od zaledwie kilku. Konie zawróciły mi w głowie, kiedy byłam nieletnim szczenięciem... potem jeździłam, uczyłam się, zrobiłam instruktora... po kilku następnych latach zaszłam w ciążę i lekarz zakazał mi surowo jazdy :placz: w "tym stanie", co jeszcze pogorszyło ten i tak fatalny okres. Potem dziecko skutecznie zagospodarowało mi czas na kilka lat... ale teraz bardzo bym chciała wrócić do ukochanej rozrywki... trochę się boję - wiek! Z drugiej strony uczyłam kiedyś osoby, które wtedy były starsze ode mnie teraz... Jak to będzie, po kilku latach absencji siąść w siodle? Pamiętam siebie, umiałam dość sporo, jak to będzie, gdy okaże się, że mam kłopot z poprawnym zakłusowaniem?!
Chciałabym i boję się, może ktoś przechodził już to co ja teraz? Jak to jest po tak długiej przerwie? A może mam sobie dać spokój..?[/quote]
ja bym sprobowala

Posted

[quote name='E-Day']Tak naprawdę to ja się chyba boję tego zetknięcia pomiędzy moim wyobrażeniem o sobie (w końcu naprawdę sobie dobrze radziłam!) a tym, czym jestem teraz... a z drugiej strony, konie tkwią we mnie równie silnie jak dwadzieścia lat temu...
Regularnie jeździłam jedenaście lat temu...[/quote]

nie ma co sie bac tylko isc i wsiasc! tego sie nie zapomina ;) A napewno nie na tyle, zeby cofnac sie o dobre kilka lat - nie ma sily! Powodzenia :) Ja po przerwach kilku-miesiecznych (ok, to nie lata, ale...) jedny problem mialam z usztywnianiem siebie, a to mozna przeciez wyeliminowac :)

Posted

[quote name='Mi.'][B]te wysokie tez skakalas?:)[/B][/quote]
[I][B]tak :) tylko niestety ale nie zdążyliśmy nagrać :shake: nawet za 1 przejazdem nie było zrzutki :)
jutro mam trening o 8 rano więc może wtedy coś więcej nagram ;)[/B][/I]

Posted

Ja też chcę skakać :( Ale jakoś wysokie mnie nie pociągają.
E-day jazdy konnej się nie zapomina :) I ty napewno nie zapomniałaś :) Ktoś, kto ma instruktora z pewnością :)

Posted

[quote name='Rinuś'][I][B]tak :) tylko niestety ale nie zdążyliśmy nagrać :shake: nawet za 1 przejazdem nie było zrzutki :)[/B][/I]
[I][B]jutro mam trening o 8 rano więc może wtedy coś więcej nagram ;)[/B][/I][/quote]
[B]nooo to niezle ci idzie:cool3:[/B]

[B]dorkaa to czemu nie skaczesz?[/B]

Posted

Bo w mojej stajni narazie nie prowadzi sie takich jazd. Z tego co słyszałam to dopiero będą jak sie konie ,,nauczą". Ale jest jakaś nadzieja bo te konie uczą klubowicze a ja sie właśnie zapisałam więc może coś z tego będzie :)

Posted

[I][B]dzisiaj trening poszedł mi beznadziejnie :shake:
chyba nie pojadę na te zawody...:shake:
a tymczasem fotka na które j jest Wist - koń do hipoterapii :)[/B][/I]
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images33.fotosik.pl/36/878c6813430e0373.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Dziekuję, pozmniejszam stare zdjęcia i coś wstawię, to jest sprzed ponad 2 lat..
Tutaj Robert na Contender son
[IMG]http://i18.photobucket.com/albums/b133/nadirandaga/malarunda8.jpg[/IMG]

Stare, dobre czasy... :-(
Fotka z Torwaru

Posted

Rinuś
To było tak dawno temu... Jego początki w sumie
Przysiadłam? Półsiad mam, tyłkiem siodła nie dotykam, położyłam się za bardzo, tak jakby to wysoka przeszkoda była

Posted

Rinuś:
Ja bym u Ciebie popracowała głównie nad dosiadem na płaskim i stabilniejszym kontaktem na wodzy. Słychać w tle było instrukora, powiem Ci, że dobra sprawa jak instruktor "pomęczy" dosiad na lonży. Wielu złych nawyków można się oduczyć i wiele poprawić :lol:
A zawodami się nie przejmuj. Wiadomo, że to stres, ale ma to być również dobra zabawa.

Nadiniasty na LL
[IMG]http://i18.photobucket.com/albums/b133/nadirandaga/nnn-1.jpg[/IMG]

Nie lubił odchodzić od koni, potrafił sie wtedy nieźle buntować. Taki towarzyski zwierz.. Ale np 140 okserek nie robił na nim wrazenia. Dobrze jest mieć długie nogi

[IMG]http://i62.photobucket.com/albums/h119/kjbia/Obrazy010.jpg[/IMG]

Patrze na te fotki i się smieje, ale miło jest powspominać

Rinuś, powodzenia na zawodach!

Posted

Dada on jest cudowny :loveu:
Rudzik jak ci idzie :)
Ja jutro może pojade do stajni. Tylko tak kalkuluje jakbym o 13:30 wyjechała to o 16-16:30 powrót.

Zarzucam fotą z zawodów w Zbrosach, październik:

,,Jakiś problem?"

[img]http://img207.imageshack.us/img207/2016/p1210289es4.jpg[/img]

Posted

[I][B]W dupie nie jadę na te zawody...kasę na wpisowe przeznaczę na szeleczki dla Brutusa :loveu:
[url]http://allegro.pl/item265706591_szelki_policja_ratownik_owczarek_labrador.htmlt[/url]
tylko że z imienie:multi:m Brutusa [/B][/I]