felisa Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 [quote name='ewaka']te artykuł znajdują się na stronie Klubu Malamuta www.klubmalamuta.org albo sa to przeredagowane wiadomosci (tamte byly w tabelkach) albo poprostu inne, ale wlasnie o cos podobnego mi chodzilo! DZIEKUJE :p Quote
felisa Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 HUSKYTEAM napisał(a):Jeżeli żyjesz ze sprzedaży szczeniąt, to nie jest stratna, zapewniam Cię. Przeciętnie, na średniej wielkości miocie bez komplikacji "hodowca" ma 2000-3000 zł na czysto. Owszem, sa sposoby, zeby wyzyc ze sprzedazy szczeniat. Ba! Nie zawsze odbywa sie to ze szkoda dla rasy i samych psow w danej hodowli. Jednak kazdy robi tak, jak uzna za sluszne i spekulacje finansowe o takim profilu hodowli, jaki mnie osobiscie interesuje, wykazuja przychody w skali roku na minusie. Bo to, co otrzyma sie za szczenieta (po odliczeniu 'kosztow uzyskania miotu' :) , nie pokrywa kosztow utrzymania zwierzat doroslych. Tyle z mojej strony:evil_lol: Pozdrawiam, Agata Ps. Wyszlo, ze jak zarabiasz na miocie na czysto 2-3000, to cos jest nie tak... Nieprawda! Tylko ile miotow trzeba odchowac rocznie, zeby utrzymac reszte psow i jeszcze miec jakies zyski??? Quote
lupak Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 [quote name='felisa']albo sa to przeredagowane wiadomosci (tamte byly w tabelkach) albo poprostu inne, ale wlasnie o cos podobnego mi chodzilo! DZIEKUJE :p Pewno chodziło ci o to http://www.malamuty.om.pl/ Quote
felisa Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 [quote name='lupak']Pewno chodziło ci o to http://www.malamuty.om.pl/ wlasnie to, bardzo dziekuje :loveu: Quote
Huskuś Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 felisa napisał(a):wlasnie to, bardzo dziekuje :loveu: Ja tam widzę "Ratuj Tybet". Wirus jakiś czy co? Hania Quote
Bajon Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Nie adres dobry tylko to pewnie jedna z akcji protestacyjnych Jany:evil_lol: Quote
Recommended Posts