Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

troche sie skomplikowała sprawa.
Ta fundacja która do nas przyjeżdża jest juz w stałym kontakcie z ludzmi od dobermanów, Borys miałby byc zabrany. Ale pojawiła sie obawa, ze Borys nie zgodzi z innymi psami, bo ta rodzina która go chce ma 2 dobermany już. Pracownicy w schronisku pamiętają, że jak Borys był u nas pierwszy raz to strasznie sie pogryzł z jakims psem, musiał byc wiec izolowany. Jest teraz obawa, czy zgodzi się z tymi psami mieszkającymi juz w tym domu.

Jesli jednak podejmą ryzyko, to pojedzie do domu 11 sierpnia. Terminu operacji jeszcze nie znam :roll: bo wet jest na urlopie :cool1:

• 2 weeks later...
Posted

Borys został wczoraj sprawdzony pod kątem zachowania wobec innych psów. Wpuszczono go do boksu z labradorką - totalna olewka ;)
Takze Borysek grzeczny, przynajmniej wobec dam :evil_lol:

• 1 month later...
Posted

[quote name='dzodzo']Borysek już miał dwa razy jechać do Niemiec ale nie wyszło...a to taki fajny pieso:shake:

ale wyjdzie tym razem :cool3:

właśnie Kasia mi napisała tą rewelacyjną wiadomość :multi:

BORYSEK JEDZIE DO NIEMIEC TERAZ 20.10.!!!!!!!

Znalazł sie tymczas dla niego :laola:

aaale bedzie transport :O

Posted

Baaaardzo si eciesze razem z WAMI!
DObrze ze go wyszperałam i zaczełam podbijac!
Wszyscy sobie przypomnieli tego spokojnego kochanego emeryta i jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeedzie do lepszego zycia!
Juz nie moge doczekać sie fotek z nowego domu!

Posted

oba pabianickie miśki były bardzo grzeczne, zero problemów, podróżowały w transporterach.Amadeo(ten od pijaka)był cichy jak myszka, psa nie było po prostu, zero agresji, potem troszke zaczepiał Borysa-koledzy z podwórka w końcu:cool3:
tu Amadeo w pozie wystawowej:

fotek Boryska nie mam , bo trzymałąm go na smyczy ale będą bo robił drugi paparazzi:)
szczerze mówiać prawie się poryczałam bo Borys cos czuł i był niespokojny, przytulał sie do mnie, patrzył w oczy jakby pytał co sie dzieje i dawał mi łapę prosząco....musiałam go wepchnąc do kontenerka niemców na siłe, tak się zapierał.Kochany Borysek:oops:
Ale wiecie co, pojechał od razu do nowego domu!!!!!do Hamburga, dom z drugim psem, starsi państwo-bądź grzeczny Borysku!!!!!!!
Amadeo pojechał na DT, jechał w inny region Niemiec drugim busem.
Popielaty dzieciak z Pabianic gdzieś mi umknąl i nie mam zdjęc ale był grzeczny i łasił sie do ludzi, próbował się bawić z psami, jechał sobie w szoferce busa i wszytsko ok;)
znalazłam jeszcze kilka ujęc Amadeo na pamiatkę:

spotkanie nos w nos z Babitem:

jeszcze Amadeo:

powodzenia pieski!!!!!

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Niewiasta_21']Borys:
Państwo pisza:
Borys jest przekochany i tylko jak coś zrozumie, to zaraz to słucha i wykonuje!
Ja czasami sądze, że on am bardzo dobre wychowanie: chodzi wspaniale na smyczy, nie odchodzi od nas na krok, nawet jak sie go spuści ze smyczy i zawoła-momentalnie przychodzi!
Z moimi psami-wszystko jedno czy duże czy małe, kastrowane czy nie- rozumie się wspaniale, do dnia dzisiejszego nie mieliśmy z nim rzadnego kłopotu.
Borys jest bardzo zdrowy, przeszedł wszystkie badania bez problemów.
To jest naprawde świetny towarzysz!

" class="ipsImage" alt="">
" class="ipsImage" alt="">
:loveu::loveu::lol:

• 1 month later...
Posted

a teraz uwaga!!!!!Borysek po kolejnej operacji oczu czuje sie świetnie i takiej chałupki pilnuje;)

jak się dobrze wpatrzec to w trawie leży taka zmiętolona kaczka-zabawka:loveu: