worst jinx eu Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 Czesc. zdecydowalem sie na zakup szczeniaka z rodowodem. Ale teraz mam dylemat ( za duzo sie naczytalem o rodowodach ) znalazlem fajne ogloszenie pasujace do moich wymagan. Tylko w tytule napisane jest : Rodowod FCI . Natomiast w opisie ze szczeniaki w momencie odbioru beda posiadac metryczke uprawniajaca do rejestracji w zwiazku kynologicznym- jedynej organizacji kynologicznej zrzeszonej w F.C.I. I teraz co, bo podobno to sa 2 inne organizacje ^^ juz sam nie wiem... wytlumaczy ktos? czy to poprawny rodowod? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pani Profesor Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 nie mogę zacytować innego forum, ale wklep sobie tę frazę, którą dałeś w tytule w google - wyskoczy Ci forum jednej rasy, tam jest ładnie wytłumaczona różnica pomiędzy tymi organizacjami, bo nie jest to absolutnie jedno i to samo :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cockermanka Posted September 22, 2014 Share Posted September 22, 2014 Wystarczy zapytać hodowcę,czy jest zrzeszony z Związku Kynologicznym w Polsce (czyli FCI). Bo może to błąd piszącego ogłoszenie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts