Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 567
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Scheila']Moje chowki kochają swoją kicię ale koty na ulicy to już zupełnie"inna inszosć":lol:[/quote]

tak zawsze jest..pies tleruje kota w domu natomiast poza domem pies pogoni kota...

Posted

[quote name='marillka']a tak "niewinnie" wyglądają[/quote]

wygladaja jak LWY, dziecko jak zobaczylo Chow-Chow powiedzialo mamo popatrz jakie [B]lewly [/B]ida....
takie robia wrazenie...:loveu:

Posted

Dzisiaj w nocy ok 2-3 Roki zerwał się z niesamwitym skowytem.To bylo cos strasznego.Chow z byle powodu nie zapiszczy ale to co usłyszałam to mnie zmrozilo.Moglam tylko do niego mówic i głaskac,wstał ze swojego miejsca i przeniósł sie w inne ,utykal mocno na prawą przednią łapkę.Parę razy chyba jeszcze chciał zaskowyczec ale zrywałam się i byłam przy nim.Rano chciałam wyśc ,zszedł po stopniach ale niestety nie chciał iśc .Widfac ,że jest sztywny w ruchu i porusza się bardzo powoli.Myślę ,że to albo stare zmiany reumatyczne albo jakies ostre zapalenie stawów.To tylko moje spostrzeżenia.Dzisiaj mamy termin wizyty z powodu ucha,a tu dojdą nowe problemy.Na noc zaopatrze się w pyralginę ,bo nie chcę przeżywac podobnych doznań dzisiaj w nocy.Myśle ,że Roki to był pies podwórzowo-kojcowy a "plony" przypadną mnie....

Posted

do weta pojechalismy zaraz po 8-mej i nie czekalismy na 'swój" termin na 14.Pies dostał zastrzyk p/zapalny,rozkurczowy.i p/bólowy,oraz B12.Trudno powiedziec co to jest ?Może tak silne i bolesne bole miesni(tak to wygląda).a może atak reumatyczny na stawy ....I lecz tu psa ......Gdy przyjechalismy do domu to chciał się połozyć i jednak zaskowyczał już leżąc.Dałam mu pół tabl pyralginy i biedak zasnął.Spał ze 2 godz (ja też!)i chodzi na takich utykających nogach.Za to z uchem duuuuuużo lepiej !Stał dziś bez kagańca i pozwalał na czyszczenie,nawet zastrzyki zniósł spokojnie.Acha od soboty wchodzę z tabl scanodyl 2x dz.Najbardziej boję się nocy ale po prostu dam mu jeszcze pół pyralginy.

Posted

Widac,że łapki bolą nawet utyka na przednie ale jedyne co w tym wszystkim dobre to fakt,że nie ma goraczki,normalnie sika i chce jesc.Przypomniało mi się,że przy niedoborach potasu mają miejsce takie silne kurcze i bolesne kończyn .Ale czy to samo tyczy się psów ?