sweetheart Posted September 14, 2014 Posted September 14, 2014 Witam wszystkich, moj pies jest 4 dni po kastracji. Wszystko jest ok je i pije ok, zacheca do zabawy ale ruch mu ograniczamy, caly czas nosi kolnierz wiec nie lize sie. Ma szwy rozpuszczalne, w piatek na wizycie kontrolnej weterynarz powiedziala ze wszystko ok i nastepna wizyte mam w piatek. I moja prosba do Was czy mozecie ocenic rane psa bo nie jestem pewna czy tak powinna wygladac 4 dni po zabiegu moze ktos bedzie mial porownanie? Bardzo prosze o pomoc! Quote
elik Posted September 14, 2014 Posted September 14, 2014 Moim zdaniem psiaka jak najszybciej powinien oglądnąć wet. Wygląda to tak, jakby szwy się rozeszły i rana jest zainfekowana. Quote
Monika z Katowic Posted September 14, 2014 Posted September 14, 2014 Absolutnie nie!!! Idź natychmiast do weterynarza! Rana po 4-6 dniach powinna wyglądać tak: Quote
Talia Posted September 14, 2014 Posted September 14, 2014 Zgadzam się z powyższymi. Ewidentnie coś tak się paprze. Quote
gryf80 Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 troszke sie brzegi rany rozeszły.pokaż to wetowi w miare mozliwości szybko(ale bez paniki) Quote
sweetheart Posted September 15, 2014 Author Posted September 15, 2014 A wiec jestesmy juz po kontroli infekcji nie ma, rana sie nie otworzyla zostal jeden szew (szwy rozpuszczalne) zdaniem lekarza jest ok pies dostal jeszcze carprofen 50mg przeciwzapalnie i bolowe do piatku i w piatek kontrola.ogolnie pies jest wesoly i nie interesuje sie rana . Mam nadzieje ze bedzie ok. Dziekuje za rady xx Quote
Recommended Posts