Paulina87 Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Prześliczna sunia o zabawnym imieniu Szorka. Szorka to taki prawie york tylko, że w rozmiarze XL :evil_lol: . Do torebki się nie zmieści, ale za to jest w sam raz do torby podróżnej. :cool3: Suczka raczej w średnim wieku (kobiet o wiek przecież się nie pyta a zaponiałam w tajemnicy przed nią dowiedzieć się od pracownika :oops: ) Charakterek ma wesoły, lubi pieszczoty. Na spacerku początkowo ciągnęła, ale było to pewnie spowodowane tym, że cieszyła się z wolności. Na okoliczne psy nie zwracała uwagi (na gęsi też nie). A o to piękna dama, zdjęcia niestety przed czesaniem i drobnym strzyżeniem (miała kołtuny przy pyszczku i na dupsku) Szorce przydałaby się wizyta u psiego fryzjera, który wydobyłby jej yorkowate piękno :loveu: Quote
Paulina87 Posted July 9, 2007 Author Posted July 9, 2007 Szorka prosi o dom, w którym jak na damę przystało będzie częstym gościem fryzjera :p Quote
BoWa Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Koniecznie ją trzeba "zrobić na yorka". Po fryzjerze kolejka sie ustawi, śliczna suczka! Quote
xxxx52 Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 czemu do fryzjera:-o wyglada w tych kudlaczkach slicznie:lol: Quote
Paulina87 Posted July 9, 2007 Author Posted July 9, 2007 Po wyczesaniu wyglądała jeszcze śliczniej, bo jej sierść zrobiła sie taka puszysta Quote
rotek_ Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 a jakieś nowe fotki po wizycie u fryzjera będą??? Quote
Paulina87 Posted July 10, 2007 Author Posted July 10, 2007 Nie wiem czy taka wizyta w ogóle będzie bo schronisko pewnie nie da kasy na fryzjera a ja swoich też nie mam za dużo, żeby zafundowac psince fryzjera :-( . Quote
saga_86 Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Sunia jest śliczna, jeśli istnieje yorkowe forum to ja bym ją tam dała..... Quote
malagos Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Takie kosmate dziewczynki powinny mieć swoją kanapę i kawałek ogródka do oplania się :cool1: Quote
Paulina87 Posted July 23, 2007 Author Posted July 23, 2007 Cały czas. I największy problem jest taki, że najlepiej jeśli trafi do nowego domku razem ze swoją koleżanką - widoczna na jednym zdjęciu w tle. One zostały przyprowadzone przez właścicielkę, schronisko odmówiło ich przyjęcia, ponieważ nie przyjmuje psów od właścicieli jedynie zbiera błąkające się z ulicy. Więc właścicielka na rugi dzień nad ranem albo i w nocy przywiązała je do bramy schroniska :shake: . Szorka ma około 6 lat natomiast jej koleżanka ma około 11 lat. Quote
Paulina87 Posted July 23, 2007 Author Posted July 23, 2007 Dostałam wiadomość od byłej właścicielki Szorki, która w rzeczywistości ma na imię Gaja. Ta druga suczka natomiast to jej mama o prawdziwym imieniu Kama. Ma 12 lat. Obie lubią spacery i aportowanie patyków i piłeczek. Koni/Kama ma reumatyzm. Quote
Paulina87 Posted August 20, 2007 Author Posted August 20, 2007 Mamusia Szorki od wczoraj za tęczowym mostem :placz: Miała parwowirozę i kierowniczka schroniska nie chciała jej leczyć, stwierdziła, że szkoda kasy i lepiej uśpić. Szorka została sama, tęskni za mamą i szuka domu. Quote
Recommended Posts