Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='gokaiba']Priviet Pagan.
Mozesh postavit foto Tvoih sabak?
Gokaiba[/quote]
Witam! Tut est foto moih psuv (sobak);)
[URL]http://forest-kerry.narod.ru[/URL]
[URL]http://forest-kerry.narod.ru/lilia.photoalbum[/URL]

Posted

Ne, to est curka (dochka) moej starshey suchki Pagan, a oitec Torums Smoky Chisholm. Ona naziwasi Lila.
A e tut ktos", kto bil w Moskwe i u mene doma? Widzeli tilko moego sina Dimu?

Posted

Ehhhh ... Pamiętacie nas jeszcze??
Śledzę ten wątek w miarę na bieżąco Ale na udzielanie się nie mam ostatnio niestety czasu :placz:
Ale kto pamięta Dixy Ace v. Daelenbroek i Nevskiy Asterion Elon'a to bardzo proszę trzymać kciuki W ten weekend pewnie się pochwalimy przychówkiem ..... A ja w stresie ogromnym jestem , bo Dinka jakoś tak ciąży nie zauważyła w ogóle :cool3:

Posted

[quote name='Majaa']Ehhhh ... Pamiętacie nas jeszcze??
Śledzę ten wątek w miarę na bieżąco Ale na udzielanie się nie mam ostatnio niestety czasu :placz:
Ale kto pamięta Dixy Ace v. Daelenbroek i Nevskiy Asterion Elon'a to bardzo proszę trzymać kciuki W ten weekend pewnie się pochwalimy przychówkiem ..... A ja w stresie ogromnym jestem , bo Dinka jakoś tak ciąży nie zauważyła w ogóle :cool3:[/quote]
Ne uwidzelisi, bo moi kerry ochikuwali przychowek. Teraz mamy 9 kerrikuw - rodzilise 29.05.2007. Ich oitec est w Finland. Potem pochwalimy sie foto dzeckuw.

Posted

[quote name='Majaa']Ehhhh ... Pamiętacie nas jeszcze??
Ale kto pamięta Dixy Ace v. Daelenbroek i Nevskiy Asterion Elon'a to bardzo proszę trzymać kciuki W ten weekend pewnie się pochwalimy przychówkiem ..... A ja w stresie ogromnym jestem , bo Dinka jakoś tak ciąży nie zauważyła w ogóle :cool3:[/quote]
no gratulacje:multi: więcej na będzie,super;)

Posted

Witam Wszyskich a szczególnie tych co tak umilkli na długi czas.
Czekam na relację poporodową i trzymam kciuki. Musi być wszystko OK.:multi: Od nas piesek, UCZI, mieszkający w Niemczech u Pani Margit Erhard już zdobył 4 Junior CAC. Jest po wszystkich badanich na dysplazję i inne choroby. Wszystko jest jak najlepiej i może dostać licencję sportową.

Posted

Witam całe towarzystwo, juz wróciłysmy z tych wywczasów nad zimnym i mokrym polskim morzem...iiiii dlatego tak zamilkłyśmy z Czaplą (Gokaiba czytaj posty!!!).
Cholerka i przgrałam zakład:diabloti: , nie miałysmy dostepu do kompa, bo wiedze o BOB-ie uzyskałyśmy dośc szybko, moja znajoma była przy ringu i wszystko spisała, psy zjawiły się w komplecie , a jeżeli jeszcze nikt tego nie napisła, to podobno faworyt wygrał także grupę!!!!!!!!
[B]Maja[/B] trzymamy kciuki, dawaj znac jak tylko sie maluchy urodzą:lol: .
[B]Pagan[/B]- u Tiebia w Maskwie byla ja i Czapla, my znajem szto u was tieper riebionki, nam Julia skazała szto z waszymi sabakami byla w Filnandiu na wiazaniu :lol: . Oczen spasibo szto my mogli byt u was doma. My uże poznakomilis, w Poznaniu, my byly z Czaplu gawarit i smatreit Jazzi.
[B]Kerry[/B]- sam wiesz, że to jak nie ma konkurencji nie oznacza jeszcze że trzeba wygrać, ale być FAWORYTEM , to już inna rzecz:diabloti:

Posted

Witam po urlopie. Podobno nad naszym morzem grajdoły ludzie kopali nie w piasku tylko w śniegu. No, ale jodu dużo.
Czapla, wiesz jak wyszło krycie?
Wracając do wystawy krakowskiej. Obserwatorzy niezależni bardzo się dziwili z wyników na ringu terierów. Podobno,:mad: np. szkoty wygrawały te co biegały najszybciej. Trzeba się przyzwyczaić i czekać na ekspertów zagranicznych.

Posted

Tak, tak, jodu duzo, a bursztynków (takich malutkich) jeszcze wiecej:multi: .
Aha, z ta grupą to moja pani sprawozdawczyni przesadziła, wszedł do finałowej szóstki, ale na tym faworyt poprzestał:evil_lol:

Posted

[quote name='Zebra']........wszedł do finałowej szóstki, ale na tym faworyt poprzestał:evil_lol:[/quote]
Dięki Bogu i Najwyższym Władzom ZK w Naszym pięknym pokręconym kraju;)
Najjaśnieszy widział tę paranoje z góry i w samą porę zainterweniował
Nasze Władze też to musiały zauważyć ;)

Posted

No i ja tez przed komp dotarlam - lepiej pozno niz wcale:cool3: , ale ja juz od 8 rano walcze z psimi futrami, nie swoimi oczywiscie - urlop trzeba odpracowac:cool1: A wypoczynek mimo kaprysnej aury byl swietny, bo oczywiscie w przednim towarzystwie:loveu: :lol:
Maju - czekamy na dzieci i ich fotki, bo ja to male kerraki w tym roku to tylko na fotkach poogladam niestety.
Co do wystawy w Krakowie - to przegralabym sromotnie robiac zaklady:crazyeye:
A wybiera sie ktos moze do stolicy?
[B]Pagan[/B] - ja z Zebra zyli u Tieba doma w Maskwu - balszoje spasiba:modla: :Rose:

Posted

[quote name='czapla']Maju - czekamy na dzieci i ich fotki, bo ja to male kerraki w tym roku to tylko na fotkach poogladam niestety.
[/quote]
Czapla, ja wiem, zę swoje to swoje, ale ja Cię bardzo serdecznie zapraszam do siebie . I znając Twój dar przekonywania kerraków , to nawet jutro , bo ta moja ciapcia dalej nie bardzo się skroiła, że jest w ciąży i jakoś urodzić nie chce Czas ma jeszcze, ale jaja sobie z nas robi po prostu ... ;)

Posted

[quote name='czapla']
A wybiera sie ktos moze do stolicy?
[/quote]
my raczej nie ,tam mogą być bardzo niesprzyjające klimaty;)

Posted

My do stolicy być może wybierzemy się towarzysko, jak uda się z czasem.

Na razie jesteśmy na etapie akcji pies - suka, czy co wyjdzie jak się spotkają, mamy nadzieję na ponowne szczeniaki. Moja córka nie może się ich doczekać.

Prawdopodobnie wybierzemy się z młodym do Poznania, kto będzie?

Posted

Halo. Witam kerrymaniakowców.
Oglądając **********, spotkałem się z takim określeniem Zebry "młody Pani Świetoń", czas leci a piesek wcale nie jest taki młody. Ma już 2,5 roku, czyli dorosły powinien być i w szczytowej formie. Może dobrze że nie ma fotek z porównania z innymi psami. Trochę by było wstyd:angryy: .Może uda mi się dostać fotki z Krakowa ze Słowacji. Tak z ciekawości, gdzie w takiej główce mieszczą się duże białe zęby i ta duża czarna trufla nosowa:crazyeye: ?

Posted

Gokaiba, nie czepiaj się słów, ja tak okresliłam tego psa zeby było mi go łatwiej zidentyfikować niekoniecznie zapamiętując jego imię, a niestety mylą mi sie dwa psy, belmondo i banderas, chyba tylko te dwa mi się myla i dla jasności, przynajmniej dla mnie tak go okresliłam:cool3: "młody".
Co do małej główki, wierz mi, że nawet w mniejszej główce, takiej jak mojej Qu, napewno węższej i dłuższej:evil_lol: mieszczą się ogromne i wszystkie w komplecie zębiska:multi: .
No to czekamy na zdjęcia z Krakowa, ja mimo wszystko chciałabym zobaczyć jak one wyglądały w porównaniu, ze wygrał ten a nie tamten:evil_lol: .
Warszawę sobie darujemy, chociaż ja osobiście miło wspominam ocenę p.Świetoń, surową, ale konkretną.

Posted

Zebra. W główce mniejszej od którego psa? Bo mi się wydaje,że Twoja sunia ma główkę taką jaką powinna mieć dziweczynka kerry. Długą i wąską.
Moje uwagi dotyczą właśnie tego, że dymorfizm płciowy pupila jest bardzo mało widoczny(no oprócz jajeczek, które widziałem, ma). Proszę mi wierzyć, że bardzo wybitni znawcy rasy po zobaczeniu pupila na ringu właśnie nie byli określić od razu płci. Nie czepiam się. Mam swój określony typ kerry i tak jak kiedyś stwierdziła Pani Chwalibóg,"kerry nie może być zakładką do książki".
Mój kolega, sędzia międzynarodowy (hoduje teriery od 1974roku) pół roku przebywał na Wyspach Brytyjskich, gdzie odwiedził dużo hodowli terierów.
Mówi że jest zdegustowany. Małe, drobnokościste i z brakami zębów. Liczy się tylko zgryz a na braki w uzębieniu nikt nie zwraca uwagi. Psy na wystawach często sędziowane w statyce. Podjął decyzję, żeby szukać psa w Skandynawii lub w dawnej Jugosławii. Jest myślwym, którego wyobrażenie teriera jest zdecydowane na zdrowie, ruch itp.
Przyznaje jednak, że wyspiarze bardzo profesjonalnie pokazują psy na wystawach. Najlepsze hodowle wynajmują profesjonalistów.

Posted

Gokaiba, moje "nie czepiaj się" dotyczyło słowa "młody", bo do tego się odniosłeś...fakt, piesek "faworyt" żeby już nie używac błędnego słowa, jest suczy, no tak to należy nazwać, nawet gdzies było zdjęcie jego i suczki w porównaniu o rasę i tam widać doskonale, ze jest wręcz drobniejszy, nie chodzi mi o wysokość, od suczki, czego ja osobiście również nie lubię, samiec to samiec. No i oczywiście masz rację, moja sunia ma śliczną dziewczecą główkę, ale z tego co pamiętam to "faworyt" ma głowę w ciężkim typie, dość szeroką, ale czy ma wszystkie ząbki to nie wiem, nie liczyłam i wątpię czy dane to było komukolwiek z bywających na tym forum:evil_lol: .
Aha, brat faworyta wygrał IIIgrupę w Ustroniu w tą niedzielę, ale nie wygląda na suczkę , to napewno:lol: .

Posted

wcale sie nie dziwie że ten pies przegrał w Krakowie popatrzcie jeki brzydki :loveu:
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images27.fotosik.pl/15/fd6603dc3fb7f2dc.jpg[/IMG][/URL]

Posted

No okropny brzydal;) :lol: i jak sie czlowiek tak napatrzy....:loveu:
A tak co do oceny w Warszawie - mysle, ze bedzie milo i profesjonalnie, pewnie by sie co niektorzy zdziwili i to pozytywnie (mam juz doswiadczenie w tej materii)

Posted

No,ten w przeciwieństwie do "pupila" z wydrą na głębokiej wodzie sobie poradzi. Jednak twierdzę, że trochę wyższe psy są jednak bardziej eleganckie. Hardy malutki nie jest ale bardzo proporcjonalny i kapitalnie się porusza.:multi:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...