Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

andzia69 napisał(a):
Dotarł Bela :loveu: Slodkokwaśna mi powiedziała, tylko ona dopiero wraca do żywych, bo wczoraj w nocy do domu wróciła po 2 tyg resetu :)

Zapytaj przy okazji, na jak długo wystarczy mu ten Kreon. Postaralabym sie za jakis czas załatwic mu kolejną porcje.:lol: Chyba, ze Słodkokwasna tez ma taką mozliwosc. ( ja kupuje na " ludzka" recepte, czyli znizkowo ).

• 3 weeks later...
Posted

przeklejam wieści od Iwony:

"Kochani,byłysmy z Agnieszką w odwiedzinach u Hektorka ..chłopak wyraznie w lepszej formie choc nadal bardzo chudziutki..kupki sa juz lepsze.Wet powiedzial ze jego powrot do zdrowia to proces dlugotrwaly.Byl naprawde z fatalnym stanie.To byl doslownie ostatni dzwonek zeby uratowac mu zycie.Caly czas bierze kreon i nawet widac juz po siersci ze jest duzo lepiej.Uszka piekne,zagojone,chec do zycia przeogromna wiec mamy nadzieje ze bedzie wszystko ok.Oczywiscie caly czas liczymy na Was i na Wasza pomoc bo karma dla niego jest kosztowna no i oczywiscie pobyt w hoteliku.Ale warto bylo bo psiak ma tam naprawde bardzo dobra opieke .Poapatrzcie na te fotki ...chudy jeszcze jest ale jaki piekny i radosny :)a przytulasek jakich malo"

10698572_867834906580889_486473551010746

10636207_867835246580855_288954368933388

10408720_867835466580833_910802432445757

Posted

udało się nieoperacyjnie - sondą - odkręcić żołądek, który miał skręcony prawie o 180 stopni :( wrócił po kilku godzinach do hoteliku i...wieczorem znowu się poczuł źle :(

właśnie rozmawiałam z wetem - dzisiejsza noc będzie decydująca. Gazy cały czas się gromadzą w brzuchu więc czekamy...dostał co mógł dostać i oby to coś dało. Generalnie wet sugeruje - o ile przeżyje i się wzmocni - operację polegającą na przyszyciu żoładka gdzieś do ścianki czegoś (ale zapomniałam ) . Ale w tym stanie, w ktorym jest odpada to całkowice, bo mógłby nie przeżyć.

Musi przejść - jak przeżyje - na karmę wet. - Gastro intenstinal lub inną wet. dla trzustkowców i na kreon wet. :(

Posted

O Boze, biedny :lookarou:

Dlaczego to najczesciej sie dzieje w hotelach ? Mysle, ze to powód niewłasciwego karmienia.

powinien był dostawac kilka małych posiłków, hotele na ogół karmia raz dziennie, co najwyzej dwa...

Oby udało mu sie wyjsc z tego, tak mi bardzio go zal... :-(

Posted

Bela- dostawał jedzenie zgodnie z zaleceniami weta,na początku 3 razy dziennie, potem 2 razy dziennie. 40 minut przed posiłkiem dostawał kreon. akurat jeśli chodzi o Słodkokwasną to jestem pewna, że opiekę mial lepszą niz niejeden psiak ;( Niestety przy skrętach żołądka w domach nie zawsze jest możliwość uratowania psa.

Skręt żołądka nie każdy jest w stanie rozpoznac, a czasem jest za poźno, dochodzi do martwicy, perforacji żołądka itd. Parę mies. temu nasz wyadoptowany do domu pies - rotek -  miał skręt. Właściciel wpadł z pracy do domu po to, zeby wyjść z psem, a on leżal, pysk cały w ślinie, słaby. Nie zdążył go żywego dowieźć do weta - odszedł mu w samochodzie. Więc to nie jest tak, ze hotelik czy dom. To się po prostu zdarza. a my też nie jesteśmy w stanie powiedzieć, co tam się jeszcze działo w środku.

Niestety się nie udalo :( odszedł nad ranem na rękach Słodkokwaśnej :( Dostał kolejnego wstrząsu i jego organizm nie wytrzymał :(

Posted

Nie wiem co napisać.......................................................................................................................................................................................................................

Żegnaj .*