Jump to content
Dogomania

Akity i ich mixy w Potrzebie- Daj Dom Akicie (aktualizacja i 1% -1 strona wątku)

Recommended Posts

Posted

[quote name='Iwona&Wiki']Co do samej pomocy psom, to nic nie wiem,
bo o tym w ogóle nie było mowy.

Na razie prosiłam tylko o pomoc w ustaleniu
samych psów, a przede wszystkim hodowcy.
I to będzie mozna [B]zrobic już jutro[/B].
Jeśli coś o psach w oddziale wiadomo,
to na pewno powiedzą.
Ja mysle raczej o pomocy hodowcy.
Może nie będzie tak jak z Gabrysią.:p[/QUOTE]

ojoj mi chodziło własnie o taką pomoc w ustaleniu co to za psiaki, w jakim dokładnie wieku itp.

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Agappe']ojoj mi chodziło własnie o taką pomoc w ustaleniu co to za psiaki, w jakim dokładnie wieku itp.[/quote]

dziekuje kochani za tak wielkie zainteresowanie.. wracam z pracy i widze,ze nie próżnowaliscie caly dzien!!:p:p:p
niestety Agappe nie moglam napisac wczesniej,bo dzis 'all day at work'...:placz::placz::placz::placz:
napisalam juz prv wiadomosci do izis i iwony&wiki i widze,ze ruszyly poszukiwania. jak tylko dowiem sie czegos wiecej, napisze napewno. ja juz zaczelam poszukiwac ewentualnego domku dla psiakow i moze sie uda.. a z tego co pamietam, pani,z ktora rozmawialam mowila,ze psiaki beda do oddania za darmo i rowniez oddzielnie. A! i jeszcze jedno mi sie przypomnialo, one sa rudzielcami. (czerwone)

Posted

[quote name='Iwona&Wiki'][...]ale mozna będzie chyba wszystko sprawdzic w oddziale.
Więc może uda sie szybciej odszukać tego hodowcę,
no zobaczymy.[/quote]
Własnie rozmawiałam z p. Izabelą Ziobro z koszalińskiego ZK.
Niestety, nic tam nie mają, tzn. nie mają zadnej informacji
o tym, by w Kołogrzegu był jhakiś hodowca Akit ,
ale pani powiedziała też, że oni to mają tylko hodowców.:p
Czyli włascicieli - NIE. Hmmm...:p
Więc trzeba szukać inaczej.

Posted

ale przecież kazdy pies, który jest zarejestrowany w związku ma swoją karte gdzie są dane własciciela i różne osiągniecia wystawowe jeśli właściciel przedstawi kserokopie.. przynajmniej tak jest w związku warszawskim.. fakt znalezienie 3 psiaków w rękach jednego właściciela yłoby troche czasochłonne, ale nie niemożliwe.

Posted

Być może do schroniska na Paluchu, trafił szpic japoński - shiba, hokkaido, akita - wiadomo, że podobno ma tatuaż w uchu, jest rudy. Został "odłowiony" w okolicach ul. Bronisława Czecha w Warszawie. Nie mam jeszcze zdjęć.

Posted

[quote name='ktrebor']Być może do schroniska na Paluchu, trafił szpic japoński - shiba, hokkaido, akita - wiadomo, że podobno ma tatuaż w uchu, jest rudy. Został "odłowiony" w okolicach ul. Bronisława Czecha w Warszawie. Nie mam jeszcze zdjęć.[/QUOTE]

Pewnie się zgubił. Trzeba jak najszybciej poznać numer tatuażu no i rase :evil_lol:

Posted

Uzupełniam tylko informacje dotyczące amerykańca, któremu groziło uśpienie. Było kilka osób chętnych na jego adopcję jednak po chwilowym zainteresowaniu kontakt z tymi osobami się urwał. Nie dały nam już znaku życia, ani nie wyjaśniły jaka jest ich ostateczna decyzja. Na całe szczęście właściciele psiaka po rozmowach z osobami, które rozkręciły całą akcję ratowania życia psiaka, doszli do wniosku że może rzeczywiście wina nie leżała tylko i wyłącznie po stronie psa. Postanowili póki co pozostawić psa u siebie.
Tak więc jak na razie mamy szczęśliwe zakończenie - zobaczymy co czas nam przyniesie i jak sprawy się potoczą w przyszłości.
Pzdr

Posted

Tak też dziś dostałam taką wiadomość. Wobec tego usunęłam go z akit w potrzebie. Jeśli ktoś coś wie o innych proszę o info.
Edytka sukcesywnie dodaje nieszcześników do strony Akit w potrzebie: [URL="http://www.akity.pl"]www.akity.pl[/URL]

Posted

[quote name='ktrebor']Być może do schroniska na Paluchu, trafił szpic japoński - shiba, hokkaido, akita - wiadomo, że podobno ma tatuaż w uchu, jest rudy. Został "odłowiony" w okolicach ul. Bronisława Czecha w Warszawie. Nie mam jeszcze zdjęć.[/quote]

Daj znać prosze jak tylko bedą jakieś zdjęcia.

Posted

[quote name='Agappe']ale przecież kazdy pies, który jest zarejestrowany w związku ma swoją karte gdzie są dane własciciela i różne osiągniecia wystawowe jeśli właściciel przedstawi kserokopie.. przynajmniej tak jest w związku warszawskim.. fakt znalezienie 3 psiaków w rękach jednego właściciela yłoby troche czasochłonne, ale nie niemożliwe.[/quote]

rozmawialam dzis z pania.ktora prowadzi sprawe trzecg akitek. niestety samam nie wie nic wiecej, gdyz nie udal jej sie narazie wyciagnac zadnych informacji od zony zmarlego pana.. :shake:
jutro na 100% bedziemy mieli wiecej informacji,gdyz'moja' pani wybierze sie tam osobiscie.
narazie uslyszalam tylko o tym,iz wlasciciel psiakow najprawdopodobniej byl z grudziadza i tam mieszkal. niestety i ta informacja nie jest pewna na 100%
napisze jutro jak tylko dowiem sie konkretow:roll::roll:

Posted

To może dlatego u pani w Koszlinie nie było zadnego śladu
o 3 Akitach w Kołobrzegu. ZK w Grudziądzu pracuje w poniedziałki 15-18.
Ewcik, powiedz, dzwonić tam? Pytać? Jak myslisz?
Czy zostawić już to tej"pani prowadzacej sprawę"?:roll: [quote name='bety']Na całe szczęście właściciele psiaka po rozmowach z osobami, które rozkręciły całą akcję ratowania życia psiaka, doszli do wniosku że może rzeczywiście wina nie leżała tylko i wyłącznie po stronie psa. Postanowili póki co pozostawić psa u siebie.
Tak więc jak na razie mamy szczęśliwe zakończenie - zobaczymy co czas nam przyniesie i jak sprawy się potoczą w przyszłości.[/quote]
Ufff... no i dobrze. Przynajmniej na razie.
A ci właścicieli to może planują jakieś szkolenie? Bety, nie wiesz?
Powinni chyba gdzieś pójść, bo problem może powrócić? I po co im to?

Posted

[quote name='Iwona&Wiki']Ufff... no i dobrze. Przynajmniej na razie.
A ci właścicieli to może planują jakieś szkolenie? Bety, nie wiesz?
Powinni chyba gdzieś pójść, bo problem może powrócić? I po co im to?[/quote]

No raczej na szkolenie nie planują się wybrać - bo po pierwsze stwierdzili "to nie pierwszy nasz pies" :roll: (porównują spaniela do akity :roll: ) po drugie nie jestem pewna czy w Jaśle coś takiego by znaleźli jak szkoła tresury psów która by wiedziała co zrobić z akitą. Szybciej trafili by na "fachowca" od owczarków a taka osoba to nie jest dobry pomysł. Obiecali poczytać odpowiednią literaturę żeby zrozumieć zachowanie swojego psa - pożyjemy zobaczymy - pewnie na obietnicach się skończy. Dobre na razie jest to że chyba coś zaczęli rozumieć na temat pewnych reakcji swojego psa na niektóre zdarzenia no i że pies nie został uśpiony. Co będzie dalej zobaczymy.
Pzdr

Posted

[quote name='Agappe']z Grudziądza???? to skąd ten Kołobrzeg się wziął??????:roll:[/quote]

bo psiaki znalazly sie w jakims schronie w kolobrzegu.
wiec tak...
mam dobre wiadomosci!! pieski znalazly juz nowy dom. wczraj rozmawialam z pania prowadaca sprawe i dowiedzialam sie tego wszystkiego!
takze sprawa zamknieta!:multi::multi::multi:

Posted

Wiadomo już nieco więcej na temat tego japończyka na Paluchu, sorki za mini zdjęcie ale może uda się coś większego zamieścić.

Oto nasz tajemniczy uciekinier:

[IMG]http://www.paluch.org.pl/foto/000702721_mini.jpg[/IMG]

[FONT=verdana][SIZE=1][B]Masc[/B]: brązowy przesiany czarnym
[B]Skad[/B]: z ul. Czecha
[B]Znaki[/B]: białe skarpety, uszy stojące, kufa czarna siwiejąca ,ogon długi zakręcony ,

W uchu Tatuaż 8003

Biorąc pod uwagę ostatnie przejścia Tosy z Kobyłki ten tatuaż może wyglądać również tak:

A 003
B 003

lub inne wariacje
[/SIZE][/FONT]

Posted

a jakiej wielkości jest to pies???:roll::roll::roll: na zdjęciu wygląda na dość małego:roll:
to akita amerykańska???? bo chyba inne japończyki nie mogą miec takiego umaszczenia??:roll:

Posted

hmm nie wydaje mi sie, zeby to było hokkaido - chociaz to akurat nie moja rasa. Ale biorac po uwage budowe i umaszczenie to akita.
Biorac pod uwage numer tatuazu to bylby pewnie pierwszy miot danej rasy w Oddziale - czyli w wypadku akity pies mialby juz swoje lata (czyli moglby to byc akita w typie posrednim) albo moze nowa numeracje zrobili dla amerykancow po rozdziale rasy i to pierwszy miot DJP byl w danym Oddziale.
Chyba, ze to import z Czech i wtedy faktycznie to moze byc jakis wysoki numer ale zeby az osiem tysiecy... hmm moze to trzy tysiace cos tam numer.

Jeśli zaś tatuaż zaczyna się na A to Oddział Warszawski jest.

Jesli B to Bielsko-Biala