Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przed chwilą na internecie znalazłam fotki yorka odmiany czekoladowej które prawdopodobnie mają rodowód.

A tu foto
http://eastlandkennels.com/FChocdue510MM.jpg

Znalazłam również yorki odmiany złotej

I najlepsze,a raczej najgorsze. Mieszańce yorka z pudlem zwane Yorkie-Poo

Choć wygląda mi to raczej na zwykłego pudla ale pisze że york z pudlem :roll:

Ma ktoś więcej informacji na temat tych yorków??

Posted

nie powinno sie tak ras mieszac to okropne wiadomo taki psiak rozczuli kazdego ale po co jak i pudelki i yorki to piekne psy!!
a co do złotej odmiany to chyba juz traci swoj urok taki psiak

Posted

Czekoladowy mi się podoba, słodziaczek:loveu:

złoty mi trochę cairna terriera małego:/

Ale ta mieszanka to już mi się nie podoba ani to pudel ani york(a oba psiaki takie ładne)

Posted

Mi się nie podobają te czekoladowe. Jeśli chodzi o wygląd yorków, to najbardziej lubię te ciemne oczka i noski, a u czekoladowych yorków to traci swój urok.
Za to dorosły złoty bardzo mi się podoba :)
Jeśli chodzi o wszystkie umaszczenia yorków to najbardziej podobają mi się Biewery :loveu:

Posted

Oby tylko czekoladka niemiala takiego charakterku jak jamnik czekoladowy:cool3:

Kiedys znany sedzia kynologiczny jamnikow powiedzial mi otwarcie kobieto ..tylko niekupuj czekoladowego Psa,bo to mutanty,zlosliwe i agresywne..usmialam sie wtedy niezle ale mial racje,przekonalam sie gdy z malej czekoladowj koleczki wyrosl mi potwor w jamniczej postaci:shake:

Posted

A tak w ogóle to takie dziwadła można u nas często znaleźć na allegro ogłaszane przez chodoffców. Widziałam już na allegro całe czarne i całe złote. No i kłania się Białyorki ze swoimi białasami.:cool3:

Posted

Widziałam ta aukcje.Niestety ten "york" nie przypomina yorka nawet troche...Dla mnie to zwykły kundel,mam nadzieje ze nie bedzie osoby ktora da sie na to nabrać i kupi tego "yorka"...

Pozdr,
Martyna

• 2 weeks later...
Posted

Osobiście uważam, że nie ma sensu prowadzić dyskusji na ten sam temat w dwóch wątkach. Ten nie dotyczy biewerów. Przenoszę rozmowy we właściwe miejsce;)

EDIT
Posty dot. biewerów przeniesione. Ustawiły się zgodnie z datami, więc mogą być troszeczkę pomieszane z innymi postami. Dacie sobie radę:)