Katica Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 [quote name='Talia'][B]Katica[/B] a czy ta karma jest taka tłusta w dotyku czy raczej sucha. moja sunia chyba bardziej woli tłuste:)[/quote] hmmm taka tłusta bardziej... Powiem ci że miałam dla psów rózne karmy: Nutra Nuggets Puppy, Royal Canin Junior, Belcando Puppy, Bento Kronen Lamb and Rice, Chicken Soup, Biomill i teraz to TOTW, to jest najtłustsza w dodytku z nich wszystkich. Tyle że są małe granulki, takie płatki płaskie... a jeszcze Eukanube Dermatosis jadła suka, no to ta też tłustawa była bo rybna, ale nie aż tak... Ale zapach jest naprawde super, aż mi smaka robi ;) Quote
Talia Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Kusze sie na tą karmę coraz bardziej..jak zjemy to co mamy to chyba zamówię:) Tylko nam zostało z 3 kilo Nutry, ok 2kg Eukanuby jogging&agility i 15kg Eukanuby Adult Large breed...więc troszkę trzeba poczekać:) Quote
gops Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 heheh talia niezle :) ja mam 5 kg royala i musze komus odsprzedac bo jesc nie chca Quote
~femme fatale~ Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 jesli nie chce jesc skrop delikatnie oliwa z oliwek lub nawet sama woda kilka kropli, zapach sie robi bardziej intynsywniejszy:-) Quote
~femme fatale~ Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [quote name='Talia']Własnie tak robie, ale i tak nie skutkuje;)[/quote] [FONT=Comic Sans MS]hmm, nic innego nie przychodzi mi do głowy:shake: [/FONT] Quote
gops Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 ja jak uczylam kelle jesc suche bo byla nauczona tylko jesc kasze to dawalam jej karme sucha z sosem a sos kupywalam w zoologicznym ;) i tak ja nauczylam zjadac suche Quote
Agnieszka K. Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Mozna posypac ugotowanym posiekanym miesem lub polac niesolonym bulionem albo zupa jarzynowa. Bedzie zdrowsze niz sos z zoologicznego. Quote
gops Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 ja juz niemam tego problemu kella wcina sucha eukanube az jej sie uszy trzesa :) np royala juz nie ruszy niewiem czemu Quote
Agnieszka K. Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Ale kilka osób piszacych wczesniej nadal ma ten problem ;) . Quote
Vectra Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='basiulka22tychy']Może to głupie ale znacie jakas karme która przyjemnie pachnie :) Safi podchodzi do miski wacha robi grymaśna mine i odchodzi dopiero jak zapach suchej karmy sie ulotni zabiera sie do jedzenia :mad:[/quote] U mnie to samo :cool3: dwa kurduple dopiero jak karma wywietrzeje to zabierają się za jedzenie :p przerobiłam wiele karm , z każdą to samo :diabloti: Teraz po prostu wsypuje karme z godzinę przed jej podaniem i bez nadąsanych min jest. Żeby w ogóle zjadły musi być dosmaczacz ..... nawet ulubiony tuńczyk z kulkami wchodzi tylko jak karma jest przewietrzona .... Już nie kombinuje ze zmianą karm , bo nie ma sensu ... tylko wietrze :evil_lol: PS rybne muszą ze dwie godziny odstać :cool3: Aaaa , jest jedna karma którą jedzą , bo jest praktycznie bezzapachowa . Bosch special light :diabloti: 4% tłuszczu ma ... więc jej nie dostają :evilbat: no chyba , że na maxa strajkują z michą :shake: Rotacje karm mam ogromną ... bo jeden pies zjada co prawda wszystko co dostanie , ale ma problemy z przewodem pokarmowym i trzustką więc co jakiś czas muszę karma zmieniać , bo albo ma biegunki , albo nadmiernie chudnie, do tego ma 11 lat i takie tam różne . Kolejny jest lekko wybredny ,ale że musi "trzymać linie" dostaje karmy typu light które też muszę zmieniać średnio co worek bo przestaje smakować. Trzeci jest alergikiem , zjada chętnie ,ale po dwóch workach jednej karmy robi również strajk i zmiana następuje. No i czwarty i piąty ...... nie są fanami jedzenia , do miski trzeba "kijem" zaganiać ..... jeden z nich alergik - szkieletor , oba z turbodoładowaniem. I jeszcze jedno ... coraz częściej odnoszę wrażenie , że worek workowi nie równy .... karma tej samej firmy i rodzaju w każdym worku potrafi być inna :crazyeye: co za tym idzie mieć inny zapach :p Quote
Basia&Safi Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [B][B][I]z tym wietrzeniem to nie głupi pomysł :):):):) trzeba bedzie sprawdzic hehehe [/I][/B][/B] Quote
anii Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Bozita robur z dodatkiem losia dla mnie pachnie jak cieply rosołek. A royal canin mini pachnial dla mnie jak karmel. :) Bardzo to w tej karmie lubilam. Obie karmy pies bardzo lubi. Ale od roku je bozite. Inne karmy, ktore testowalam dla psa, niezbyt ciekawie pachnialy, bez rewelacji, pies takze sie na nie, nie rzucal. Prawie bezwonna bozita light, ciezko mu przechodzila przez gardzielko. :)) Quote
Talia Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 Znacie może jakąś nie drogą karmą (do 170zł) o smakowitym rybnym zapachu? Quote
WŁADCZYNI Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 best choice z rybą genialnie pachnie, polecam. Quote
Talia Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 [B]Władczyni[/B], dziękuje za odpowiedz. Zobaczę ile kosztuje i czy są gdzieś małe opakowania. Quote
Vectra Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Wiecie co , jedna karma mnie zachwyciła swym zapachem , normalnie zawą****e się jak ją sypie do miski .. RC maxi light ... no tak genialnie pachnie że szok Quote
WŁADCZYNI Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Najmniejsze to takie tuby 800gram - best choice. Quote
Recommended Posts