Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pies do schroniska trafił w połowie maja,oceniono go na ok 4 lat, nie do końca wiem jaka to rasa syberian husky czy alaskan malamute?
Husk to całkiem spokojny,żeby nie powiedziec flegmatyczny chłopak,nie szczeka,nie podnieca sie byle czym, nie skacze do kart jak wariat, zrównoważony i nieagresywny,zarówno podczas kwarantanny jak i w nowym boksie.Lubi kontakt z człowiekiem,ale nie entuzjazmuje się nadmiernie, daje się pogłaskać ale jak ma dość to nawet wołanie i słowa zachwytu go nie przekonają,po prostu ma charakter :)
W tej chwili jest w strasznym stanie, tonie w strzępach futra ,które wyłazi na potęgę,wyciągałam mu ją i troche się przestraszył :(
To będzie świetny przyjaciel dla osoby,która lubi ruch i świeze powietrze :)
Husk ma numer : 2897 przebywa w 3 pawilonie ,raczej nie można go nie zauważyć ;)

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

on linieje, jemu ta siersc raczej sie nie skoltuni:roll: tylko wylezie i tyle, normalne zdrowe i dobrze odzywione zaprzegowce jak zmieniaja futro to sie z nich sypie jak cholera a takiemu zaniedbanemu biedakowi to sie nia ma co dziwic, ze wyglada jak wyglada.

ciezko z tych zdjec rozpoznac ale mi raczej wyglada na mieszanke husky-malamut albo to efekt niektorych pseudohodowli czyli nowa rasa:angryy: "Husky kanadyjski" dlugowlosy.:angryy:
Jak duzy jest mniej wiecej? Malamuty sa wieksze i masywniejsze. A on wyglada troche pdobnie do Huzara, ktory jest teraz pod opieka AFN na SGGW

Posted

No właśnie, ostatnio widzi się na ulicach jakieś takie długowłose te szpice... Mówicie, że to dzieło pseudohodowców? :mad:
Natalka, trzeba napisać do tej pani od szpiców, z "Za horyzontem".

Posted

Tak czy owak jest śliczny.
Do tego bardzo spokojny.
I te jego błękitne, błagalne oczy...:placz:
Ja sie tylko boję, żeby pod tymi kołtunami - dradami nie zaczął sie odparzać, bo w zadaszonych boksach jest bardzo ciepło. Nawet wczoraj przy temp ok 18st na zewnatrz, tam było bardzo ciepło.
A co będzie przy kolejnych upałach :roll: ?

On czeka juz ponad miesiąc :crazyeye: !

Posted

Ten psiak to na stówę husky ale długowłosy. To, że wygląda potężniej niż teraz popularne haszczaki, to kwestia obowiązującej w swiecie wystawowym mody na drobne psiaki. Znajoma miała takiego długowłosego (też o grubszej kości) i w tamtych czasach (jakieś 10 lat temu) ten haszczak był mocniejszy niż nejeden Malamut... Szkoda go, tego psiaka, gdyby nie Ajek, to sama bym go wzięła...

Posted

dzwonił Pan spod Poznania zakochał się w Husku od pierwszego wejrzenia, obiecał porobić zdjecia swojego domu i ogrodu zebysmy mieli pojecie w jakich warunkach zamieszka Husk :) Pan zrobił dobre wrazenie :))) :multi: przyjedzie w weekend co wy na to?

Posted

pozwole sobie zacytować:
"Ogród ma 1550 metrów kwadratowych, dom zaś ma powierzchnie użytkową w wysokości 300 metrów kwadratowych. Widoczny na zdjęciach murek w ogrodzie to w rzeczywistości basen, który jest w fazie odrestaurowywania. Ludzie na zdjęciach to znajomi rodziny, w domu tak naprawdę mieszka pięc osób uradowanych na myśl o tym słodkim piesku. Oboje z dziewczyną propagujemy czynny styl życia, nie ma więc mowy ażeby pies się nudził. Na jednym ze zdjęc jest też nasz poprzedni pies, jamnik imieniem Boni. Niestety jakiś czas temu zmarł na raka, zdjęcie zaś pstryknięte jest krótko przed jego śmiercią. Mam nadzieję, że spełniamy według Pani wymagania, pozwalające na spokojne życie tego pieska u nas. Reszte zdjęc doślemy jutro, kiedy tylko wzejdzie słonce :-)"
jesli Husk jest nadal w schronisku to będę prosiła o zarezerwowanie do weekendu (mało prawdopodobne ale warto sprobowac) jesli nie to czy ktos by mógł go wziąc do soboty? a moze do hoteliku? Pan spod Poznania zrobił na mnie dobre wrazenie i szkoda by było zmarnowac taka okazję, przynajmniej wiadomo jak Husk bedzie żył i z kim :)

Posted

"rozumiały jest brak zaufania i ostrożne podejście dlatego pragnę zapytać w jaki sposób możemy zapewnić o tym, że pieskowi będzie się z nami dobrze żyło?"

no to o co mam pytać?:p