Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No więc tak, dzisiaj sama poszperałam w dokumentach z małą pomoca:eviltong:

Funia trafiła do nas w tym roku koło marca. W schronisku nie byłą sterylizowana, jednak możliwe jest, ze kiedys była sterylizowana u kogoś innego. Jak narazie cieczki nie miała u nas.
Jesli znajdzie się dom dla niej to przed adopcją zostanie wysterylizowana (jesli nie jest)

Przetestowałam Funie na dzieciach. Wynik to-idealna:lol:

Posted

Funia została wypatrzona na allegro przez pania, która szukała pieska dla kuzynki, bo niestety kuzynka nie ma dostepu do netu.
Funia przeważyła bo lubi dzieci, a w domu jest 4 letni dziewczynka i 11 letni chłopak. Funia będzie mieszkac pod kaliszem, ale transportu szukamy do Łodzi, bo w tą niedziele ta pani będzie w Łodzi. Odbiera tam jeszcze jednego psa- Tosie.

Dom jest fantastyczny.

Kto pomoze w transporcie?:placz: 2 września, mało czasu, ale taka szansa:placz:

Jakby coś to niech mi ktoś wytłumaczy jak podróżuje się pociagiem, ja nigdy nie jeździłam tym wielkim stworem:placz:

Posted

A tak wogóle to Funia niezły numer dzisiaj wykręciła:mad:

Pogryzla się z psem. Tamten ją złapal za szyje, prawie całą objał. Nie chciał puścić i mocno ją szarpał:shake: Chyba z 15 minut ich rozdzielałam, bo Funia temu psu dłużna nie była i tez na niego naskakiwała. Ale on zawziecie ją trzymał:shake: W końcu puścił, ale Funia była taka rozwścieczona juz, ze go atakowała, musiałam tamtego psa zabrać na ręce.
Funi nic się nie stało. A temten miał rane na uchu.

No i jeszcze jedna wiadomosc. Funia awansowała i dzisiaj przesiadywała w biurze;)

Posted

Pianka, masz transport?!
Ale dobrze! :loveu:
No, Funia, pakuj manatki, dziewczyno!
nota bene, ależ z niej zapaśniczka :-o Tak sie rzucać na kawalerów :-o :evil_lol:

Posted

Malagos to nie był kawaler, tylko suka:evil_lol:

Tak mamy transport, etapowy ale jest:eviltong:
Ja zabieram Funie w sobote do Katowic, stamtąd jedzie do Łodzi, gdzie przenocuje u KarOli:loveu: I następnego dnia do domciu:multi:

Posted

No i jest mały problem. Funię mam w niedzielę około południa przekazać ludziom którzy zawiozą ją do domu. Będą zabierać z Łodzi jeszcze jednego psa. Teraz się okazało, że oni jadą do Ozorkowa i nie bardzo chcą przyjechać do Łodzi. Jadą aż spod Szczecina i chcą by im dowieźć Funię do Ozorkowa. Ja w niedzielę nie mam czasu jechać do Ozorkowa. To 30 km w jedną stronę. Mam imprezę rodzinną 40 km w przeciwną stronę Łodzi, muszę zajrzeć do babci w szpitalu, przed wyjazdem jeszcze wrócić wyprowadzić psy i załatwić jeszcze jedną sprawę. Myślałam, że odbiór będzie w Łodzi i szybko to załatwię, a teraz nie wiem jak to rozwiązać. :roll: Mam nadzieję, że jakoś uda się to dograć.

Posted

No właśnie w tym problem, że nie mam kogo. Mało kto chce wozić psa. Dodatkowo nikt raczej nie pojedzie za darmo, do Ozorkowa w obie strony jest około 60 km. Proponowałam spotkanie w Zgierzu, zawsze to tochę bliżej Łodzi, ale też się nie zgodzili. Popytam jeszcze dogomaniaków, może ktoś będzie mógł pomóc. Słodka, grubiutka Funia czeka na pomoc.