Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Marta właściwych szelek się nie doczekałam ale nie ważne

Majkowska dzięki.Szelki to nowy zakup.Tzn miał kiedyś ale wyrósł z nich a z resztą prawie ich nie uzywaliśmy.Wydawało mi się,że na szelkach mnie "porwie".Ale własnie po dt stwierdziłam,ze spróbujemy.Nie licząc "mocnego" startu zachowywał się bardzo grzecznie a potem na próbe ubrałam takie co kupiłam uzywki i okazało się,że chodzi bardzo dobrze.

Teraz jak idzie na lince czy jak chodzę z pasem to biorę szelki tylko muszę mu kupić jeszcze inne ale to problem.Bo on jakiś nie wymiarowy jest ;) i widzę,za takie kupowanie przez neta to bez sensu.Muszę mierzyć a to problem bo u mnie w miasteczku nie sprowadzą -juz pytałam i muszę jechać gdzieś do jakiegos sklepu gdzie wejdę z psem.Wiem,ze można zamówic na wymiar ale ja za bardzo nie wiem jak one mają leżeć i nie potrafię podać długiści paska pomiędzy łapami i tych przy szyi.A chciała bym takie z podszyciem

Chciała bym taki fason

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5146780318&ars_source=ars&ars_socket_id=7&ars_rule_id=92

ale muszę mierzyć

A tu zdj.z wczorajszego spacerku.(część z FB)

k3x4dw.jpg

bhygso.jpg

2q8oidt.jpg

20sx5wo.jpg

24ca5jp.jpg

Posted

Szelki typu guard mają tylko niestety to do siebie, że się niestety przekręcają na psie ;) Te z linku wyglądają OK. 

• Upvote 1
Posted

Te podlinkowane mają bardzo gruby polar, są szerokie. 
Ja miałam fusion i się obkręcały trochę, ale mniej niż guardy. 
Muszę kupić coś innego, ale jeszcze nie wymyśliłam co. 

Posted

Ja właśnie oglądałam te co Marta podlinkowała.Myślałam też o Juliusach tylko zastanawiam się czy z nich i właśnie z norweskich pies łatwo nie wyjdzie.Erman niestety potrafi się ewakuować z szelek jak nie są dobrze dopięte i dobrane dlatego w guardy celowałam a najlepiej takie z regulacją przy szyi też.

Posted

Moja sucza normalnie nie wychodzi z szelek, poza jednym wyjątkiem- nad wodą jak zobaczy wędkarzy, których strasznie się boi ;) Ale wtedy wychodzi z każdych szelek i obroży, więc tylko dławik zostaje. Na pewno z norwegów łatwiej wyjść niż z guardów, aczkolwiek możesz próbować ;)

Posted

Ja sobie nie wyobrażam trekkingu na obroży.
Wald chodzi w sleedach. Czasem w zwykłych ale raczej sleedy i pas mamy zarezerwowany do lasów itp.
On uwielbia popylać z pełną parą,to właśnie cała esencja takich spacerków.

Posted

Er bardzo zaskoczony ale właśnie przy jakimś zamieszaniu przy np ataku innego psa potrafi w sekundę wyjść z szelek -przynajmniej tych co próbowałam.A potrzebuje właśnie na wszelkie wyjazdy i zawody wiec muszą być w miarę /na ile się da/ pewne.
A my dziś rano postanowiliśmy ze nie jedziemy w niedziele na zawody.Upal jest za duży.
A potem i tak wyszło, że nie dali byśmy rady jechać. Eryczka pierwszy raz w życiu kontuzjowany :( :(
2 piękne szwy a właściwie takie 'zszywki' w lewej przedniej łapie :(
Teraz bieda śpi w kagancu.Mam nadzieje ze wytrzyma tak 10 dni.W poniedziałek kontrola i druga dawka antybiotyku.

Posted

Dzięki dziewczyny.On a przez to i ja nawet nie wiemy kiedy i o co się rozcharatał.Dopiero po jakimś czasie zauważyłam jak rana zaczęła się rozchodzić.Może nie jest to duże skaleczenie ale wiecie pierwsza nasza "poważna" kontuzja,stresowałam się trochę ;) Mam nadzieję,że raz ,dwa się zagoi.

Tu zanim się rozeszło

bf2kpy.jpg

i już po "szyciu"

256sl6o.jpg

rgw75d.jpg

i teraz biedaczysko albo na sznurku albo w kagańcu

2iafjo0.jpg

Posted

Wracając do szelek.Okazało się,że mamy w miasteczku jeszcze jeden sklep zoologiczny.zawsze myslałam,ze on tylko wędkarski a okazał się najlepiej zaopatrzonym sklepem w jakim byłam ( u nas).I znalazłam szelki :) :) W poniedziałek idę mierzyć tylko jak myślicie które

(Mąż który do tej pory nie interesował sie "psimi sprawami" nie zwracając uwagi nawet na cenę oczywiście zachwycony Juliusami ;) )

wspominane własnie juliusy (oczywiście nie różowe)

mhr9cm.jpg

czy takie

jf9gs9.jpg

Wiem,że Juliusy są bardzo polecane ale tak na oko wydają mi się bardziej na takie codzienne spacery a te drugie takie bardziej sportowe choć w opisie właśnie te drugie sa jako "spacerowe".Sama nie wiem które wybrać :)

I nasza najnowsza zabawka,bardzo polecam.Nalewa się do środka wody i przy nacisnięciu (mocnym) wypływa ona takimi małymi kropelkami.Erman zachwycony i wydaję mi się idealna na takie upalne dni."Żyje" już pół dnia a to w naszym przypadku dużo ;) i nie wygląda na uszkodzoną.

qnjy1d.jpg

Posted

U mnie piesa potrafi wyleźć z fusionów jak wrzuci wsteczny, więc przypuszczam, że z tych drugich wstawionych też pies może się ewakuować. Ogólnie wydaje mi się, że z tych zszytych w "całość"(a nie z kółkami np. jak w guardach handmade) pies ma łatwiej tak wyjść.

Posted

Ja dołączam do zachwalających julki pasowe, są genialne i wiele tańsze. Mamy czerwone i już się przymierzam do zakupu następnych, ubolewam tylko nad tym, że jest mała różnorodność kolorów :(

• Upvote 1
Posted

Najlepiej weź obie :P

Jesteś złym doradcą - ale niestety posłuchałam ;)

Leokadia mierzyłam czerwone ale jednak wybrałam czarne.Zdecydowanie mu pasują.

Posted

Jesteś złym doradcą - ale niestety posłuchałam ;)

Haha <3 Właśnie jestem dobrym - pies jest młody, zapewne będziesz używać tych szelek nie raz ;)

Posted

Dobra Amber będę się tego trzymać :)

Bylismy też dziś na kontroli i łapa pięknie się goi prawdopodobnie już w sobotę zdejmiemy "zszywki"

w prawdzie upał ale rano Er uwielbia wygrzewać się w słoneczku

2r2x8px.jpg

i szele "eleganckie"

tu wersja bojowa ;) a dokładnie zaraz po wizycie u weta a w samochodzie jechał w kagańcu,żeby sobie tych szwów nie rozwalić

hukgue.jpg

na ogródku

154f336.jpg

i "sportowe'

4kd8j.jpg

2hqv11u.jpg

Jeszcze muszę je dobrze dopasować.Na razie tyle co mierzone w sklepie i do pierwszych zdjęć.

Posted

No i elegancko wygląda :D Szczególnie w tych drugich. Ciekawe jak się sprawdzą "w praniu"? 
Ale ten kaganiec na nim wielki :D