Erykowa Posted April 11, 2015 Author Posted April 11, 2015 Dzięki Majkowska :) Nie wiem czemu działa mi internet-choć nie powinien :) ale korzystam i zasypuje zdjęciami.Potem będę pisać bo będę mogła z tel.a zdjęcia nie Nie pytajcie co Er ma na szyji- dłuższa historia :) Quote
Erykowa Posted April 11, 2015 Author Posted April 11, 2015 Udało się.Teraz mogę pisać :) Mieliśmy bardzo intensywny piątek.Wybraliśmy się najpierw autem kawałek-w dodatku oprócz Eryka jechały z nami jeszcze dwa psy.Nodik mikro w typie matańczyka,ok 6 mieś. i Lunka,ze schroniska starsza od Ermana prawie rok. Potem czekał nas długi spacer po polach i łąkach więc Er oprócz zwykłej obroży miał profilaktycznie ubraną kolczatkę,żeby w ferworze gonienia za psami nie wyrwał mi ręki lub nie skasował mniejszych kolegów.Zwłaszcza,że Lunka się go bała.Dotarlismy do hoteliku w którym będzie mieszkał.Bardzo miła pani nas oprowadziła a potem powiedziała,żebyśmy puściły swoje psy.Oczy miałysmy wielkie ;) ale pani zajmuję się też tresurą więc jej zaufałyśmy.Jednak skrytykował bardzo kolce Eryka i powiedziała,ze w ostateczności łańcuszek i załozyła mu swój.I stąd Erman opancerzony jak na wojnę ;) Ku wielkiemu naszemu zdziwieniu psy nic sobie nie zrobiły,okazało się,że Lunka wcale tak panicznie nie boi się Eryka a Eryk nie skasował maltana a nawet został przez niego pogoniony-tzn młody równo się odgryzał. Pani każdej z nas udzieliła mnóstwo bardzo cennych wskazówek i rad jak z każdym pracować.I choć to było 2 dni temu już widać efekty :) A biedny Nodik,nawiększy agresor i dominator już dziś z tego powodu straciła jajka ;) Quote
Majkowska Posted April 11, 2015 Posted April 11, 2015 Heheh ubrany jak na wojnę - dobre określenie :D A w łańcuszku mi się podoba. Trochę zazdroszczę, bo na Walda łańcuszka se nie założę :( Choć zdaję sobie sprawę że to nie o wygląd chodzi ;P Quote
marta1624 Posted April 11, 2015 Posted April 11, 2015 Ale fajne, wiosenne fotki :) I widzisz, nie taki diabeł straszny :) Quote
agutka Posted April 12, 2015 Posted April 12, 2015 niema nić piękniejszego jak czarny pies w pięknym świecącym łańcuszku ;) Quote
Leokadia Posted April 12, 2015 Posted April 12, 2015 Uwielbiam gładkie psy w łańcuszkach :) Piękny Eryk :P Quote
Erykowa Posted April 12, 2015 Author Posted April 12, 2015 Dzięki.Na pewno na razie czeka nas dłuższa przygoda z łańcuszkiem ;) A dziś pies zwariował ;) dziewczyny dostarczyły mu niezłej rozrywki Quote
Guest TyŚka Posted April 12, 2015 Posted April 12, 2015 Ile fotek :) Ale ostatnia - moja ulubione, heheeh :) Też należę do fanów gładkich psów w łańcuszkach. Quote
Majkowska Posted April 12, 2015 Posted April 12, 2015 Heheh Wald też uwielbia bańki, chociaż teraz już mu przeszła ekstaza na ich widok, ale dawniej brykał jak Er. Teraz tylko się marszczy :D Quote
Oscar Patric Posted April 12, 2015 Posted April 12, 2015 Oscar też należy do fanów zabawy z bankami mydlanymi:) Quote
Erykowa Posted April 12, 2015 Author Posted April 12, 2015 Ja znów ze zdjęciami.Ale co się "dzieje" u nas w parku pod pałacem trzeba było wykorzystać :) Quote
Leokadia Posted April 12, 2015 Posted April 12, 2015 Niesamowity kontrast między maltanem a Ermanem :D Quote
Majkowska Posted April 12, 2015 Posted April 12, 2015 Heheh białe i czarne to kontrast musi być. Er patrzy na niego z lekkim obrzydzeniem , jakby niezbyt chciał się kontaktować z czymś tak małym :P Piękne zdjęcia w kwiatach. Jak on lśni bajecznie, wygląda kwitnąco jak i te kwiatuszki. I znowu stójka dla mnie :P Od razu w nim widać przewagę krwi pointerzej ;) Quote
gops Posted April 12, 2015 Posted April 12, 2015 Witamy się :) Erman śliczny chłopak ! :) Ps. Nie radziłabym przypinać linki jak pies jest luzem do dławika , możesz mu zrobić tym wielką krzywde . Do obroży lub szelek tak, do dławika/kolczatki nie . Quote
Leokadia Posted April 13, 2015 Posted April 13, 2015 A co do linki. Jak się sprawdza przy dużym psie taka cienka? Zastanawiałam się nad taką, bo lżejsza, ale w końcu zlitowałam się nad swoimi rękami i wzięłam ze zwykłej taśmy :) Quote
agutka Posted April 13, 2015 Posted April 13, 2015 Właśnie miałam na dławik zwrócić uwagę ale zrobiła to Gops ;) Jeżeli chcesz pracować na dławiku to tylko na gardle ,tchawica może pójść raz dwa :/ fotki piękne takie wiosenne :) u nas kwiata zero, zero zieleni jak zwykle z aurą do tyłu mój region ;) jak ci się udało dobrać Erykowi tak gruby a zarazem krótki dławik? Quote
Erykowa Posted April 13, 2015 Author Posted April 13, 2015 Hej i dzięki za komplementy ;) Leokadia okropnie robi się zdjęcia jak jeden taki biały a drugi czarny,aparat wariuje :) ale trochę ćwiczyłam na koniach z takim kontrastem Jeśli chodzi o linkę to nigdy nie miałam grubszej więc nie wiem ;) ale ogólnie u nas nie ma problemu bo po pierwsze jak widzę,że się "kończy" to wołam "stój" albo "powoli" i Erman natychmiast zwalnia więc nie miałam jeszcze sytuacji,żeby jakoś mnie na niej pociągnął.Łatwo się ją zwija bo właśnie cieńka więc nie mam też tak,żeby mi się plątała miedzy nogami.A po drugie Eryka jakoś instynktownie na niej tak nie szaleje tzn nie nabiera takiej prędkości/mocy jak bez. Majkowska jego Nodik może wkurzać bo bardzo chciał by się bawić a nie za bardzo wie jak,do tego młody nieźle go ustawia ;) Gopi witam się również. I dzięki za wskazówki co do dławika ! Szczerze to mój pierwszy raz z takim sprzętem i to -wtedy od 2 dni.Nawet nie pomyślałam o tym co może się stać na lince.Teraz będę brać linkę zawsze z obrożą.Na marne usprawiedliwienie ;) mogę napisać tylko to,że linkę wzięłam w ten dzień,żeby móc się oddalić do zdjęć a nie żeby się wybiegał ale więcej tego nie powtórzę. Agutka też dzięki :) Mam nadzieję,ze jest na dobrej wysokości.Wyźej nawet jak bym chciała to nie da się bo zjeżdża. A łańcuszek wzięłam pierwszy lepszy w naszym zoologu.To Trixie 50 cm. Quote
Majkowska Posted April 13, 2015 Posted April 13, 2015 A linkę trzymasz zawsze w ręce czy puszczasz i nadeptujesz? Ja mam 2 takie dławiki, na Amora i dobermankę były dobre,za to Waldkowi nie wchodzą na łeb. Jeden cieńszy drugi własnie grubszy, jakby któraś była chętna to mam je gdzieś, kiedyś nawet usiłowałam sprzedać je na bazarku. Quote
Erykowa Posted April 13, 2015 Author Posted April 13, 2015 Linkę zawsze trzymam. No ten dlawik tez taki na styk.Nawet zastanawiałam się czy nie wziąć większego ale znów bałam się ze będzie spadał. Ten wchodzi nawet ok gorzej było przy zdejmowania ale Erman jest nauczony ze przy ubierania i ściąganie ustawia tak głowę ze nos jest najwyżej i wtedy schodzi ok Quote
Recommended Posts