Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ati']dlatego jedna osoba to za malo, a pewnie chcetnych do pracy w schronie: wyprowadzanie psow na spacery, glaskanie, przytulanie..............., oglaszanie, szukanie domow............... chetnych by sie znalazlo[/QUOTE]
nas jest aktualnie do tego około 10 osób. Psów na razie nie wyprowadzamy bo to nie jest takie proste jak się wydaje. Jest 170 psów- które wyprowadzać?????????? gdzie? rozmawiamy na ten temat ze schroniskiem, ale żeby to ruszyło to musi być wszystko dobrze zorganizowane. Nie można wziąść tylko niektórych na spacer bo inne potem te psy gryzą. Osoby chętne się zgłaszają, ale niektóre mają "słomiany' zapał. Na stronie schroniska jest wolontariat i szczerze mówiąc jakoś tak wielu chętnych nie ma

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak jak napisała Zofija, pracujemy nad tym. Na tą chwilę aby można było coś zacząć muszą być spełnione następujące warunki (ze względu na bezpieczeństwo wolontariuszy i psów):
- wyłącznie osoby pełnoletnie, po podpisaniu oświadczenia, że w razie pogryzienia nie będą wnosiły roszczeń
- ustalona godzina raz w tygodniu, w godzinach pracy schroniska (pon - pt od 8.00 - 16.00, soboty 8.00-13.00)
- minimum 6 osób jednocześnie (psy muszą być wyprowadzane z kojca razem i razem wracać, aby uniknąć bójek)
- pozyskanie terenu na spacery (dookoła są gospodarstwa rolne, ludzie nieprzychylni schronisku, mnie już raz gospodarz z grabiami pogonił jak psy wyprowadzałam)
Jeśli uda nam się spełnić te warunki lecę przekonywać właścicieli schroniska, inaczej nie ma o czym gadać, przerobiłam to.

• 1 month later...
Posted

Czy ta sunieczka nadal w schronisku? Chce zrobić jej ogłoszenia jeśli nie ma
[IMG]http://img121.imageshack.us/img121/7858/p1360403.jpg[/IMG]

Posted

Na stronie schroniska znalazłem tylko psa takiego: [url]http://schronisko.ustronet.com/index.php?option=com_easygallery&task=category&cid=977&Itemid=33[/url] . Ale napisz do Dei ona dokładnie ci powie czy kogoś takiego jeszcze w schronisku znajdziesz.

• 2 months later...
Posted

Szukamy kogoś do wizyty przedadopcyjnej dla tej suni, która jest teraz w Zamościu:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/204173-Lila-mix-ratlerka-pinczerka-4-5-kg-sunia-czeka-na-nowy-domek!-woj.-lubelskie[/url]
Bardzo prosimy o pomoc! :)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Asia & Ginger']A czy ktoś wie co się dzieje teraz ze spanielkiem Salko z cieszyńskiego schroniska? Miał trafić do Emira, ale była podobno osoba zainteresowana jego adopcją. Może coś wiecie, czy się udało? :roll:[/QUOTE]

Na pewno wie Dea -już piszę do niej

Posted

[quote name='Asia & Ginger']A czy ktoś wie co się dzieje teraz ze spanielkiem Salko z cieszyńskiego schroniska? Miał trafić do Emira, ale była podobno osoba zainteresowana jego adopcją. Może coś wiecie, czy się udało? :roll:[/QUOTE]
Sallko pojechał do Emira, był chętny z Wawy.

Posted

[quote name='Zofija']Na pewno wie Dea -już piszę do niej[/QUOTE]
Dzięki. :p

[quote name='Ashaski']Sallko pojechał do Emira, był chętny z Wawy.[/QUOTE]
Tak wiem, jestem właśnie ciekawa czy coś z tego wyszło. ;)

Posted

Jak tylko będę rozmawiała z Emirową dam znać. On miał być najpierw gruntownie wyleczony zanim pójdzie "w świat".

Postaram się niedługo zaktualizować ten wątek - nowe psy na pierwszą stronę, i w kolejnych postach. Mamy dużo nowych psów "w typie" - dalmatynkę, kilka husky, onków, foksterierkę, mix bokserki, benka, kaukazkę... Dużo psów dochodzi. Macie jakieś namiary na wolontariuszy którym mogłabym podesłać zdjęcia? Poza husky, benkami i onkami, bo tam mam dosyć dużo kontaktów.

Posted

[quote name='Dea']Jak tylko będę rozmawiała z Emirową dam znać. On miał być najpierw gruntownie wyleczony zanim pójdzie "w świat".[/QUOTE]
Dzięki. :p

Na stronie Emira znalazłam takie informacje o Salko (ale tekst został chyba napisany jak tylko psiak tam trafił):
[URL]http://fundacja-emir.pl/psy/2011/salko022011.htm[/URL]

[B]Dea[/B] zapytaj proszę czy wizyta u doktora Garncarza wypaliła.
Wiem, że to wpaniały człowiek i przyjmuje czasem potrzebujące psiaki za darmo.

Posted

Przepraszam bardzo, że piszę tu na watku, ale chciałam zapytać czy znacie może kogoś z okolic Cieszyna ( Kończyce Małe koło Pruchni) kto mógłby dokładnie prześwietlić mi domek dla tego psiaka?

[url]http://www.dogomania.pl/threads/204653-Cieszyn-pilnie-potrzebna-osoba-do-przeprowadzenia-wizyty-dla-Lizaka[/url]

Z góry dziękuje Aga

Posted

[quote name='AgusiaP']Przepraszam bardzo, że piszę tu na watku, ale chciałam zapytać czy znacie może kogoś z okolic Cieszyna ( Kończyce Małe koło Pruchni) kto mógłby dokładnie prześwietlić mi domek dla tego psiaka?

[url]http://www.dogomania.pl/threads/204653-Cieszyn-pilnie-potrzebna-osoba-do-przeprowadzenia-wizyty-dla-Lizaka[/url]

Z góry dziękuje Aga[/QUOTE]
ja mogę pojechać w tym tygodniu, ale bardziej pod koniec tygodnia

• 3 weeks later...
Posted

WAŻNE!!!

[COLOR=#ff0000]Od dnia 29 kwietnia nastąpiła zmiana numeru telefonu naszej Fundacji![/COLOR]

[B][SIZE=5]Nasz nowy numer to: 782 71 77 71[/SIZE][/B] (sieć Plus)

Poprzedni numer 785 04 04 04 jest nieaktualny. Proszę o przekazanie tej informacji wszystkim osobom mającym kontakt z Fundacją.

Posted

Czy jakaś wolontariuszka z Cieszyńskiego schroniska mogłaby dla mnie dowiedzieć się co nie co pewnej suni, zabrać na spacer, zrobić zdjęcia, itp?
Szukamy jej domu, ale przydałoby się więcej info, a wiecie jak to jest przez telefon :/

Posted

Asiu ta suczka w typie springer spaniela angielskiego poszła dzisiaj do adopcji.

Vilena chodzi Ci o dalmatynkę z cieszyńskiego schronu? Co chcesz wiedzieć, będę w schronie w czwartek. Spacery odpadają, ale mogę ją na chwilę wyciągnąć dla sprawdzenia czegoś konkretnego.

Posted

[quote name='Dea']Vilena chodzi Ci o dalmatynkę z cieszyńskiego schronu? Co chcesz wiedzieć, będę w schronie w czwartek. Spacery odpadają, ale mogę ją na chwilę wyciągnąć dla sprawdzenia czegoś konkretnego.[/QUOTE]
Czy będą jakieś wieści o suni? Wysłałam dwie wiadomości na PW i cisza... nie ukrywam, że zależy nam na czasie, każdy dzień jest ważny.