dorcia2 Posted July 20, 2014 Posted July 20, 2014 Kochani, Karlosek nadal w schronisku:-( w czasie badania u lekarza wynikły pewne okoliczności, które spowodowały odroczenie adopcji :placz: u Karloska jest problem zalegania kału w następstwie obecności zachyłka dobrzusznego odbytu i w konsekwencji wynicowywania się śluzówki odbytu w momencie defekacji :shake: niestety zagraża to jego zdrowiu i dlatego ustalone zostało, że został Karlosek zakwalifikowany do zabiegu operacyjnego na kroczu , w/g lekarza zwieracze funkcjonują prawidłowo:roll: pocieszające jest to, iż ma go operować najlepszy specjalista w tej dziedzinie z SGGW (a zabieg niestety b.drogi ), we wtorek, środę może już będę wiedziała wstępnie jaki termin będzie tego zabiegu:-( a przy okazji da się pewnie zrobić dodatkowe badania bo stawy i kręgosłup w niezbyt dobrym stanie:-( szkoda ,że dzisiaj się nie udało ale to dla jego dobra:placz: Karlosek to cudny psiaczek , drepcze sobie a nawet ciągnie na spacerku ,nawet grzebał mi w torbie szukając przysmaków:loveu: oby wszystko było dobrze Doda rozliczenie zrobi we wtorek bo zapracowana bardzo:loveu: Quote
dorcia2 Posted July 20, 2014 Posted July 20, 2014 [COLOR=#000000] [QUOTE]Dorciu, jakie rozliczenie?[/COLOR][/QUOTE] właściwie to nie wiem :huh: Quote
Maruda666 Posted July 20, 2014 Posted July 20, 2014 (edited) [quote name='dorcia2'][COLOR=#000000] właściwie to nie wiem :huh:[/QUOTE] Dobre, uśmiałam się :) :) :) - te upały nas wykończą :cool3: Ale z tego wszystkiego zgubiłam sedno Twojego postu - czyli Karlosa. A to nie jest już wesołe:( Edited July 20, 2014 by Maruda666 Quote
Beat2010 Posted July 20, 2014 Posted July 20, 2014 Jedynie dobre jest to , że Karlos jest w dobrej formie, utyl, wygląda jak normalny pies , nie jest już tak przerażająco chudy .Będzie można go zabrac juz w trakcie rehabilitacji ,tak powiedział dr; ale jedzie na urlop wiec może go nie być a pozostali mogą Karlosa nie wydać tak szybko .Obu kolejna operacja była ostatnia i oby przeszedł dobrze narkoze. . Quote
asiuniab Posted July 21, 2014 Posted July 21, 2014 no to się wszystko pokomplikowało; ale najważniejsze jest w tym wszystkim dobro Karlosa; i o nie musimy walczyć, oby komfort Jego życia mógł się poprawić, aby mógł się cieszyć tym życiem, jakie Mu za kratami zafundujemy:) Quote
Maruda666 Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 Czyli teraz przed nami kolejne czekanie. Karlosku, trzymaj się w te upały. Quote
Doda_ Posted July 22, 2014 Author Posted July 22, 2014 dorcio, ja z tym rozliczeniem to u Maksia prosilam :evil_lol::evil_lol::evil_lol: a tu, ze jak wejde to przeczytam wszystko i napisze...:loveu: Szkoda, ze nie udalo z ta adopcja , mam nadzieje ze naprawde dobry wet sie nim zajmie i bedzie dobrze.... Quote
Beat2010 Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 Dorcia zrobila zakupy dla Karloska-puszki, ryż , podkłady, narazie nie potrzebne, to może odkupię dla Dirselka ryżi puszki, kto chce podklady odkupić?????? Zapomniałam napisać, że tyłeczek malucha wygląda, jakby ktoś umieścił pod skóra pod ogonkiem krążek hokejowy:-( , a stawy sa tak popsute, że łapine ( przednie szczególnie) wyglądają jakby żyły swoim własnym życiem, jakby nie było w panewkach głowki kości, no bo nie ma jej za dużo Quote
Beat2010 Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 z bazarku dla Karloska jest 50zł, podesle po urlopie Quote
Maruda666 Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 [quote name='Beat2010']Dorcia zrobila zakupy dla Karloska-puszki, ryż , podkłady, narazie nie potrzebne, to może odkupię dla Dirselka ryżi puszki, kto chce podklady odkupić?????? Zapomniałam napisać, że tyłeczek malucha wygląda, jakby ktoś umieścił pod skóra pod ogonkiem krążek hokejowy:-( , a stawy sa tak popsute, że łapine ( przednie szczególnie) wyglądają jakby żyły swoim własnym życiem, jakby nie było w panewkach głowki kości, no bo nie ma jej za dużo[/QUOTE] Czyli z każdym kolejnym zabiegiem jego stan ogólny się pogarsza :( Quote
asiuniab Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 [quote name='Maruda666']Czyli z każdym kolejnym zabiegiem jego stan ogólny się pogarsza :([/QUOTE] dosłownie:( Quote
Beat2010 Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 (edited) Ale fajny jest ♡♥♡; niech przejdzie jeszcze jedna operacje i juz zadbamy o niego Edited July 25, 2014 by Beat2010 Quote
halszka Posted July 24, 2014 Posted July 24, 2014 zaglądam,czytam...rzadko piszę,trzymaj się Karlosku! Quote
Maruda666 Posted July 25, 2014 Posted July 25, 2014 Wiadomo coś na temat daty tego następnego zabiegu? Quote
Beat2010 Posted July 25, 2014 Posted July 25, 2014 Miała być w tym tygodniu, który mija; Dorcia napisał maila i czeka na odpowiedz. Karlos wrócił do geriatrii, mysle, że do swojej sali z mini wybiegiem. Jutro będzie w geriatrii Agnieszka Włodarczyk, poproszę o wspólne zdjęcie:-) Quote
Doda_ Posted July 26, 2014 Author Posted July 26, 2014 Co u Karloska ?? Na pewno po tym zabiegu będzie mógł zostać adoptowany ? Quote
Maruda666 Posted July 26, 2014 Posted July 26, 2014 Zaciskam wszystkie kciuki, żeby już teraz było tylko lepiej. Quote
dorcia2 Posted July 26, 2014 Posted July 26, 2014 Kochani, dopiero wczoraj dostałam odpowiedzi od dwóch osób na moje e-maile:shake: bo dodzwonić się i porozmawiać osobiście nie jest tak łatwo. Niestety akurat teraz jest czas urlopowy więc braki personalne są odczuwalne.:angryy: [FONT=Arial]Co mi napisano-"Piesek zostanie wysłany na konsultację chirurgiczną do SGGW celem zakwalifikowania go do ewentualnego kolejnego zabiegu, po uzgodnieniu terminu. Chcę przypomnieć że pies przeszedł w ciągu ostatnich 2 miesięcy dwa cięzkie zabiegi na układzie pokarmowym w schronisku przeprowadzone przez chirurga specjalistę. Każdy kolejny zabieg jest dużym obciążeniem dla organizmu psa i może wpłynąć negatywnie na jego stan zdrowia. Mając na względzie dobro zwierzęcia zasięgniemy dodatkowej opinii specjalistów z kliniki poza schroniskiem" Mam nadzieję, że po tej konsultacji będzie wiadomo na czym stoimy i co dalej robić[/FONT]:shake:[FONT=Arial] aby Karlunia wyciągnąć. Ryczeć mi się chce [/FONT]:placz:[FONT=Arial], że bidulinek musi tam na razie zostać , chociaż wszystko było już zorganizowane ale to dla jego dobra [/FONT]:-([FONT=Arial] Czekam na informację , na kiedy jest zaplanowana konsultacja [/FONT]:-([FONT=Arial] [/FONT][COLOR=#000000] [QUOTE]Dorcia zrobila zakupy dla Karloska-puszki, ryż , podkłady, narazie nie potrzebne, to może odkupię dla Dirselka ryżi puszki, kto chce podklady odkupić??????[/COLOR][/QUOTE] Beatko, jak się nie przyda Karloskowi to zje sobie Dieselek (bez odkupowania), podkłady mogą być jeszcze potrzebne a jak Karlosek obejdzie się bez nich to przekażę je jakiemuś potrzebującemu bidulkowi :-( Quote
dorcia2 Posted July 26, 2014 Posted July 26, 2014 [COLOR=#000000] [QUOTE]dorcio, ja z tym rozliczeniem to u Maksia prosilam [/COLOR][/QUOTE] przepraszam Kochana:huh: Quote
asiuniab Posted July 26, 2014 Posted July 26, 2014 no to i tak musimy czekać, dziękuję za wiadomości, to i tak lepsze niż ich brak; a Karlos musi się zdążyć jeszcze nacieszyć życiem poza schroniskiem!! Quote
Makila Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 Czytam i łezka w oku się kręci ile ten biedaczek musi się nacierpieć :-( Quote
dorcia2 Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 [COLOR=#000000] [QUOTE]łezka w oku się kręci ile ten biedaczek musi się nacierpieć[/COLOR][/QUOTE] najgorsza jest bezsilność :-( nadal czekam na informację o terminie konsultacji:shake: Karlosiu trzymaj się malutki:-( dzisiaj wpłaciłam dla Karloska deklaracje za sierpień , przez pomyłkę dwie :huh:(akurat robię hurtowe przelewy deklaracyjne) jedną prawidłowo do Marudki i drugą do Beatki przy okazji przelewu dla Dieselka (Beatko możesz przetrzymać tą deklarcję dla Karloska albo przelać do Marudki ? będzie wstępnie na sierpień) dziękuję Quote
asiuniab Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 hmm, najgorsza niepewność i zabiegi podczas upałów, to pacjentom nie pomaga; ciekawe jak On się trzyma, wciąż o Nim i nieszczęśnikach w futrach przykutych do budy myślę w te okropne upały:( Quote
Beat2010 Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 Dorcia, jasne, że przeleje do Marudy; tylko niech wrócę z urlopu:-) Quote
Recommended Posts