Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochani, Karlosek nadal w schronisku:-( w czasie badania u lekarza wynikły pewne okoliczności, które spowodowały odroczenie adopcji :placz:
u Karloska jest problem zalegania kału w następstwie obecności zachyłka dobrzusznego odbytu i w konsekwencji wynicowywania się śluzówki odbytu w momencie defekacji :shake:
niestety zagraża to jego zdrowiu i dlatego ustalone zostało, że został Karlosek zakwalifikowany do zabiegu operacyjnego na kroczu , w/g lekarza zwieracze funkcjonują prawidłowo:roll:
pocieszające jest to, iż ma go operować najlepszy specjalista w tej dziedzinie z SGGW (a zabieg niestety b.drogi ), we wtorek, środę może już będę wiedziała wstępnie jaki termin będzie tego zabiegu:-( a przy okazji da się pewnie zrobić dodatkowe badania bo stawy i kręgosłup w niezbyt dobrym stanie:-(
szkoda ,że dzisiaj się nie udało ale to dla jego dobra:placz:
Karlosek to cudny psiaczek , drepcze sobie a nawet ciągnie na spacerku ,nawet grzebał mi w torbie szukając przysmaków:loveu: oby wszystko było dobrze

Doda rozliczenie zrobi we wtorek bo zapracowana bardzo:loveu:

Posted (edited)

[quote name='dorcia2'][COLOR=#000000]
właściwie to nie wiem :huh:[/QUOTE]

Dobre, uśmiałam się :) :) :) - te upały nas wykończą :cool3:

Ale z tego wszystkiego zgubiłam sedno Twojego postu - czyli Karlosa. A to nie jest już wesołe:(

Edited by Maruda666
Posted

Jedynie dobre jest to , że Karlos jest w dobrej formie, utyl, wygląda jak normalny pies , nie jest już tak przerażająco chudy .Będzie można go zabrac juz w trakcie rehabilitacji ,tak powiedział dr; ale jedzie na urlop wiec może go nie być a pozostali mogą Karlosa nie wydać tak szybko .Obu kolejna operacja była ostatnia i oby przeszedł dobrze narkoze.

.

Posted

no to się wszystko pokomplikowało; ale najważniejsze jest w tym wszystkim dobro Karlosa; i o nie musimy walczyć, oby komfort Jego życia mógł się poprawić, aby mógł się cieszyć tym życiem, jakie Mu za kratami zafundujemy:)

Posted

dorcio, ja z tym rozliczeniem to u Maksia prosilam :evil_lol::evil_lol::evil_lol: a tu, ze jak wejde to przeczytam wszystko i napisze...:loveu:

Szkoda, ze nie udalo z ta adopcja , mam nadzieje ze naprawde dobry wet sie nim zajmie i bedzie dobrze....

Posted

Dorcia zrobila zakupy dla Karloska-puszki, ryż , podkłady, narazie nie potrzebne, to może odkupię dla Dirselka ryżi puszki, kto chce podklady odkupić??????

Zapomniałam napisać, że tyłeczek malucha wygląda, jakby ktoś umieścił pod skóra pod ogonkiem krążek hokejowy:-( , a stawy sa tak popsute, że łapine ( przednie szczególnie) wyglądają jakby żyły swoim własnym życiem, jakby nie było w panewkach głowki kości, no bo nie ma jej za dużo

Posted

[quote name='Beat2010']Dorcia zrobila zakupy dla Karloska-puszki, ryż , podkłady, narazie nie potrzebne, to może odkupię dla Dirselka ryżi puszki, kto chce podklady odkupić??????

Zapomniałam napisać, że tyłeczek malucha wygląda, jakby ktoś umieścił pod skóra pod ogonkiem krążek hokejowy:-( , a stawy sa tak popsute, że łapine ( przednie szczególnie) wyglądają jakby żyły swoim własnym życiem, jakby nie było w panewkach głowki kości, no bo nie ma jej za dużo[/QUOTE]

Czyli z każdym kolejnym zabiegiem jego stan ogólny się pogarsza :(

Posted

Miała być w tym tygodniu, który mija; Dorcia napisał maila i czeka na odpowiedz. Karlos wrócił do geriatrii, mysle, że do swojej sali z mini wybiegiem. Jutro będzie w geriatrii Agnieszka Włodarczyk, poproszę o wspólne zdjęcie:-)

Posted

Kochani, dopiero wczoraj dostałam odpowiedzi od dwóch osób na moje e-maile:shake: bo dodzwonić się i porozmawiać osobiście nie jest tak łatwo.
Niestety akurat teraz jest czas urlopowy więc braki personalne są odczuwalne.:angryy:
[FONT=Arial]Co mi napisano-"Piesek zostanie wysłany na konsultację chirurgiczną do SGGW celem zakwalifikowania go do ewentualnego kolejnego zabiegu, po uzgodnieniu terminu. Chcę przypomnieć że pies przeszedł w ciągu ostatnich 2 miesięcy dwa cięzkie zabiegi na układzie pokarmowym w schronisku przeprowadzone przez chirurga specjalistę. Każdy kolejny zabieg jest dużym obciążeniem dla organizmu psa i może wpłynąć negatywnie na jego stan zdrowia. Mając na względzie dobro zwierzęcia zasięgniemy dodatkowej opinii specjalistów z kliniki poza schroniskiem"
Mam nadzieję, że po tej konsultacji będzie wiadomo na czym stoimy i co dalej robić[/FONT]:shake:[FONT=Arial] aby Karlunia wyciągnąć. Ryczeć mi się chce [/FONT]:placz:[FONT=Arial], że bidulinek musi tam na razie zostać , chociaż wszystko było już zorganizowane ale to dla jego dobra [/FONT]:-([FONT=Arial]
Czekam na informację , na kiedy jest zaplanowana konsultacja [/FONT]:-([FONT=Arial]

[/FONT][COLOR=#000000] [QUOTE]Dorcia zrobila zakupy dla Karloska-puszki, ryż , podkłady, narazie nie potrzebne, to może odkupię dla Dirselka ryżi puszki, kto chce podklady odkupić??????[/COLOR][/QUOTE]

Beatko, jak się nie przyda Karloskowi to zje sobie Dieselek (bez odkupowania), podkłady mogą być jeszcze potrzebne a jak Karlosek obejdzie się bez nich to przekażę je jakiemuś potrzebującemu bidulkowi :-(

Posted

[COLOR=#000000] [QUOTE]łezka w oku się kręci ile ten biedaczek musi się nacierpieć[/COLOR][/QUOTE]
najgorsza jest bezsilność :-( nadal czekam na informację o terminie konsultacji:shake:
Karlosiu trzymaj się malutki:-(

dzisiaj wpłaciłam dla Karloska deklaracje za sierpień , przez pomyłkę dwie :huh:(akurat robię hurtowe przelewy deklaracyjne) jedną prawidłowo do Marudki i drugą do Beatki przy okazji przelewu dla Dieselka (Beatko możesz przetrzymać tą deklarcję dla Karloska albo przelać do Marudki ? będzie wstępnie na sierpień) dziękuję

Posted

hmm, najgorsza niepewność i zabiegi podczas upałów, to pacjentom nie pomaga;
ciekawe jak On się trzyma, wciąż o Nim i nieszczęśnikach w futrach przykutych do budy myślę w te okropne upały:(