Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='XdamianX']Aha, rozumiem. Mam nadzieję , że się połapię. A czy mogę na tą wystawę wziąc mojego 5 miesięcznego shih-tzu ? :)[/QUOTE]
Na wystawę w Rybniku można przyjść z niezgłoszonym psem, ale musisz mieć ze sobą aktualne szczepienie przeciw wściekliźnie.

Posted

Mam do was prośbę. Mógłbym prosić, gdy już to się pojawi na stronie, aby ktoś tu napisał o której i gdzie będą wystawiane psy z grupy IX ? Przepraszam za problem, ale średnio się na tym znam ;)

Posted

[quote name='XdamianX']Mam do was prośbę. Mógłbym prosić, gdy już to się pojawi na stronie, aby ktoś tu napisał o której i gdzie będą wystawiane psy z grupy IX ? Przepraszam za problem, ale średnio się na tym znam ;)[/QUOTE]

To różnie bywa - psy z jednej grupy mogą być sędziowane w różnych ringach. Nie ma zwykle określonych godzin, tylko jest ogólna godzina rozpoczęcia sędziowania dla wszystkich ringów, zazwyczaj 10 ;)

Posted

Shih Tzu

PSY
Klasa młodszych szczeniąt 1 532 - 532
Klasa otwarta 1 533 - 533
Klasa młodzieży 1 563 - 563
Klasa weteranów 1 534 - 534
SUKI
Klasa szczeniąt 2 535 - 536
Klasa championów 1 537 - 537
O co chodzi z tymi numerkami ? Dobrze, że chociaż wiem, że na ringu 8 ... Rozpoczyna się sędziowanie o 10. Pisze na zkwp Rybnik.
Jeżeli przyjadę na wystawę o +/- 14, to jest szansa, że załapię się na shihy ?

Posted

Po klasie masz podaną ilość psów startujących w danej klasie, a następnie numery katalogowe z jakimi dane psy startują. Jeśli byłeś już na jakiejś wystawie - kojarzysz może takie białe karteczki z liczbami, którzy wystawcy sobie przypinają? To właśnie te numery. ;)

Posted

A, to o to chodzi, dziękuję za informację :)
Czyli raczej nie będzie wiadomo o której będą shitki ? No trudno. Pozostaje żyć z nadzieją, że coś zobaczę w te 3 godziny...

Posted

Ja mam lhasa apso - wchodzę przed shih tzu . Przede mną jest ok. 40 psów więc liczę , że około 12 powinnam wejść a shih tzu później - może około 12.30 - 13.00 to zależy jak szybko będzie szło sędziowanie :) Rozpoczęcie wystawy jest o 10.00 a sędziowania o 10.15 . Jeśli przyjedziesz na 14.00 a sędzina będzie się spieszyć to możesz się spóźnić na shih tzu, albo załapać w trakcie oceny :)