Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Historia zapewnie jakich wiele...
Dostałam sygnał,że po osiedlu biega duuuży pies. Okazało się,że to prawie dog niemiecki tyle tylko,że z naturalnie gackowatymi ucholami! Pies biegal po parkingu, gdzie jego "właściciel" trzymał swój samochód. Dobrze,że pani na parkingu wiedziala czyj to pies i zadzwoniła do gościa, coby sobie odebrał psa. I co się okazuje - psa już nie chcą bo się urodzi (albo urodzilo) dziecko i NIE MA MIEJSCA NA DZIECKO I PSA!!!!:angryy: Facet już kilkakrotnie pozbywal się gdzieś psa - pies wracał:-( Boję się,że w koncu wywiezie go do lasu, przywiąże do drzewa i pies straci życie:placz:

Ja wiem,że wszystko jest przeciwko niemu - duży, starszy, zbliżają się wakacje:placz::placz::placz: Ale może ktoś, gdzieś kiedyś marzył o łagodnym olbrzymie????

Pies z tego co się dowiedziałam jest łagodnym cielakiem. Nie bardzo lubi tylko małych piesków plątających się mu pod łapami - denerwuje się wtedy.

A to Forest:

Popatrzcie na jego wyraz pyska - on chyba nigdy nie był szczęśliwy:shake: Ma taaakie smutne oczy!:-(

Posted

andzia69 napisał(a):

Facet już kilkakrotnie pozbywal się gdzieś psa - pies wracał:-( Boję się,że w koncu wywiezie go do lasu, przywiąże do drzewa i pies straci życie:placz:
[...]
Popatrzcie na jego wyraz pyska - on chyba nigdy nie był szczęśliwy:shake: Ma taaakie smutne oczy!:-(

Jeśli przywiąże go w mojej okolicy to psiak ma chociaz szansę, że ktoś go odwiąże :-(
W psich oczach mozna wiele zobaczyć. U Foresta nie widać nic pozytywnego. Skoro po kilku latach chcą go wykopać, pewnie nigdy nie traktowli go tak jak na to zasłuzył czyli po "ludzku"-w pozytywnym tego słowa znaczenu. :placz:

Posted

[quote name='MARCHEWA']Tutaj ktoś szuka takiego psa:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=65142

tam go już wkleiłam...ale raczej wątpię - ona szuka na molosach młodszego:shake:
Na dogi go wysłałam - ale go jakoś nie umieścili:-(
Wspomniałam o nim też na forum molosów w dziale dogi w potrzebie...ale nie liczę na zbyt wiele:shake: No cóż - starszy, nie do końca rasowy,duży - same minusy:-(:-(:-(

Posted

no i mam problem z ew. transportem dozia Foresta na dt
Dzisiaj córce zachcialo się uczyc jeździć...nie umie ruszać...i - nie rozbiła auta na szczęście, ale coś się pokielbasiło i palą się jakieś dziwne kontrolki - męża nie ma, aż boję się powiedzieć bo mnie zrąbie za to "uczenie" - i co ja mam teraz zrobic???? Miałam zawieźć Foresta do Krakowa, miałam w sobotę wyjazd nad morze - a tu taki klops Jade jutro do mechanika - i az się boję myśleć co popsułyśmy

Madziaikrzyś - i co robic??????

Posted

napisałam do właścicieli Foresta czy mogliby zawieźć psa do Krakowa i....nie mam żadnej odpowiedzi - zaczynam się bać o tego psa:shake: A w sobotę wyjeżdżam na 2 miesiące z Kielc....kto pomoże?????

Posted

Ponieważ nie mogłam sie doczekać odpowiedzi na e-maila zadzwoniłam do nich dzisiaj - usłyszałam,ze nieaktualne bo pies znalazł dom....:shake:
Cóz mogę więcej - chciałam pomóc, nie jestem pewna tego,ze ona znalazł dom - ale co mozna w tej sytuacji zrobic???? Nic:-(

Zamykam watek wobec tego.