Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jakiś czas temu zamówiłam Vivoga, ale dopiero wczoraj miałam okazję porządnie go wypróbować ;) Ogólnie jest ok, ale wyczesuje tylko podszerstek, martwego włosa zupełnie nie rusza. Musiałam sukę wyczesać też gumową szczotką, a myślałam że wystarczy sam furminator ;) Ale podszerstek wyczesuje super, nie wiedziałam że moja suka tyle go ma :lol:

• Replies 993
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agaciaaa']Jakiś czas temu zamówiłam Vivoga, ale dopiero wczoraj miałam okazję porządnie go wypróbować ;) Ogólnie jest ok, ale wyczesuje tylko podszerstek, martwego włosa zupełnie nie rusza. Musiałam sukę wyczesać też gumową szczotką, a myślałam że wystarczy sam furminator ;) Ale podszerstek wyczesuje super, nie wiedziałam że moja suka tyle go ma :lol:[/quote]

no patrz u mnie wyczesuje i podszerstek i siersc okrywowa - wlos sztywny i gruby - bez problemu wylazi

Posted

[quote name='Agnes']no patrz u mnie wyczesuje i podszerstek i siersc okrywowa - wlos sztywny i gruby - bez problemu wylazi[/quote]

A u mnie nie, sam "puch" wychodził. A na różne sposoby próbowałam czesać :lol: Dopiero jak wzięłam gumową szczotke to wyszła sierść i to sporo ;)

Posted

Możecie mi poradzić czy warto kupić któryś z tych furminatorów?
[url=http://www.allegro.pl/item710306220_furminator_pet_353.html]FURMINATOR PET 353 (710306220) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

[url=http://www.allegro.pl/item710305765_furminator_obrotowy_pet_359.html]FURMINATOR OBROTOWY PET 359 (710305765) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

[url=http://www.allegro.pl/item707278828_furminator_obrotowy_suz_gau_46_13_super_cena.html]FURMINATOR OBROTOWY SUZ GAU 46-13 SUPER CENA!!!!! (707278828) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

Bardzo proszę o rady.

Posted

Ja mam średniego vivoga i na razie ejstem zachwycona- doskonale sprawdza się na malamucie i na owczarku australijskim, wyczesuje podszerstek calutki i martwy okrywowy.

Posted

[quote name='Ania & Mia']Możecie mi poradzić czy warto kupić któryś z tych furminatorów?
[URL="http://www.allegro.pl/item710306220_furminator_pet_353.html"]FURMINATOR PET 353 (710306220) - Aukcje internetowe Allegro[/URL]

[URL="http://www.allegro.pl/item710305765_furminator_obrotowy_pet_359.html"]FURMINATOR OBROTOWY PET 359 (710305765) - Aukcje internetowe Allegro[/URL]

[URL="http://www.allegro.pl/item707278828_furminator_obrotowy_suz_gau_46_13_super_cena.html"]FURMINATOR OBROTOWY SUZ GAU 46-13 SUPER CENA!!!!! (707278828) - Aukcje internetowe Allegro[/URL]

Bardzo proszę o rady.[/quote]
Nie polecam,cena atrakcyjna jednak się nie sprawdzą.

Posted

wiem, gdzie jeszcze można znaleźć vivog 02349, ten najbardziej poszukiwany. na wystawach, jak są takie stoiska handlowe, to tam też są, w porządnej cenie, znaczy się nawet taniej niż w necie i nie ma kosztów przesyłki, i jeszcze jak sie wiecej kupuje, to opuszczają. ;) ostatnio w sopocie widziałam.

Posted

bylam w sopocie i nie widziałam :( jak pech to pech.
a tego ktos używa? może nie jest zły?
[url=http://allegro.pl/item715954816_furminator_dla_malych_psow_i_kotow_super.html]Furminator dla małych psów i kotów SUPER !!!!!! (715954816) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

Posted

Tydzień temu na litwie wypróbowałam furminatory różnych firm na dogu niemieckim- i KLAPA. Nie sprawdziło się ani troche... przy pociągnięciu wychodziły 2-3 włosy...
tak wiec dla psow w tym typie, nie polecam.

Posted

[B]moon light[/B] to może byc tak że ma za krótką sierść. mojej suczy (w sumie 2rasowej) z łapek średnio schodzi, bo ma tam krótkią sierść, ale z karku, wzdłóż grzbietu całego i łałoka to schodzi pięknie.

[B]Grey[/B] może i nie są, ale często działają ;) od laba po tervika ;)

Posted

[quote name='Grey']A ja furminatorów nie będę używał,nie są uniwersalne.[/quote]

ciezko zeby jakakolwiek szczotka byl uniwersalna - jednak ja sprawdzalam na wielu psach i na dluzszej siersci ONa i na puchaczu i na kocie i na beaglu, psie w typie ogara...wszedzie sie sprawdzal rewelacyjnie.

Posted

To ja mam pytanko. Kto chciałby zamówić ten oryginalny furminator z USA? Bo jutro będę zamawiała?
Cena dużego 100 zł
cena małego 50 zł

piszcie na pw

pozdrawiam:p

Posted

Agnes po co wtrącasz temat szczotki,bo ja szczotki nie używam, a może porównujesz furminator ze szczotką, co jest trochę słuszne. Nie ma co się zapalać do furminatora,bo ma dość agresywne działanie na zasadzie tarcia.
Chciałoby się szybko usunąć zbędny włos, a to tak nie ma,trzeba popracować.Ja tam używam odpowiedni grzebień oraz trymery i to wystarcza.
Trzeba używać narzędzi które są łagodne w działaniu, skuteczne.

Posted

[quote name='Grey']Agnes po co wtrącasz temat szczotki,bo ja szczotki nie używam, a może porównujesz furminator ze szczotką, co jest trochę słuszne. Nie ma co się zapalać do furminatora,bo ma dość agresywne działanie na zasadzie tarcia.
Chciałoby się szybko usunąć zbędny włos, a to tak nie ma,trzeba popracować.Ja tam używam odpowiedni grzebień oraz trymery i to wystarcza.
Trzeba używać narzędzi które są łagodne w działaniu, skuteczne.[/quote]

a jakie masz psy/psa?

Posted

[quote name='Grey']Agnes po co wtrącasz temat szczotki,bo ja szczotki nie używam, a może porównujesz furminator ze szczotką, co jest trochę słuszne. [/quote]

bo dla mnie furminator to szczotka - w uproszczeniu

[quote name='Grey']Nie ma co się zapalać do furminatora,bo ma dość agresywne działanie na zasadzie tarcia. [/quote]

mozesz jasniej napisac?

[quote name='Grey']Chciałoby się szybko usunąć zbędny włos, a to tak nie ma,trzeba popracować.Ja tam używam odpowiedni grzebień oraz trymery i to wystarcza.
Trzeba używać narzędzi które są łagodne w działaniu, skuteczne.[/quote]

jakiego masz psa? z jaka sierscia?

bo jesli sznaucer to o czym my w ogole piszemy? te psy maja charakterystyczna siersc i fakt - pielegnacja u nich wyglada znacznie inaczej, ale ja mam psa z typowym puchem i typowa sierscia okrywowa jaka wystepuje u wielu (?) mieszancow, psow etc i tu - dalej stwierdze, furminator to najlepsze narzedzie do takiej siersci. Uzywalam wiele, tylko ten jest poki co skuteczny.

Posted

jakiego masz psa? z jaka sierscia?

bo jesli sznaucer to o czym my w ogole piszemy? te psy maja charakterystyczna siersc i fakt - pielegnacja u nich wyglada znacznie inaczej, ale ja mam psa z typowym puchem i typowa sierscia okrywowa jaka wystepuje u wielu (?) mieszancow, psow etc i tu - dalej stwierdze, furminator to najlepsze narzedzie do takiej siersci. Uzywalam wiele, tylko ten jest poki co skuteczny.[/quote]

dokladnie :p

bo ONka czy dalmatynczyka mozesz czesac zwykła szczotka i czesac i doczekasz sie wieczoru a siersci nadal pelno bedzie lecialo. Z Furminatora czy Vivoga mase osob jest zadowolonych -nie tylko tu na necie, ale tez na żywo-klienci którzy kupuja u mnie ten przyrząd w sklepie. a do terrierow i chowów nie polecam. I jest wszytsko ok ;)

Posted

[quote name='Grey']Tak się składa,że spotykam się z psami jak:sznaucery ,teriery ,bobtajle, mieszańce ,koty,yorki i wiele innych[/quote]

no i według mnie dla wszystkich psów które wymieniłeś - oprócz kotów i niektórych mieszańców -Furminatory czy Vivogi sie nie nadaja ;)

jakie masz psy/psa?

Posted

[quote name='betty_labrador']no i według mnie dla wszystkich psów które wymieniłeś - oprócz kotów i niektórych mieszańców -Furminatory czy Vivogi sie nie nadaja ;)

jakie masz psy/psa?[/quote]
Chyba sznaucera. ;)

Posted

Grey, labradora też potraktujesz "grzebieniem i trymerem" aby usunąć mu tą masę martwego podszerstka jaką na sobie nosi podczas linienia? :razz:

Posted

[quote name='Grey']Oczywiście,tylko zależy jakim grzebieniem i trymerem.[/quote]

ale po co skoro mozna to zrobic jednym furminatorem?

co jest takiego zlego w uzywaniu go? mowie tu caly czas i typowej siersci z puchem i okrywowka