*Gajowa* Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 (edited) Zobaczyłam ją stojącą na ulicy przy cmentarzu, wyglądała na bardzo zdezorientowaną. Przypuszczam że dopiero co została wyrzucona z samochodu, bo właśnie zaczęły się ferie... Miałam umówioną wizytę, nie mogłam wtedy zatrzymać się i zająć sunią, wróciłam po 2 godzinach ale psiaka nie znalazłam. Szukałam jej dwa dni i nic, a trzeciego dnia zobaczyłam malutką koło mojej posesji ale zanim zabrałam smycz i smaczki sunia znów zniknęła. Zadzwoniłam do Straży Miejskiej i następnego dnia sunia została odłowiona przez miejscowego weta. Po kilku dniach zaraz po sterylizacji małą zabrałam do siebie do BDT. Nazwałam ją ABI. ABi jest małą sunią, waży 9,2 kg,to jeszcze psi dzieciak nie ma roku. W domu zachowuje czystość, całkiem nieźle chodzi na smyczy /trochę ciągnie/, świetnie dogaduje się z psami. Jest energiczna, wesoła, dość karna. W kontakcie z człowiekiem początkowo nieufna, ale jak zaufa to będzie bezgranicznie oddana swojemu człowiekowi. Uwielbia pieszczoty i mizianka, za które natychmiast odwdzięcza się licznymi całuskami. Abi to przeuroczy psiak, który na pewno wniesie wiele radości w domu, w którym zamieszka. Edited July 9, 2014 by *Gajowa* Quote
Gabi79 Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 Śliczna maleńka. Przypomina mi Cindunię, którą mialam na BDT. Quote
*Gajowa* Posted March 14, 2014 Author Posted March 14, 2014 Nikt nie zajrzał do malutkiej :placz:. Quote
auraa Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 zaglądam i podnoszę! Kto pomoże w ogłoszeniach? Quote
auraa Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 oj cichutko u suni? Jak się zachowuje po kilku dniach? Quote
*Gajowa* Posted March 16, 2014 Author Posted March 16, 2014 Abi już zapomniała o sterylizacji, pięknie sie wszystko wygoiło i teraz szaleje z koleżanką w ogródku. Quote
auraa Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 Dzień dobry malutka! Ogłoszenia potrzebne!!!!!! Kto pomoże? Ciocie i wujkowie gdzie jesteście?:shake: Quote
*Gajowa* Posted March 19, 2014 Author Posted March 19, 2014 Przez 3 dni nie mogłam wejść na DOGO. Abi się rozbrykała, uwielbia się bawić zabaweczkami i nie tylko , sprzęt ogrodniczy też jest dobry do pogryzienia :angryy:. Chyba zamówię ogłoszenia u Ziutki na bazarku. Quote
auraa Posted March 19, 2014 Posted March 19, 2014 chyba będziesz musiała. Ciotki i wujków Abi nie interesuje. Nic jej nie przejechało, pogryzło i nikt sie nad nia nie znęcał... Quote
*Gajowa* Posted March 20, 2014 Author Posted March 20, 2014 auraa napisał(a):chyba będziesz musiała. Ciotki i wujków Abi nie interesuje. Nic jej nie przejechało, pogryzło i nikt sie nad nia nie znęcał... No właśnie, Abi ma wszystkie łapy, oczy i ogon, jest zdrowa tylko domku brak... Jeszcze spróbuję zrobić lepszy portrecik Abi, jest to trudne ponieważ ma ciemne oczy i na czarnym tle są mało wyraziste. Quote
auraa Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 skoro czarne, to może jej ktoś je podbił i to sa siniaki!!!!!! Quote
*Gajowa* Posted March 23, 2014 Author Posted March 23, 2014 Zabawy z dużo większą koleżanką Afrą Quote
auraa Posted March 23, 2014 Posted March 23, 2014 super zdjęcia. Nie wiem, która ładniejsza! Widać, ze już się zadomowiła:lol: Zamówiłaś ogłoszenia? Quote
*Gajowa* Posted March 27, 2014 Author Posted March 27, 2014 auraa napisał(a):super zdjęcia. Nie wiem, która ładniejsza! Widać, ze już się zadomowiła:lol: Zamówiłaś ogłoszenia? Jak zwykle nie idzie mi napisanie tekstu, antytalent jestem. Quote
*Gajowa* Posted April 10, 2014 Author Posted April 10, 2014 [quote name='auraa']A moze ją zostawisz dla siebie?[/QUOTE] Nie planuje adopcji szczeniaka. Długo mnie nie było, komputer mi całkiem padł. Musiałam nabyć nowy, a później znów nauka nowego systemu operacyjnego. Quote
auraa Posted April 10, 2014 Posted April 10, 2014 ja też ostatnio mało wchodzę na dogomanię. Za dużo zajęć... Quote
*Gajowa* Posted April 27, 2014 Author Posted April 27, 2014 Malutka Abi wciąż szuka domu. Szaleje z Afrą, która po 3 tygodniach wróciła z adopcji . Teraz nie muszę ich pilnować podczas zabawy, ponieważ Abi podporządkowała sobie Afrę i dużego wujka Dino /w typie leonbergera/, rządzi nimi smarkula... Quote
auraa Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 nikogo ta mała nie interesuje......... Robiłas jej ogłoszenia? Quote
*Gajowa* Posted April 30, 2014 Author Posted April 30, 2014 Abi jeszcze nie ma ogłoszeń ... nie potrafię na razie dołączać fotek do maila ani nawet zgrywać fotek z aparatu. Quote
*Gajowa* Posted April 30, 2014 Author Posted April 30, 2014 [quote name='auraa']dlaczego? Przeciez wstawiałaś fotki na dogo.[/QUOTE] A teraz fotek nie będzie , bo mam nowy laptop z Windowsem 8 i wszystko jest inaczej i nie wiem czy sama bedę w stanie nauczyć się zgrywania, opracowywania i wstawiania fotek. Ciężko jest ... Quote
auraa Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 oj ciociu, ciociu, trochę techniki ..............;) Quote
Recommended Posts