Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Zobaczyłam ją stojącą na ulicy przy cmentarzu, wyglądała na bardzo zdezorientowaną. Przypuszczam
że dopiero co została wyrzucona z samochodu, bo właśnie zaczęły się ferie... Miałam umówioną wizytę,
nie mogłam wtedy zatrzymać się i zająć sunią, wróciłam po 2 godzinach ale psiaka nie znalazłam.
Szukałam jej dwa dni i nic, a trzeciego dnia zobaczyłam malutką koło mojej posesji ale
zanim zabrałam smycz i smaczki sunia znów zniknęła.
Zadzwoniłam do Straży Miejskiej i następnego dnia sunia została odłowiona przez miejscowego
weta. Po kilku dniach zaraz po sterylizacji małą zabrałam do siebie do BDT.
Nazwałam ją ABI.
ABi jest małą sunią, waży 9,2 kg,to jeszcze psi dzieciak nie ma roku. W domu zachowuje czystość, całkiem
nieźle chodzi na smyczy /trochę ciągnie/, świetnie dogaduje się z psami. Jest energiczna, wesoła,
dość karna. W kontakcie z człowiekiem początkowo nieufna, ale jak zaufa to będzie bezgranicznie
oddana swojemu człowiekowi. Uwielbia pieszczoty i mizianka, za które natychmiast odwdzięcza się
licznymi całuskami.
Abi to przeuroczy psiak, który na pewno wniesie wiele radości w domu, w którym zamieszka.

Edited by *Gajowa*
  • Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przez 3 dni nie mogłam wejść na DOGO.
Abi się rozbrykała, uwielbia się bawić zabaweczkami i nie tylko , sprzęt ogrodniczy też jest dobry
do pogryzienia :angryy:.
Chyba zamówię ogłoszenia u Ziutki na bazarku.

Posted

chyba będziesz musiała. Ciotki i wujków Abi nie interesuje. Nic jej nie przejechało, pogryzło i nikt sie nad nia nie znęcał...

Posted

auraa napisał(a):
chyba będziesz musiała. Ciotki i wujków Abi nie interesuje. Nic jej nie przejechało, pogryzło i nikt sie nad nia nie znęcał...

No właśnie, Abi ma wszystkie łapy, oczy i ogon, jest zdrowa tylko domku brak...
Jeszcze spróbuję zrobić lepszy portrecik Abi, jest to trudne ponieważ ma ciemne oczy
i na czarnym tle są mało wyraziste.

Posted

auraa napisał(a):
super zdjęcia. Nie wiem, która ładniejsza! Widać, ze już się zadomowiła:lol:
Zamówiłaś ogłoszenia?

Jak zwykle nie idzie mi napisanie tekstu, antytalent jestem.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='auraa']A moze ją zostawisz dla siebie?[/QUOTE]

Nie planuje adopcji szczeniaka.
Długo mnie nie było, komputer mi całkiem padł. Musiałam nabyć nowy, a później znów nauka
nowego systemu operacyjnego.

• 3 weeks later...
Posted

Malutka Abi wciąż szuka domu. Szaleje z Afrą, która po 3 tygodniach wróciła z adopcji .
Teraz nie muszę ich pilnować podczas zabawy, ponieważ Abi podporządkowała sobie
Afrę i dużego wujka Dino /w typie leonbergera/, rządzi nimi smarkula...

Posted

[quote name='auraa']dlaczego? Przeciez wstawiałaś fotki na dogo.[/QUOTE]

A teraz fotek nie będzie , bo mam nowy laptop z Windowsem 8 i wszystko jest
inaczej i nie wiem czy sama bedę w stanie nauczyć się zgrywania, opracowywania i
wstawiania fotek. Ciężko jest ...