Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='marta1624']Ja chodzę do kościoła 2 razy do roku- pasterka i [B]święcić jajka[/B] ;) No i ewentualne śluby, komunie...[/QUOTE]

Marta, masz jajka? :diabloti:

Posted

[quote name='marta1624']Ja chodzę do kościoła 2 razy do roku- pasterka i święcić jajka ;) No i ewentualne śluby, komunie...[/QUOTE]

Bo kościół teraz nie jest dla Boga tylko dla pieniedzy :shake:

Posted

[quote name='dOgLoV']Bo kościół teraz nie jest dla Boga tylko dla pieniedzy :shake:[/QUOTE]
Niestety prawda :shake: Nawet na święceniu (jajek :diabloti:) zbiera pieniądze :shake:

Posted

[quote name='Baski_Kropka']O czym gadka :P

Ja dzisiaj jechałam nad zalew z lubym i psem i sie wkur... bo posówała się ślimaczo procesja, ciężko było ich wyminąć i wyprzedzić i obsypali nam auto płatkami kwiatów :/[/QUOTE]

Powinnaś im jeszcze za to zapłacić :D
U mnie też procesja wszędzie, na szczęście mnie ominęła bo pojechałam inną drogą :D

Posted

[quote name='marta1624']Ja chodzę do kościoła 2 razy do roku- pasterka i święcić jajka ;) No i ewentualne śluby, komunie...[/QUOTE]

Jesteś lepsza ode mnie, bo ja chodzę tylko na pasterkę ;)
no i właśnie, ważniejsze okazje..

Posted

[quote name='Baski_Kropka']A ja chodzę tylko na śluby komunie i msze z okazji urodzin teściowej czy tam kogoś :P
Raz nawet przy teściach palnęłam z końcem roku że "My w tym roku już w kościele byliśmy" :P[/QUOTE]

:evil_lol:
Nam na początku, moim teściowie suszyli głowy, że do kościoła, że to, że tamto :roll: Teraz teściowa już odpuściła, bo zna moje zdanie na ten temat ;)
Za to teść nadal ma z tym problem :mad: Np. rok temu na Boże Narodzenie teściowie szli na pasterkę, a my z Bogdanem spać :p I teść z tekstem, że czemu się nie ubieramy i nie idziemy na pasterkę. Zaznaczam, że wtedy na świecie był już Theoś, miał 5 miesięcy i spał w łóżeczku :) Według niego, miałam zostawić dziecko na 2h w nocy samo w domu i iść do kościoła :angryy:

Posted

To widzę dziewczyny że chodzimy porównywalnie często :D Jak byłam mała to chodziłam często, bo był u nas super ksiądz. Tak go z dzieciakami lubiliśmy że nawet codziennie mogliśmy iść :D Ale teraz to sami księża tacy, co tylko na kasę patrzą :( Magda twój teść chyba miał zaćmienie, zostawić małe dziecko samo na 2h? Dobrze że u mnie w rodzinie (na razie ;)) nie ma bardziej chętnych na wypady do kościoła ;)

Posted

A mi dzisiaj Marysia powiedziała , wiesz ciociu byłam wczoraj w kościółku w jankowie ( u teściów siostry we wiosce ) i tak super było że az mi sie podobało :evil_lol: tylko dlatego jej się podobało że dziewczynki kwiatki sypały :evil_lol:

Posted

[quote name='marta1624']Magda twój teść chyba miał zaćmienie, zostawić małe dziecko samo na 2h? Dobrze że u mnie w rodzinie (na razie ;)) nie ma bardziej chętnych na wypady do kościoła ;)[/QUOTE]

A wtedy Theoś wstawał w nocy na 2 karmienia ;) A zresztą, nawet gdyby przesypiał całe noce, to dziecka się samego nie zostawia i to jeszcze w nocy :roll:

Ja już się do kościoła nachodziłam :) Zresztą, większość tutaj obecnych wie, że miałam być zakonnicą :diabloti:

Posted

[quote name='magdabroy']A wtedy Theoś wstawał w nocy na 2 karmienia ;) A zresztą, nawet gdyby przesypiał całe noce, to dziecka się samego nie zostawia i to jeszcze w nocy :roll:

Ja już się do kościoła nachodziłam :) Zresztą, większość tutaj obecnych wie, że miałam być zakonnicą :diabloti:[/QUOTE]

Magda zakonnica :D Hahahaha :D :D :D