Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

MI by sie duzo przydalo ale na razie mam inne priorytety ;)

Nie dziwię ci się ;)

Rozpiszę się (może) w weekend ;)

Dobranoc :)

W weekend będę w szkole to pisz, będę pewnie pilnie się uczyć (na dogo :p). Chyba że neta nie będzie :(
Posted

Z tym nic nie potrzebuje to jest tak... 
Wczoraj siedziałam cały wieczór ze smutną buzią i udawałam, że płaczę żeby TŻ kupił mi obróżki z RD. Powiedział, że jestem nienormalna, obraził się, wyszedł z pokoju, a za chwilę wrócił, zalogował się na konto bankowe i zapytał ile ma mi przelać. To zamówiłam te obróżki, ale że i tak muszę czekać, bo jednej nie mają na magazynie, a wybrałam płatność przy odbiorze, więc przynajmniej z tydzień im zejdzie. I niestety siedząc na facebooku znalazłam zabawki z USA i zamówiłam konga jels... a dziś otarłam się jeszcze o wątek adresówek i pomyślałam, że by się przydały do nowych obróżek... bo nowe obróżki bez nowych id to jak kupić piękną sukienkę, a nie mieć do niej butów. 
Tak, że od stwierdzenia "niczego nie potrzebuje" do powstrzymania się od zakupów jest długa droga, o ile nie przepaść. 

Posted

Talia teraz to załamałaś mnie :mdleje:

Hahaha takich faz to ja nigdy nie miałam, ale z drugiej strony pod względem zakupów dla psów jestem niezależna. Choć czasami zaczyna się gadanie, jak kolejna paczka przychodzi :siara:  ale też mam swój umiar i wszystkie zakupy albo rozkładam w czasie, albo tak długo szukam sklepu aż wszystko w nim będzie i to po najniższej cenie. No, ale ilość zabawek dla moich potworów jest dość niecodzienna, dlatego to narzekanie rozumiem.

Posted

Talia to tylko pilne zakupy, bez których nie można się obejść :D Ale fajnego masz TŻ ;) Poza tym Meri się należy za wystawę :grins:

Alina moi rodzice się za głowę łapią :D Ale i tak mniej zamawiam niż kiedyś, teraz to tylko potrzebne rzeczy :grins: Prawie :D

Lucek ma dzisiaj 2 urodzinki! :loveu:

Posted

Moi rodzice już się przyzwyczaili i nie nie mówią. Wolą zabawki i obroże niż jakbym miała sobie znowu świnki zacząć kupować... w wersji hurtowej.  :megagrin:
Meri naprawdę potrzebuje fajnych zabawek, bo potrafi się nimi bawić. Dla Tiny tak samo fajny byłby stary pluszak jak i zabawka za cztery dychy. A młoda od razu wykryje jak zabawka ma słaby punkt i ją zgładzi. Dlatego potrzebujemy jeszcze więcej zabawek żeby było rozdzielenie  na zabawki do samodzielnej zabawy i te do zabawy z nami. 
Teraz by się przydało jeszcze coś do samodzielnej zabawy, bo na razie ma tylko piszczałki (którymi wszystkich wku*wia, bo robi im jeden ucisk na sekundę) i konga classika, którym rzuca po pokoju. 
Musze się przejść do ogrodu i poszukać reszty zabawek, bo małpa powynosiła.  :madgo:

Posted

Hej

u mnie rodzice zaraz po przywiezieniu zapowiedzieli,że jak przyjdzie do jakiś urodzin imienin i będa pytać-jak zawsze co chcę,to kupią mi wszystko ale to ma byc dla mnie a nie dla psa ;)

A powoli,powoli zbliżają się urodziny Erka i juz kombinuję co by mu tu-oprócz konga kupić :)

Posted

Kup mu jakiegoś fajnego szarpaka! My mamy jeden szarpak ze sztucznego futerka, Merida tak go kocha że kradnie go z szafek jak za nisko zostawimy. 

Posted

Właśnie tak myślę.On uwielbia takie zabawy.Tylko doradzcie jaki/firmę bo musi byc pancerny :) On jest nauczony-może źle,ze jak już się wybawimy takim szarpakiem to potem dostawał na chwilę a jak zapomnę szybko zabrać to szarpak jest min w 2 częściach :) I dlatego teraz nie mamy żadnego ,nie licząc liny przywiązanej na polu :)

Posted

My szarpaka nie dajemy do memłania. Samo szarpanie jest dla niej nagrodą, nawet jak czasem dostanie do pyska żeby zrobić rundkę honorową to i tak zaraz jej zabieram. Może ten co ktoś z dogo sprzedaje ze sztucznego futerka byłby dobry? 

Posted

Moi rodzice już się przyzwyczaili i nie nie mówią. Wolą zabawki i obroże niż jakbym miała sobie znowu świnki zacząć kupować... w wersji hurtowej. 
Meri naprawdę potrzebuje fajnych zabawek, bo potrafi się nimi bawić. Dla Tiny tak samo fajny byłby stary pluszak jak i zabawka za cztery dychy. A młoda od razu wykryje jak zabawka ma słaby punkt i ją zgładzi. Dlatego potrzebujemy jeszcze więcej zabawek żeby było rozdzielenie  na zabawki do samodzielnej zabawy i te do zabawy z nami. 
Teraz by się przydało jeszcze coś do samodzielnej zabawy, bo na razie ma tylko piszczałki (którymi wszystkich wku*wia, bo robi im jeden ucisk na sekundę) i konga classika, którym rzuca po pokoju. 
Musze się przejść do ogrodu i poszukać reszty zabawek, bo małpa powynosiła. 

U mnie też na dworze część powynoszona :) No i też mam podział na te, co się same nimi bawią, i te, co tylko ze mną ;) Inaczej duża ilość by poległa :D Do samodzielnej polecam piłkę chuckit pomarańczową. Ja mam tą zwykłą i tą na sznurku, i ta druga jest stale dla psów. Używają jej codziennie na przeciąganie/memłanie, a piłka nie ma żadnych śladów ;)

Hej
u mnie rodzice zaraz po przywiezieniu zapowiedzieli,że jak przyjdzie do jakiś urodzin imienin i będa pytać-jak zawsze co chcę,to kupią mi wszystko ale to ma byc dla mnie a nie dla psa
A powoli,powoli zbliżają się urodziny Erka i juz kombinuję co by mu tu-oprócz konga kupić

No u mnie jest duuużo rzeczy dla psów ;) Jeszcze na początku rodzice w prezencie dawali mi kasę na koncie na przelew, a ja psom kupowałam. Potem zaczynali dawać kasę/rzeczy i mieli wąty o psie zakupy. Przyzwyczajają się powoli do ilości psich rzeczy :D

Kup mu jakiegoś fajnego szarpaka! My mamy jeden szarpak ze sztucznego futerka, Merida tak go kocha że kradnie go z szafek jak za nisko zostawimy.

O tak też mamy szarpaki ;) Moja je uwielbia, przeciąga się ze mną i Luckiem, ale do memłania nie daję- tylko zabawy kontrolowane ;)

hejka

Najlepszego dla Lucka 

trixie-tort-urodzinowy-dla-psa-jablkowy2

100 Wspaniałych psich lat!iams-pet-food-birthday-cake-small-83285.

Hejka ;) Lucek dziękuje, i zaraz dam jego zdjęcie ;)
Posted

Też dołączam do życzeń ! I czekam na zdjęcia

Talia wiem,ze to błąd,że dostawał potem tego szarpaka ale teraz już jak zakupie nowego to zmienię "zasady" zabawy :)

zaraz będę szukać tu szarpaków

Posted

Właśnie tak myślę.On uwielbia takie zabawy.Tylko doradzcie jaki/firmę bo musi byc pancerny :) On jest nauczony-może źle,ze jak już się wybawimy takim szarpakiem to potem dostawał na chwilę a jak zapomnę szybko zabrać to szarpak jest min w 2 częściach :) I dlatego teraz nie mamy żadnego ,nie licząc liny przywiązanej na polu :)

Może szarpak z ringo, albo z liny żeglarskiej ;)

Wszystkiego najlePSIEgo dla Lucka, dobry termin sobie wybrał, bo teraz jest szał, przez 4.10 :P

U mnie praktycznie wszystkie zabawki są do zabawy ze mną, ewentualnie zostawiam je z zabawkami, a ja koło nich np,. grabię trawę, więc mam ciągle je na oku. U mnie nie ma opcji, aby pies znikł mi z oczu z zabawką ;)Choć do takiego memłania polecam Kong Bounzer'a.

Posted

Lucek dziękuje ;) Ja mam szarpaki polarowe, od Oli z dogo ;) Chciałam kupić jeszcze futerkowy, ale boję się że za długo nie pociągnie ;)

Alina no moje mają też swoje zabawki do zabawy ze sobą, takie na stałe dla nich ;) A termin ma genialny, darmowe wysyłki, promocje ;) Psiaki dostały dzisiaj cygary z jelenia z O'canis (prezent od karuska) i oszalały na ich punkcie :-o Chyba będę kupować, bo takiego entuzjazmu to jeszcze nie widziałam, chciały dom przetrzepać w poszukiwaniu i po stole skakały szukając (jak nigdy się nie zdarza, bo stół jest nietykalny)

Posted

Właśnie to legowisko oglądałam w Biedrze, ale Pan Ciaposław nie będzie w tym spać, więc stwierdziłam, że szkoda kasy :lol:

Noo właśnie sporo tego jest, a ja na odwyku...

Moje skończyły przysmak z O'Canis z jelenia, zostało parę z zająca. Też u nas był mega szał, a jak kupiłam smaczki z tej firmy to niestety... tylko Sonii smakują :roll:

Posted

Właśnie to legowisko oglądałam w Biedrze, ale Pan Ciaposław nie będzie w tym spać, więc stwierdziłam, że szkoda kasy :lol:

Noo właśnie sporo tego jest, a ja na odwyku...
Moje skończyły przysmak z O'Canis z jelenia, zostało parę z zająca. Też u nas był mega szał, a jak kupiłam smaczki z tej firmy to niestety... tylko Sonii smakują :roll:

No Lucek śpi w nim jak idę z Kajką na spacer ;) A z zakupów mam sporo na liście, kasy blisko 0, i co jakiś czas dodaje rzeczy :D A z O'canis miałam tylko jelenia, innych nie. I on robił szał, popróbujemy z innymi ;)
Posted

Hej :)

Sto lat dla Lucka :loveu:

Hejka Madzia ;)

I dziękuję :loveu:

Dziewczyny mam pytanie- nie wiecie może czy gdzieś jest dzisiaj darmowa wysyłka? Szukam szelek trixie fusion, czy nie ma gdzieś w sklepie z darmową wysyłką ;)