pola53 Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 (edited) [IMG]https://plus.google.com/photos/yourphotos?pid=5980240601064483042&oid=115254665046526303478[/IMG][IMG]https://plus.google.com/photos/yourphotos?pid=5980240601064483042&oid=115254665046526303478[/IMG]Dziewczyny, moja córka przejeżdżała przez Drobin. Przy drodze leży pies, starszy, najwyraźniej wyrzucony. Bardzo Was proszę, zainteresujcie się nim. My jestesmy z zachodniopomorskiego, ni mozemy wiele zrobić. Córka zatrzymała policję, ale ci wzruszyli ramionami i powiedzieli, że nic nie mogą zrobić, bo urząd miasta ma podpisaną umowę z hyclem na 4 psy w roku. A pies nikomu nie zagraża, bo nie jest agresywny. Pies znajduje się przy wyjeździe z Drobina w kierunku Sierpca, po prawej stronie przy samym zjeździe do wioski Milewko lub Stare Chabowo, zwinięty w kłębuszek, sredniej wielkości z uciętym ogonkiem. [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-QW_VRzYXSuw/Uv4VJFnRKOI/AAAAAAAABtw/FO57Jk7-JAc/w415-h555-no/zdjęcie.JPG[/IMG] Edited February 14, 2014 by pola53 Quote
AniaGucio Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 (edited) Pies nie wydaje sie być agresywny, ale jest niebezpieczeństwo że przy próbie złapania wbiegnie na ulicę a ruch w tym miejscu jest bardzo duży. Sama nie dałabym rady go złapać, poza tym, jadę z własnym psem. Niewiele 50 m dalej byl przejechany pies - może bylo ich dwoje. Moze ktoś będzie tamtędy przejeżdzač. Edited February 14, 2014 by AniaGucio Quote
pola53 Posted February 14, 2014 Author Posted February 14, 2014 Naprawdę nie ma nikogo, kto zająłby się tą psiną? Podnoszę wątek. Quote
mtf zalesie Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 napisz do jakies fundacji- gdzie jest ten Drobin Quote
mtf zalesie Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 najblizej jest Plock /ale schron chyba ma umowe tylko na psy z miasta/ lub Nowy Dwor Mazowiecki gdzie dziala jakas fundacja majaca watek na dogo. w Plocku sa wolontariuszki w schronie - mozna zadzwonic do nich,poza tym to chyba biala plama na dogo ten rejon, poszukam tej fundacji Quote
AniaGucio Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 Dziekuje ze przybylyscie na watek. Bede wdzieczna za wszelkie pomysly i rady. Drobin jest miedzy Płońskiem a Sierpcem, mniej wiecej w polowie. Quote
mtf zalesie Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 znalazlam Fundacje Przyjaciele Braci Mniejszych z Nowego Dworu Mazowieckiego- jest tel.do pani prezes fundacji na ich stronie.moze jak pomoze sie finansowo wplata to wezma psa chociaz to nie ich rewir,moze cos wydebic z gminy bo to jednak ich obowiazek i tlumaczenie o 4 psach jest glupie- niech sobie przesuna srodki z innych pozycji na 5-go.napisz jak cos zalatwisz, moge pomoc tylko wplata Quote
mtf zalesie Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 maja watek na fb - moze tam wstawic info o psie Quote
pola53 Posted February 15, 2014 Author Posted February 15, 2014 Będziemy dziś próbować coś zdzialac. Wielkie dzieki za informację. Szkoda psa, niechybnie zginie pod kolami, tam taki straszny ruch! Quote
AniaGucio Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 Dzwoniłam do pani prezes - to nie ich rejon, niestety. Spróbuję zadzwonić do inspektor z Płońska. Quote
mtf zalesie Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 nie rejon ale oni maja najblizej,,,psy rejonow nie znaja Quote
mtf zalesie Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 a wiecie co zrobia z nim po odlowieniu.. swoja droga limit na odlawianie psow jest glupota i tylko wygoda urzedasa Quote
mtf zalesie Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 znalazlam jeszcze z nowego dworu romenke na dogo- prowadzi watek umieralni z chrycnna z fundacja pro Animals Quote
AniaGucio Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 Gmina Drobin oczywiście dzisiaj zamknięta. Dzwoniłam na policję w Płocku (Drobin im podlega), tam dyżurny powiedział mi, ze nie ma żadnej wzmianki o zgłoszeniu, ale NA PEWNO zostało to zgłoszone do gminy... w schronisku w Płocku nie mają zgłoszenia z gminy. Jak zapytałam, czy gdybym go sama odłowiła i zawiozła do schroniska, Pan odpowiedział, że nie przyjąłby psa. Quote
mtf zalesie Posted February 16, 2014 Posted February 16, 2014 a moze straz dla zwierzat zmobilizuje odpowiedzialnych urzednikow Quote
AniaGucio Posted February 16, 2014 Posted February 16, 2014 Napisałam jeszcze do Koła Przyjaciół Schroniska w Płocku. Quote
mtf zalesie Posted February 16, 2014 Posted February 16, 2014 sprawdzilam to powiat plocki,ale maja UG w tym drobinie takze dzwonic mozna tel jest na stronie, nie wiadomo kiedy kolo przyjaciol odpowie- czy ma kto dokarmiac biedaka do tego czasu... Quote
AniaGucio Posted February 16, 2014 Posted February 16, 2014 Jutro bede jeszcze dzwonic do UG ( w sobote bikt nie pracuje) ale tak naprawde to nawet nie wiem czy on tam jeszcze jest. Mialam nadzieje ze ktos z tego kola sie dzisiaj odezwie, Quote
AniaGucio Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 Zgłosiłam w gminie, chociaż szczerze powiem, ze jakoś nie wierzę, że coś zostanie zrobione. Postraszyłam, że będę monitorować sprawę, ale co ja mogę będąc w Wwie. Policjanci sk.... nie zgłosili tego gminie. Koło Przyjaciół Schroniska w Płocku nie odpowiada, Quote
mtf zalesie Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 moge podzwonic do ug w srode daj znac- nikt z plocka nie moze podjechac ani z nowego dworu Quote
AniaGucio Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 (edited) Umieściłam informację na stronie TOZ w płocku: [URL]https://www.facebook.com/tozplocki[/URL]. W sumie jeżeli możesz zadzwonić - niech wiedzą, że jest więcej osób, które przejmują się losem tego psa. Ogólnie panuje straszna dezinformacja - pracownik schroniska w Płocku nie zaprzeczył, że schronisko, tj. SITA, zajmuje się odławianiem psów w Drobinie. W płockim TOZie twierdzą, że płockie schronisko przyjmuje tylko psy w miasta Płock. Wiem, że w roku 2012 i 2013, Drobin miał podpisaną umowę z SITĄ: [URL]http://www.boz.org.pl/mz/12/12_mz.pdf[/URL] (strona 4). Koło 12 zadzwonię jeszcze do SITy. EDIT: Dzwoniłam - niestety schronisko nie ma podpisanej umowy z żadną okoliczną gminą. Facet mi powiedział, że bez umowy gmina zapłaciłaby ogromne pieniądze za odłowienie i pobyt psa w schronisku, więc raczej się na to nie zdecydują. Będą czekać aż zdechnie albo go coś przejedzie. Na dzień dzisiejszy, nie było zgłoszenia z gminy. Bez pomocy kogoś z okolicy Drobina, Sierpca lub Płocka, nic nie zrobimy. Edited February 18, 2014 by AniaGucio Quote
romenka Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 Witam. Jestem i ja. Cholera jasna! Z tymi zasranymi urzędasami! Cioteczki trzeba mu na fb jakieś wydarzenie założyć! Czy on nadal tam jest? Kto go ostatni widział? Z kim ta popaprana gmina ma umowę podpisaną? Kto jest hyclem? Quote
AniaGucio Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 (edited) Witaj romenko. No własnie to jest najgorsze, że nie wiadomo, czy on tam nadal jest. Napisałam na stronie TOZu w Płocku, kilka osób udostępniło, ale raczej nic to nie da. Nie bardzo wiem, gdzie uderzać na facebooku - rzadko tam bywam. To jakaś czarna dziura jeżeli chodzi o dogomaniaków. Czy to możliwe, żeby gminy nie miały podpisanych umów? Edited February 18, 2014 by AniaGucio Quote
Recommended Posts