Kocurkotka Posted May 31, 2015 Author Posted May 31, 2015 Kolejne dawka zabawek na "dzień dziecka" :D - udało mi się w końcu odłożyć pieniędze XD Czika jest zakochana w Ażurce Je z nią - pije wodę z piłką - a nawet z nią śpi całą dobę chce żeby ją ciągle rzucać bez przerwy :D Bałam sieże kupie zabawki i nie będą się bawić - teraz muszę kupić dużą ażurkę bo tą co mamy to rozmiar S i puki co utrzymuje 32kg psa :D Quote
kalyna Posted May 31, 2015 Posted May 31, 2015 No to psiakom uda się dzień dziecka :lol: My mamy ażurówkę, ale bez szału u nas jest... pisałam pw, jaki rozmiar tego konga... Karusek ma teraz taką fajną promocję, aż żal nie skorzystać :lol: Quote
Guest TyŚka Posted May 31, 2015 Posted May 31, 2015 To dzień dziecka udany :D Ten niebieski kong wygląda świetnie, pasowałby do kociego zestawu, który kupiłam, ale w sumie po co mi skoro mój kundel się nie bawi ;D Quote
Kocurkotka Posted May 31, 2015 Author Posted May 31, 2015 szał ciał Czika się wkurza bo tego Jumblera nie potrafi jakoś wygodnie złapać i Szczeka na nią :D i łapie tylko za te rączki do trzymania Oxa Opanowała łapanie tej piłki do perfekcji :D i przez to pierwsza dobiega do piłki :D i biega z nią w pysku :D Czika puki co jak ją łapie to brutalnie XD bo nie umie inaczej ale śladów po zębach/pazurach nie ma Quote
Kocurkotka Posted May 31, 2015 Author Posted May 31, 2015 A Ażurka to Oczko w głowie Cziki :) szarpiemy się przeciągamy i tarmosimy i nie ma śladu po zębach Quote
Kocurkotka Posted June 1, 2015 Author Posted June 1, 2015 dziś popołudniu bawiliśmy się na podwórku Potem Przyjechał tata do domu Oczywiście radość bo tata wrócił :D Oxa Biegała z piłką w pysku wciskając ją nam na wszystkie sposoby = ale musiałam się zająć obiadem w kuchni Oxa zobaczyła że jesteśmy zajęci więc z zabawą przerwa Odłożyła piłkę na podłogę...a tu co to?!?!?!..... tam w piłce jest PIŁKA OH AH Oxa dobre 10 minut turlała piłkę i przyglądała się co tu zrobić żeby wydostać piłkę :D z każdej strony prubowała turlać piłkę z nadzieją że piłka ze środka wypadnie :D A że Oxa już miała odczynienia z inteligentnymi zabawkami z szufladkami i Piłki z labiryntem i inne kule smakule Więc Oxa próbowała wydostać piłkę :D Quote
Kocurkotka Posted June 9, 2015 Author Posted June 9, 2015 Mają takiego białasa jak Oxa :D często spotykam się z ciekawymi komentarzami typu : no standardowo - czy to Husky ? czy ma niebieskie oczy ? jak się idzie ulicą to słychać te wzdychanie i jęki - o boże jaki ten biały ładny - lub ostatni który mi się najbardziej podobał - "Oh jaki Biały, taki sterylny" kilka razy wdałam się w dyskusję ( "x" to osoba obca ) X - A co to za rasa? Ja - to jest Biały owczarek Szwajcarski X - ah taaaak... X - ale taki nietypowy pewnie spokrewniony z Podchalanem Ja - szczeże mówiąc to nie, to jest trochę inna odmiana Owczarka niemieckiego X - To owczarek niemiecki ? ?? Ja - nooo tak prawie ale tak :) X - eee no to ładny ____________________________________________________________________________ kolejna dyskusja z panem :D X - przepraszam czy to Husky ? Ja - nie, to BOS (już w skrócie ;) ) X - A wygląda jak Husky - miałem takiego białego Ja - jeśli miał pan tak dużego to to był pies w typie malamuta ? X - nie nie husky z niebieskimi oczami i miał podkręcony ogon i ważył 45 kg Ja - Tyle ważą mniej więcej Malamuty Huski to drobne psy X - Mój był z papierami Ja - aha.... ____________________________________________________________________ I kolejne : X - witam, co to za rasa Ja - to BOS X - to owczarek ? na początku myślałam że coś z huskim ale ma inną głowę i ogon prosty wiedziałem że to nie husky ;) Ja - no już się przyzwyczaiłam że pierwsze co pytają o Huskiego ;) X - ja mam samca Goldena, trochę większy od niej Bla Bla Łady pies odwidzenia :D ___________________________________________________________________________________________________ Quote
Kocurkotka Posted June 9, 2015 Author Posted June 9, 2015 Ide z Cziką i Oxą i zaczepia nas grupka starszych pań XX - och jakie piękne psy czy można pogłaskać ? Ja - a śmiało one to pieszczochy - miziają pieszczą oha ah - XX - ten ciemny to piesek prawda ? a ten biały to suczka ? Ja - niee obie dziewczyny XX - jak to ? a ten ciemny ma taka masywną głowę Ja - No tak bo to są dwie różne rasy :) kształt ich głów trochę się różni XX - A to dwie suczki nie gryzą się w domu razem ? Ja - Nieee ależ absolutnie, to stereotyp :) ____________________________________________________________ I kolejne - tu z Oxą w Krakowie - X - Och jaki piękny pies ! cały biały niebywałe ! Pani to miała szczęście bo jak się bierze kundla niewiadomogo pochodzenia to nie wiadomo co wyrośnie a tu pani wzięła se białego pewno i wyrósł pani pies podobny do wilczura ! ale pani zazdroszczę ! Mój miał być wilczur a wygląda jak pikuś uszy klapnięte eeeeee taki kundel no ale kocham tego mojego kundla Ja - Eeeee nooo, ale to rasowy pies z rodowodem to nie kundel xP X - Rasowy ?! a jaka niby to rasa? Ja - Biały owczarek szwajcarski X - Ahhhhaaaa to nie wiedziałem, A jakie są ich kolory? kolory futra? Ja - No jak sama nazwa wskazuje "Białe" ;) _____________________________________________________________________________________________ potem i kolejna X- przepraszam co to za rasa? Ja - Bały owczarek szwajcarski X - Owczarek ? Ja - no tak X - a uszy im same stają czy poodcinane ? Ja - oO... Normalnie same stają one są kuzynami owczarków niemieckich __________________________________________________________________________________ i wiele wiele innych xD np. zatrzymujące się samochód i pytanie - czy ma niebieskie oczy ? :D Co do Cziki to przeważnie po szelach z Juliusa pytają czy to pies przewodnik ? czy tresowana ? po jakim szkoleniu itp itd Quote
Kocurkotka Posted June 9, 2015 Author Posted June 9, 2015 jak mnie zaczepiają jakieś menele lub inne pijane dresy odpowiadam "Tak jest tresowana, potrafi na komende urwać jądra " I koniec rozmowy wszyscy rozstępują się przede mną jak może przed Mojżeszem :D Quote
nadira Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Dobre :D pewnie niektórzy po odejściu myślą sobie "ale se rasę wymyśliła- przecież znam się doskonale i wiem, że nie ma czegoś takiego, jak BOS" :D Ja najczęściej słyszę, że mały ten mój wilczur :D Odpowiadam, że to nie wilczur. I tyle. Chyba, że ktoś drąży temat- wtedy gdzieś tam pojawia się, że to chodski. Ogólnie bardzo nie lubię tego określenia "wilczur" :/ Tekst o urywaniu jąder świetny :D pozwolę sobie pożyczyć ;) Quote
Guest TyŚka Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Hahaha, ludzie i tak wiedzą lepiej. :D Skąd ja to znam, choć u nas za szczyla były strzały w rasy, teraz jedynie się zachwycają jego urodą i mądrością, którą przecież wyssał z mlekiem matki :D Najlerpsze to są dzieci, które widząc kundla w szelkach moro, wykonującego komendy okrzykują go zawsze psem policyjnym :D A BOSy sa śliczne, to prawda. Quote
Kocurkotka Posted June 10, 2015 Author Posted June 10, 2015 Oxa to łągodna bestia :) choć czasem naszczeka na obcego Z Cziką czuje się bardziej bezpiecznie bo ona zawsze mnie obroni ale na następne spotkanko z piesami zabieram Czikę ;) zasłużyła se :p Quote
kalyna Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Hahaha komentarze przechodów czasem zwalają z nóg... Choć mojego Gazika obcy przestali głaskać jak skończył 5 miesięcy, z Soniulą podobnie było, dla równowagi Ciapka też głaskać nie chcą :P ALE coś się dzieje, bo jak mnie w okolicy różni pracownicy widzą to mówią, że te psy akurat nie gryzą i nie trzeba się ich bać :P Quote
Kocurkotka Posted June 11, 2015 Author Posted June 11, 2015 no u nas Oxa nie lubi być dotykana przez obcych a Czika tego nawet czasem się domaga ale wiadomo czasem jej niektórzy ludzie nie pasują Quote
Wilczocha Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 Tak ludzie to taki ciemnogród :D Szanti jak dorastała to ciągle było pytanie czy to lis ? A teraz: Czy to rasa Lassie ? Ja mówię, nie to collie xD Aaaa a bardzo podobna do tej rasy Lassie co grała w filmie. 0o ... Aha XD Quote
Kocurkotka Posted July 4, 2015 Author Posted July 4, 2015 ostatnio dużo się działo :P choćby wyjazd na Szczecin - na wesele mojej siostry :D Psy w trakcie podroży, coś ...poszło nie tak XD Quote
Recommended Posts