angineuuka Posted February 25, 2014 Posted February 25, 2014 [quote name='Skyy']Best In Show - mastif tybetański, KUNZANG BAL BHAGYA TO BISURMAN (drugi raz zrzędu, bodajże). Czemu mnie to nie dziwi? :diabloti:[/QUOTE] też mnie to nie dziwi :diabloti: Quote
Skyy Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 Super! Już myślałam, że jestem sama w tej mojej małej ocenie i uwadze. :cool3: Quote
Guest Lotty Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 [quote name='Dioranne'] [B]Lotty [/B]ogólnie psów było mało, w poprzednich latach ciężko było przejść pomiędzy klatkami, żeby móc wejść na widownię. W tym roku tak nie było, a szkoda. Może w przyszłym więcej wystawców zdecyduje się Leszno odwiedzić. Mam nadzieję, że po udanej wystawie championów dużo czworonogów przyjedzie na leszczyńską międzynarodówkę.[/QUOTE] Nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, ale wydaje mi się, że z roku na rok zgłoszeń na wystawy ( nie tylko w " mojej" rasie) jest coraz mniej, zwłaszcza jeśli chodzi o krajówki. Zresztą trudno się temu dziwić, bo opłaty są coraz wyższe. Quote
sota36 Posted February 26, 2014 Author Posted February 26, 2014 Powiem tak: zglosilam El ], bo ma JCH, mam nadzieje, ze w Katowicach...skoczymy CH. Dlatego tez ja do nastenego Leszna zglosze, i dla mnie i dla hodowczyni. Czyli w 2015 zagoscimy na tej wystawie. I na tym koniec, jesli chodzi o tego typu show. Quote
Dioranne Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 [B]Skyy [/B]na leszczyńskie wystawy chodzę długo (zaczęło się od siedzenia tylko na BISach, teraz cały tydzień bym mogła przy ringu przesiedzieć :evil_lol:) chyba już z 6-7 lat, więc się przyzwyczaiłam. Wiem na sto procent kto na pudle stanie, więc te BISy już mnie tak nie kręcą. Jeszcze w zeszłym roku na Prestige mama mówiła mi, że nawet w kynologii są układy i układziki. Początkowo się mocno sprzeciwiałam, po finałach zmieniłam zdanie. Teraz na miejscu niedowiarków były moje koleżanki, zapewne jak wybiorę się z nimi na tegoroczną międzynarodówkę - zmienią zdanie. Trochę myślałam nad junior handlingiem, ale to nie dla mnie... Nikt z rodziny w ZK się nie angażuje. :lol: [B]Lotty[/B] tyle, że jeśli psów będzie mniej - ceny będą coraz wyższe. Na logikę. Aczkolwiek ZK potrafi zaskoczyć, więc logika w tym przypadku może zawieść. ;) Osobiście byłam zdumiona ilością yorków na wystawie, z tego co pamiętam były tylko dwa. Jakoś tak się przyzwyczaiłam, że na wystawie jest "yorki. yorki everywhere"... [B]sota[/B] w takim razie w przyszłym roku będę Wam kibicować. W tym nie kibicowałam - byłam pewna, że będziecie z briardem, a tu zaskoczenie. :diabloti: Quote
Skyy Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 [B]Dioranne, [/B]Młody Prezenter na przestrzeni czasu bardzo się zmienił. Niestety, ale na gorsze. Sama kiedyś biegałam po całej Polsce, jeździłam co weekend na wystawy i startowałam z psami zapoznanymi niekiedy nawet chwilę przed wejściem na ring MP. Wtedy wszyscy byli sobie równi, każdy miał jednakowe szanse i był sprawiedliwie oceniany przez sędziów kynologicznych. Nawet Młodzi Prezenterzy sami w sobie byli inni - nie wyrafinowani, nie aroganccy, nie pewnie siebie i swoich osiągnięć. W obecnych latach, "szare dziecko", które chciało by po prostu zaczerpnąć wiedzy kynologicznej, wyedukować się odnośnie wystawiania psów w Młodym Prezenterze nie ma na to szas, a przecież taki właśnie jest zamysł całego konkursu - aby wyedukować dzieci oraz młodzież na tle kynologii oraz wystaw psów. Obecnie mam pięcio-letnią siostrę, którą chciałabym "popchnąć" w wystawy i świat kynologii zwłaszcza, że już wykazuje zainteresowanie. Niestety nie wiem, czy chcę narażać ją na nieprzyjemności związane z tym zaciekłym światem zwycięstw. Przykre jest to, jak bardzo pasja przemieniła się w zażyły sport pomiędzy młodzieżą. Cóż, o tym można by pisać wiele, podobnie jak o układach i układzikach to tu to tam. ;-) Quote
Dioranne Posted February 27, 2014 Posted February 27, 2014 Dlatego też niezbyt widzi mi się w to pakować. Nie jestem chudym szczypiorem, nikogo w ZK nie mam, więc ciężko widzę swoje losy w konkursie. :eviltong: Szkoda kasy, czasu i nerwów. Quote
zmora0 Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 Ja z jednej strony żałuję, że nie wpadłam na MP jak mogłam. Ale z drugiej.. cóż. :P Tak, też wiedziałam kto wygra BISa.. ma ktoś zdjęcia suki PONa? Quote
sota36 Posted February 28, 2014 Author Posted February 28, 2014 ta z mloda dziewczuna? - znalazloby sie:) Quote
Dioranne Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 Czemu przegapiłam wszystkich z Dogo... :mad: Na międzynarodówkę macie się odznaczać, bo chcę kibicować! Quote
sota36 Posted March 1, 2014 Author Posted March 1, 2014 Hm, widzialam wiec Twe fotki na FB - i stamtad chcialam Ci je zapodac:) Ale pewno je masz:) A raz jeszcze zapytam - nikt schapendoesa mojego z moim TZem nie ufocil????? Quote
Coyote Ugly FCI Posted March 2, 2014 Posted March 2, 2014 (edited) [quote name='Dioranne'] Co do reszty - osobiście uważam, że tytuł "Champion of Champions" jest wart przyjazdu do Leszna. .[/QUOTE] tutaj się nie zgodzę , kiedy z roku na rok sędzia taki że wiadomo kto wygra, wydaj mi się że stad ta mała i coraz mniejsza frekwencja w rasach... Nie wiem kto odpowoada za wybór akurat tego miasta na taka wystawę z takim tytułem , ale jesli ZKWP Główny to mógłby pomyśleć, zobaczyć tendencje spadkową i dać chociaż raz inemu miastu, z inna obsadą sędziowską a gwarantuję zę frekwencja będzie o 50% ba nawet 100% większa !!!! Edited March 2, 2014 by Coyote Ugly FCI poprawka Quote
Coyote Ugly FCI Posted March 2, 2014 Posted March 2, 2014 [quote name='Dioranne']Uwaga, uwaga - dla zwycięzców ras były medale. :evil_lol: Pierwszy raz na tej wystawie byłam od początku do końca. I chyba co roku będę siedzieć te siedem godzin, bo jest na prawdę miło. Dodatkowo miałam okazję z bliska zapoznać się z nagim psem meksykańskim, weteranką. :loveu: Później ten post uzupełnię o konkretne wyniki, które znam - pierwszy raz w rękach miałam katalog, więc pomyłki mogą się zdarzyć. Jak ktoś jest ciekaw stawek - pisać. [B]sota[/B] widziałam kudłacza! Jak wchodził na ring to nijak nie mogłyśmy z koleżanką rozgryźć cóż to za rasa. :lol: Nie myślałam, że to Ty z nim przyjechałaś, ubzdurałam sobie, że będziesz z briardami i koniec... Z tego co kojarzę nie zostaliście na finały - czemu? [CENTER] [COLOR=#a52a2a][FONT=verdana][SIZE=5][B]WYNIKI[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [B]BEST IN SHOW [/B]1. mastif tybetański - [B]KUNZANG BAL BHAGYA TO BISURMAN[/B] 2. chihuahua długowłosa - [I]chyba [/I][B]LORD GROMADA GWIAZD[/B] 3. golden retriever 4. beagle - [B]KISLEV PARKN DOWNUNDER[/B] [B]GRAND PRIX LESZNA[/B] 1. american staffordshire terrier - [B]DAKOTA SPECIAL FOR YOU CANOSSA[/B] 2. wilczarz irlandzki - [B]NARNIA FESTINA[/B] 3. shiba inu - [B]ARES KAI ULUBIEŃCY KASI [/B]lub [B]YUZUKI GAMROON[/B] [B]BOG I[/B] owczarek szkocki collie długowłosy - [B]ABAT AL AQDAR OD MOHTARÓW[/B] owczarek australijski typ amerykański - [B]TRULYAWESOME ZIGGY STARDUST[/B] polski owczarek nizinny - [B]FAWORYT KONTEKST[/B] [B]BOG II[/B] czarny terrier rosyjski - [B]OLIMPIC YABLUNEVYI[/B] nowofundland - [I]chyba [/I][B]BRAVO MASTER KENAMU[/B] sznaucer olbrzym - [B]NAPOLEON DYAS POLAND[/B] mastif tybetański - [B]KUNZANG BAL BHAGYA TO BISURMAN BOG III [/B] terrier walijski - [B]TOTOLOTEK ALUZJA[/B] american staffordshire bullterrier - [I]chyba [/I][B]DAKOTA SPECIAL FOR YOU CANOSSA[/B] terrier szkocki - [B]ALITE LITTLE MISS LOVER[/B] [B]BOG IV [/B] jamnik krótkowłosy miniaturowy - [B]MOONLIGHT BEAUTY SPARKLEY[/B] jamnik krótkowłosy standard - [I]chyba [/I][B]FLETCHER CANIS VENATOR[/B] jamnik szorstkowłosy standard - [B]MIDAS Z DZIADA PRADZIADA [/B][I]lub [/I][B]EX SENTIA CAUGHT YOU LOOKING BOG V[/B] siberian husky - [B]ARCTIC FRIEND WINTER QUEEN[/B] thai ridgeback dog - [B]ELZA HABAS[/B] shiba inu - [I]nie wiem[/I] [B]BOG VI[/B] beagle - [B]KISLEV PARK DOWNUNDER[/B] grand basset griffon vendeen - [B]CORALINE SUCCESION OF BARON[/B] gończy polski - [B]GRAMEN KŁUSUJĄCA SFORA [/B][I]lub [/I][B]SZABLA KŁUSUJĄCA SFORA[/B] posokowiec bawarski -[I] chyba [/I][B]BABKA MAKOWA HAZBA[/B] [B] BOG VII [/B] seter irlandzki - [B]ARGO RYSI WYKROT[/B] seter angielski - [B]LAURA LIWIA ELATER POLONICA[/B] wyżeł weimarski - [B]JOTA ARAGONESA BOG VIII[/B] golden retriever springer spaniel angielski - [B]LORDSETT JUST DO IT[/B] angielski cocker spaniel [B]BOG IX [/B]shih tzu - [B]GIULIETTA MERLOT POLAND[/B] chihuahua długowłosa - [I]chyba [/I][B]LORD GROMADA GWIAZD[/B] boston terrier - [I]chyba [/I][B]WREDNA PINDZIA Z CZAŃCA[/B] pekińczyk - [B]CHRISTMAS CARD ASTARTE GOLD[/B][B] BOG X [/B]wilczarz irlandzki - [B]NARNIA FESTINA[/B] chart polski - [B]MAURYCY ARCTURUS[/B] chart angielski greyhound - [B]RHIANNON FIONN CLANN[/B] [/CENTER] Za ewentualne błędy - najmocniej przepraszam. Nie zawsze byłam na sto procent pewna, stąd też te wszystkie "lub" i "chyba". Skupiałam się głównie na kilkunastu rasach, których wyniki możliwe, że podam jutro. ;)[/QUOTE] [B]GRAND PRIX LESZNA[/B] 1. american staffordshire terrier [h=3]MESIC Red Pearl in Ginger[/h] Quote
Dorothee Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 [quote name='sota36']Hm, widzialam wiec Twe fotki na FB - i stamtad chcialam Ci je zapodac:) Ale pewno je masz:) A raz jeszcze zapytam - nikt schapendoesa mojego z moim TZem nie ufocil?????[/QUOTE] [IMG]http://wrzucaj.net/images/2014/03/04/DSCF0110.jpg[/IMG] [IMG]http://wrzucaj.net/images/2014/03/04/DSCF0118.jpg[/IMG] [IMG]http://wrzucaj.net/images/2014/03/04/DSCF0119.jpg[/IMG] [IMG]http://wrzucaj.net/images/2014/03/04/DSCF0120.jpg[/IMG] to jeśli chodzi o schapendoesa Quote
Dorothee Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 [IMG]http://wrzucaj.net/images/2014/03/04/DSCF0132.jpg[/IMG] dobra na raty bo coś na dogo zdjęcia nie chcą mi się ładnie wklejać... Quote
Dorothee Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 [IMG]http://wrzucaj.net/images/2014/03/04/DSCF0148.jpg[/IMG] Quote
Dorothee Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 [IMG]http://wrzucaj.net/images/2014/03/04/DSCF0157.jpg[/IMG] Quote
Dorothee Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 [IMG]http://wrzucaj.net/images/2014/03/04/DSCF0369.jpg[/IMG] Quote
Dorothee Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 [IMG]http://wrzucaj.net/images/2014/03/04/DSCF0375.jpg[/IMG] Dobra to taki wielkie ogromny skrót bo coś tylko pojedynczo mogę wklejać zdjęcia... a za dużo postów by było... najwyżej się pytac o daną rasę, jak bym miała to wstawię ;) Pozdrawiam i gratuluje Quote
Recommended Posts