dexterka Posted March 23, 2014 Posted March 23, 2014 Miałam u siebie już psy , które niedowidziały , w szczególności wieczorem i myślę ,że Filet od nich nie należy. On widzi bardzo dobrze, ale boi się biedaczek , jest niespokojny, biega w koło domu. Nie jest w stanie się wyciszyć i skupić na toalecie. Choć mam wrażenie ,że ostatnio trochę lepiej mu idzie, ale nie chcę zapeszać. Próbowałam go wyprowadzać na smyczy i bez niestety bez koopkowych efektów. Za to zdarza się ,że zrobi kupkę w kojcu i zawsze robią ją na kocyk , który mu kładę , aby było wygodniej. Mimo ,że kojce mają podłogę z desek psiaki lubią sobie leżeć na czymś mięciutkim. A Filonik codziennie kupkę wali na koc :P Niestety w dalszym ciągu boi sie mężczyzn , są dni ,że normalnie przychodzi do mojego męża i są też takie ,że jak go widzi to ucieka za dom.Jest najtrudniejszym przypadkiem jaki teraz mam u siebie. Ma straszne braki socjalizacyjne , ale nie ma co się dziwić po 9 latach w schronie. Najgorsze jest to ,że on nie ufa bezgranicznie człowiekowi i nie wie,że w jego towarzystwie może czuć się bezpieczny. Bardzo dobrze czuje się w towarzystwie psów, w sumie im w większej sforze tym jest pewniejszy siebie. Podpatruje inne psiaki, ale nie uczestniczy w zabawach. Gdy rzucam im piłeczkę to też biegnie , ale z tyłu i na tyle wolno by jej nie dogonic czasami :P Quote
bea100 Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 No bardzo jest biedny z tym wszystkim...wymaga wiele cierpliwości i łagodności ale myślę, że z każdym dniem będzie się czuł coraz pewniej i wszystkie problemy będą powoli się wyciszały. Quote
Doda_ Posted March 25, 2014 Author Posted March 25, 2014 9 lat w schronie , nie znal zycia poza schroniskowego, nie dziwie sie ze ma braki socjalizacyjne :( powolutku, malymi kroczkami, powolutku, ale wszystko naprzód... :) i nawet pol telefonu nie bylo ? Quote
paula_t Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 [quote name='bea100']No bardzo jest biedny z tym wszystkim...wymaga wiele cierpliwości i łagodności ale myślę, że z każdym dniem będzie się czuł coraz pewniej i wszystkie problemy będą powoli się wyciszały.[/QUOTE] Dokładnie. Filon siedział w schronisku 9 lat, więc nie można oczekiwać cudów po tak krótkim czasie, ale wierzę, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej... Quote
Doda_ Posted March 25, 2014 Author Posted March 25, 2014 doszla stala deklaracja 20zl monika083 dziekujemy :) Quote
grazia_1979 Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 pomału na pewno wszystkiego się nauczy :) Quote
barb Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 [quote name='Malgoska']zaglądam do Bartusia[/QUOTE] Malgoska, chyba pomyliłaś wątki :lol: Quote
Malgoska Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 [quote name='barb']Malgoska, chyba pomyliłaś wątki :lol:[/QUOTE] ależ skąd, takie imię mu nadałam na bazarku i dla mnie jest Bartusiem Quote
Doda_ Posted March 26, 2014 Author Posted March 26, 2014 [quote name='barb']Malgoska, chyba pomyliłaś wątki :lol:[/QUOTE] Niestety, nie pomylila sie... jak Filon mial bazarek imienny to zaproponowala Bartusia i uparła się na amen, ze dla niej jest Bartusiem... :cool3::evil_lol: Quote
ania91sc Posted March 26, 2014 Posted March 26, 2014 Poproszę o dane do przelewu na pw to wyślę jakąś "złotówkę" :) Quote
Doda_ Posted March 26, 2014 Author Posted March 26, 2014 [quote name='ania91sc']Poproszę o dane do przelewu na pw to wyślę jakąś "złotówkę" :)[/QUOTE] juz wysylam, bardzo dziekuje :) Quote
Doda_ Posted March 27, 2014 Author Posted March 27, 2014 piekna pogoda...moze jakies nowe foty?:) Quote
Doda_ Posted March 27, 2014 Author Posted March 27, 2014 i kolejna mówi, że to pół Filon, pół Bartus... :diabloti: konto Filona zwiększyło się o 25 zł od ania91sc - DZIEKUJEMY :) Quote
dexterka Posted March 28, 2014 Posted March 28, 2014 A ja ciągle nie mogę przestawić się na imię Filon, mimo ,że Filet ( hihi) trafił do mnie na krótko przed zakończeniem bazarku imiennego:) Wiecie co mam wrażenie jakby Filon miał dostęp do neta i czytał co ja napiszę. Odkąd napisałam ,że załatwia się na kocyk , to już tego nie robi!! Jak zdarzy mu się kupka po nocy w kojcu to jest obok kocyka!!! W dodatku w tym tygodniu udało mu się załatwić RAZ toaletę na wieczornym spacerze:):) :) Radość z tego była bardzo wielka !!takie małe postępy cieszą jak cholera:) Pojawiły się u nas pierwsze kleszcze i przydało by się Filet... tzn Filonowi jakieś zabezpieczenie, ma wprawdzie obrożę ze schroniska , ale jak się nie mylę jest to najtańsza obroża i na te krwiopijce nie działa. Quote
Doda_ Posted March 28, 2014 Author Posted March 28, 2014 Super, ciesze sie ze sa podstepy!! :) a jak zdrówko kota? pisałaś, że chory. Co do kleszczy, niestety u nas tez są:( kup mu zabezpieczenie dobre, podaj koszt. Czy moglabym zrobić przelew razem za hotelikowanie za kwiecien ? Quote
Recommended Posts