beaciaa Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Mój Lukas to 8-tygodniowy szczeniak o umaszczeniu pieprz i sól. Tzn na razie jest czarny 'z siwymi elementami' a ja zastanawiam się kiedy całkiem 'osiwieje'? Quote
Agnieszka K. Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Jeden szczeniak wybarwia się dłużej inny krócej. Czasami wybarwiają się baaaaaaaaaaaaaardzo późno - ok. 1,5 roku. Zależy od ich rodziców, ich umaszczenia i tego, co przekazują. Zapytaj hodowcy, w jakim wieku sie wybarwiają. On będzie wiedział najlepiej, zna rodziców szczeniaków, ich przodków i na pewno ma różne informacje (a przynajmniej powinien mieć) na ich temat. Quote
beaciaa Posted June 8, 2007 Author Posted June 8, 2007 Dzięki :) 1,5 roku to troche dłuugo mam nadzieje, że mój odbarwi się wcześniej ;) Quote
Agnieszka K. Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 1,5 roku potrafią się wybarwiać te niosące czarno-srebrny gen. Są z reguły duuuzo ciemniejsze. Czyste pieprzaki wybarwiają się dużo szybciej. Jak długo będzie się wybarwiał Twój pies, zależy od tego jakich ma przodków i co niesie. Quote
reksio_cwaniak Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Powiem ci że w moim miocie piesek wybarwił się bardzo ładnie w wieku 7 miesięcy suczki mają już 9 i wyglądają jak czarno-srebrne i również nie mogę się doczekać na siwiznę!!! Quote
ala4412 Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 mój pochodzi z dobrej hodowli ,też jest pieprz i sól a w sumie pieprz i sól wyszedł mu dopiero teraz widać ciemny "szary". Ma 1,5 roku. Sznaucerki się wybarwią miej lub bardziej ,ale potrzebują czasu ;) Quote
Recommended Posts