Kitka20 Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 [quote name='agamika']nie znam połaczen zupełnie w tamta strone, znalazłam teraz jakis pociag, ( 16zl) w jedna strone, czy busy tam jezdza to niewiem [B]Kitka orientujesz sie moze jak tam mozna dojechac odemnie?[/B][/QUOTE] Sorki Dogo mi się ciachło Od Ciebie to raczej przez Myślenice. Szkoda że to za makowem bo kłopot byłby z głowy mój instruktor jazdy konnej mieszka w makowie i gdyby to było po drodzę do wadowic to by mi ją podrzucił a ja i tak jadę do Krakowa niebawem. Ale to chyba nie realne. Wedłóg mapy musiałabyś się kierować na Skawine, Myślenice, potem Jordanów ale jak dojazd to nie wiem bo ja jeździłam przez Suchą Beskidzką Quote
Korenia Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 [quote name='bebebe1']Prze Łukowicę jeżdżę do Limanowej, to ta Łukowica?[/quote] Dokładnie ta :) Quote
zasadzkas Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Wieści z frontu: klatkę odebrałam, dziękuję bardzo za pożyczkę. Świnia jest przecudna ale bardzo zaniedbana. Byłam z nią u mojej wetki: świnia oglądnięta, wymacana, pazurkowo obcięta. Ponoć zachowuje się jak na świnię zdrową przystało i wszystko ma na swoim miejscu. Też ze dwa kołtuny na doopie, które musze jutro dopaść (dziś jej nie chciałam stresować). Mąż powiedział, że wygląda jak jasnobeżowy pekińczyk :evil_lol: Jest oswojona i dziwię się, kto głupi taką fajną świnię wyrzucił. Siostrzeniec zakochany, wszystko sam chce robić. Najpierw dał mu na imię "Misia" :roll:. Tłumaczyliśmy mu, że świnia jest facetem, ale uparcie twierdził, że to imię mu się podoba i już. Po godzinie zeszło na "Jasia", ale wersja ostateczna może się jeszcze różnić. Przeoczyliśmy jedno: domek. Zobaczycie, co wymyślił Alek ;) Fotki będą później, czekam na łaskawcę szwagra, który ma je przesłać po meczu :mad: Elurin, więc odstępujemy z castingu na Andzię. Misia vel Jaś jest stuproceentowym facetem ;) Ustaliłam, że jest miesiąc próby na alergię, itp. i potem albo szukamy domu, albo kupujemy fajna klatkę i szukamy koleżki. Dobrze, co? Quote
pucka69 Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 bardzo dobrze! żałujcie, ze nie widzieliscie jaka z zasadzkas dziarska kobitka - jak tachała w jednej ręce klatkę - która jest nieskładana, a w drugiej Jasia - Misia w kontenerku:) [B]Specjalne podziekowania dla Mamy Elurina za przyniesienie klatki!!!:)[/B] Quote
zasadzkas Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 [quote name='pucka69']Jasia - Misia w kontenerku:) [B]Specjalne podziekowania dla Mamy Elurina za przyniesienie klatki!!!:)[/B][/quote] Serdecznie dziękuję mamie Pawła, musiałabym jechać do Warszawy specjalnie po klatkę a to 70km w jedną stronę. Jasia-Misię, w tym sęk, że on może być metroseksualny, jak się Alek uprze ;) Quote
agamika Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 odezwał siędo mnie facet od świnki rozetki, a ja tylko spytałam czy aktualne , a otrzymałam taką wiadomość [QUOTE]Witam!Z tej strony Paweł z allegro.Jestem z Jordanowa Małopolskiego tego koło Rabki.Świnka jest do odebrania praktycznie w każdej chwili.Z uwagi że nie mam teraz ciągłego dostępu do komputera to proszę o telefoniczny pod nr ***** to ustalimy szczegóły odbioru.Pozdrawiam[/QUOTE] Quote
Elurin Posted August 1, 2007 Author Posted August 1, 2007 Czyli mamy dwie zainteresowane Andzią. Za Bebebe przemawia doświadczenie i to, co o niej wiemy (dawno na dogo), za Aniuś bliskość (W-wa). Argumentujcie, dziewczyny! Może ktoś jeszcze mysli o Andzi? Pucka, Zasadzkas - jakbym nie miał takiej skleroy, to bym nie musiał osobistej mamuśki fatygować. Ale też dziękowałem :lol: Świń znaczy zdrowy? Cieszę się bardzo. I czekam niecierpliwie na zdjęcia. Quote
Korenia Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Ja dzisiaj zaczęłam robić hamaczki - byłam dzisiaj w sklepie po futerka :) Powycinałam i zaczynam jutro szycie:) Nie pamietam ile było chętnych ;) Pucka -1, Elurin 1, Evelin 1 i Inv 2, czy ktoś jeszcze chce? Wszystkie robie w wymiarach 30x30. Quote
pucka69 Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Argumenty sam podałeś. Jest 1:1. Czyli - tzw. remis. musi być dogrywka. Wiem że Bebebe by chciała bardzo .... A Balbina do kogo jedzie? Quote
invictus hilaritas Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 uwazam ze swinka powiina byc dana osobie ktora jako pierwsza zaoferowala dom.. z ludzkimi uczuciami tez liczyc sie musimy ;) Quote
pucka69 Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 o! to by tzreba głęboko w wątku pogrzebać ? kto to miał wziaś dzieci Balbiny? Bo już nie pamiętam ... Quote
invictus hilaritas Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 wydaje mi sie ze bebebe1 byla pierwsza ale dla pewnosci trzeba sprawdzic ;) Quote
invictus hilaritas Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 nie wiem pogubilam sie w postach :) nie moge znalesc :) Quote
zasadzkas Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Szwagier jednak pamiętał :roll: Jaś-Misia w trzech odsłonach razem z domkiem pomysłu mojego siostrzeńca tadaaam: [IMG]http://img504.imageshack.us/img504/4213/pict0006yr0.jpg[/IMG] [IMG]http://img211.imageshack.us/img211/5558/pict0008dd9.jpg[/IMG] [IMG]http://img528.imageshack.us/img528/3618/pict0004ax3.jpg[/IMG] Quote
invictus hilaritas Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 o matko jaki sliczny, wyszoruje si ego, wyczesze i swinek bedzie jeszcze piekniejszy.. jak mozna oddawac tak piekna swinke ? Quote
pucka69 Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 i on wogóle się nie boi! oswojony jest! a ja go poznałam! i głaskałam! będziesz kapac w nizoralu czy nie? Quote
zasadzkas Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Jutro spędzam cały dzień, i z siostrzeńcem, i ze świnką. Jak mi się uda podskoczyć po Nizoral, to tak. Musimy go wyczesać i obciąć kołtuny. Zapowiada się na bardzo porządną świnię. Właśnie z charakteru. Od razu wystawiał do nas łebek, głaskany nie panikuje, tylko na rękach troszkę, ale znam wielu ludzi, którzy nie lubią tracić gruntu pod nogami ;) Nie mogę uwierzyć (nadal) jak można było pozbyć się takiej fajnej świnki. Naprawdę, szokujące. Quote
Neris Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Piękny ten Jasia-Misiek! Cudo! Zdjęciuj ile wlezie! Quote
Aniuś Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Wyjaśniam sprawę Andzi... Pięknej i wymarzonej mojej :loveu: Ja chyba pierwsza zaczęłam się nią interesować. Pytać. Ale nie padło z mojej strony słowo "biorę" :-( Bebebe chyba pierwsza to powiedziała... Ja bym się nie biła o Andzię, bo Chrupkę mam w planach. Jednak nie wiadomo czy Chrupeczka się u mnie znajdzie :-( ... Eeeeh... A Andzia taka piękna... Jeszcze piękniejsza od Chrupeczki... Postawmy sprawę tak... Jeśli Bebebe zrezygnuje to ja chętnie przygarnę Andzię. Ale już widzę jakie szanse mam ;) Quote
Elurin Posted August 2, 2007 Author Posted August 2, 2007 Aniuś, szanse masz. Takie jak Bebebe:eviltong: . A Chrupce - jeśli w końcu do Ciebie trafi - przyda się towarzystwo. BTW - ponownie piszę - płeć jest określona WSTĘPNIE!!! Na zasadzie porównania wzajemnego i z dorosłymi, ale to jest niepewne. Pewność będę miał za półtora tygodnia - chyba. Zasadzkas - świń super! Skołtuniony mocno...ale czego oczekiwać po schronie i eks-właścicielu... Beniek jest coraz bardziej podobny charakterem do Bercika! Dziś podczas porannego noszenia dziabnął mnie w palec! To świnia! Quote
Aniuś Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 I jeszcze jedno ;) Wczoraj uszyłam hamaczek dla Prośka. Jest z takiego grubego, miłego materiału - a w środku ma ocieplinkę... Mięciusi wyszedł [IMG]http://swinkimorskie.org/sforum/images/smiles/icon_wink.gif[/IMG] Przygotowania idą pełną parą :lol: [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img103.imageshack.us/img103/3921/img0988sv0.gif[/IMG][/URL] [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img338.imageshack.us/img338/5181/img0989vc8.gif[/IMG][/URL] [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img241.imageshack.us/img241/1723/img0990os8.gif[/IMG][/URL] Ta klatka to 70-siątka. Odziedziczona po króliku z rodzinki. Rozglądamy się za większą... Domek, a raczej widoczny tu daszek - jest po mojej poprzedniej śwince. Będzie odświeżony, albo kupimy nowy... Czekamy na docelową klatkę, żeby wiedzieć co i jak robić :nod: A świnka, która siedzi w hamaczku to na razie świnka Hasbro ;). Córka pożyczyła ;) Quote
Aniuś Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 [quote name='Elurin']Aniuś, szanse masz. Takie jak Bebebe:eviltong: . A Chrupce - jeśli w końcu do Ciebie trafi - przyda się towarzystwo. [/quote] :multi: :multi: Tylko, że jest możliwość, że Chrupka w ciąży jest :lol: . Jak będzie miała ze trzy małe to chyba się z domu wyprowadzę, bo już na mnie miejsca zabraknie ;) Hmm... ile prośków może szczęśliwie żyć w 100-tce?? Quote
Elurin Posted August 2, 2007 Author Posted August 2, 2007 [quote name='Aniuś']:multi: :multi: Tylko, że jest możliwość, że Chrupka w ciąży jest :lol: . Jak będzie miała ze trzy małe to chyba się z domu wyprowadzę, bo już na mnie miejsca zabraknie ;) Hmm... ile prośków może szczęśliwie żyć w 100-tce??[/quote] Hehe, ja mam 8 świń do końca sierpnia plus trzy do weekendu. I może jeszcze czwarta przyjedzie...Da się żyć. U mnie w 100 żyją w miarę szczęśliwie 4 świnki, ale mam zamiar za miesiąc zafundować im 120-kę. Większych chyba nie ma (przydałaby się 150-ka...). Quote
Aniuś Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 [quote name='Elurin']Czyli mamy dwie zainteresowane Andzią. Za Bebebe przemawia doświadczenie i to, co o niej wiemy (dawno na dogo), za Aniuś bliskość (W-wa). Argumentujcie, dziewczyny! [/quote] Hmm... nie żebym chciała się reklamować czy cuś... ale trochę mnie zabolało, że ktoś nie wierzy w moje doświadczenie i w to, że jestem odpowiedzialnym ludziem ;) Owszem, na dogo jestem niedługo. Ale za to na innych forach jestem od bardzo dawna (Maluchy) i od dawna (Kołderki). Na Kołderkach pod tym samym nickiem. Sporo kołderkowych cioć zna mnie dobrze... To właśnie na Maluchach ktoś mi podał linka świnek laboratoryjnych z dogo. Mówiłam, że planuję zakup świnki i wywiązała się rozmowa o świnkach ze schronisk... Jakby co to TAM możecie o mnie pytać :lol: Quote
Recommended Posts