Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Korenia - gratuluję!
Invictus - ja mógłbym zająć się tym 4-letnim samczykiem. Kto chciał samczyka????
Ayia, Ty chyba nie weźmiesz do Homerka 4-latka?

Posted

[quote name='agamika']to pamietam, o tej miejscowosci, nie wiedzialam tylko czy jcos wiecej pisal[/quote]

[I]Swinka ktora jest do oddania na allegro jest z województwa Małopolskiego, 60 km na południe od Krakowa.Świnka ma około pół roku. Niestety nie ma zdjec.. [/I]

[I]tylko tyle.. [/I]

Posted

[quote name='invictus hilaritas']zapytalam skad jest bo kilka miekscowosci bylo na mapie o takiej samej nazwie. dowiedzialam sie tylko tyle ze to 60 km od krakowa.. zaraz znajde ten moj post co pisalam..[/QUOTE]

Invictus..... Jeśli chodzi Ci o Jordanów 60km od Kraka to jest w strone gór hmm jak Ci to wytłumaczć. między Suchą Beskidzką a Makowem Podhalańskim, Nowym Targiem.
Przejeżdrzałam tamtędy dużo razy i jeśli to ta miejscowość a na 99% ta to zadupie totalne miasteczko na górce położone
[url]http://mapa.szukacz.pl/?x=560261.56&y=198717.32&zoom=3[/url]

Posted

Neris - a może być wzięła świnia do towarzystwa dla Prążka? Ponoć łączenie starszych świń z małymi jest korzystne, małe się podporządkowują i jest git:lol:
[URL]http://www.gryzonie.info/topics51/22081.htm[/URL]

Posted

A czy taki świnek nic nie zrobi Prążkowi?

W sumie jeśli nikt inny się nie zgłosi to mogę wziąć tego chłopca, ale mogę mieć mały kłopot z koordynacją - chodzi o to, że w sobotę będę podwożona, więc nie bardzo będę mogła poprosić panią Kasię o jeżdżenie w kilka miejsc.

Posted

He, he, to mam świnia przetrzymać?
A świń nie chomik, rzadko się prośki biją na poważnie. Mały powinien podporządkować się dużemu.
To co, Neris, zagadać do faceta? Nawiązałbym kontakt jutro i pokombinujemy.
I kolejna klatka makabryczna by była :lol:

Posted

Rozetka daleko jakoś, i sądzę że doprosiaczać bedę się mogła ciut później, dwóch chłopców się dogra i wtedy pomyślę.

Zagaduj do pana, zagaduj. Mój Koncjusz był prawie identyczny!

Posted

[quote name='Elurin']Korenia - gratuluję!
Invictus - ja mógłbym zająć się tym 4-letnim samczykiem. Kto chciał samczyka????
Ayia, Ty chyba nie weźmiesz do Homerka 4-latka?[/quote]

chyba raczej nie.. troche boje sie ze bedzie go przepychal i cos mu zrobi wiekszy i silniejszy :shake: a w dodaku wetka powiedziala mi ze chyba troche byl glodzony bo za malo wazy jak na ten wiek i za bardzo mu kosci wyczuc mozna :placz::placz:
poprostu nogi mi sie zalamaly jak ona mi to wszystko mowila :placz: a teraz bidulek siedzi schowany w sianku pod hamaczkiem :-(

Posted

[quote name='invictus hilaritas']troszke osob bylo chetnych na samiczki.. nikt juz nie chce? ja uwazam ze powinnismy jej pomoc.. agamika czy moglabys ja wziasc na Dt ? czy masz np busa by tam dojechac?[/quote]
nie znam połaczen zupełnie w tamta strone, znalazłam teraz jakis pociag, ( 16zl) w jedna strone, czy busy tam jezdza to niewiem
Kitka orientujesz sie moze jak tam mozna dojechac odemnie?

Posted

[quote name='invictus hilaritas']no moze faktycznie nie bedzie jak to jest male miasto..[/quote]

Jeżeli małe miasto to powinno być :P Ja często jeżdzę na wakacje na wieś (mała wieś ;)) i tam wszystko jeździ - busy, pksy ;) A zna ktoś taką wieś w górach, która się zwie Łukowica? Nie ;) A jenak busy jeżdżą ;)

Posted

[quote name='Neris']Rozetka daleko jakoś, i sądzę że doprosiaczać bedę się mogła ciut później, dwóch chłopców się dogra i wtedy pomyślę.

Zagaduj do pana, zagaduj. Mój Koncjusz był prawie identyczny![/quote]
OK, Neris. Dziś wieczór chyba będę mógł zamailować, jak nie, to jutro rano. BTW, rozetka to panna:evil_lol:
Pucka, daj znać, jak dojdzie klatka dla Zasadzkas.

Posted

jezdzic mogą tylko nie wiem czy akurat z Krakowa,to 60 km. Ja raczej busami w innym kierunku jezdze to sie wogóle nie orientuje. Ale najwyzej zagadam zaraz do faceta od rozetki ,zobaczymy czy mi swinke wogole odda ;)

Posted

[quote name='Ayia']chyba raczej nie.. troche boje sie ze bedzie go przepychal i cos mu zrobi wiekszy i silniejszy :shake: a w dodaku wetka powiedziala mi ze chyba troche byl glodzony bo za malo wazy jak na ten wiek i za bardzo mu kosci wyczuc mozna :placz::placz:
poprostu nogi mi sie zalamaly jak ona mi to wszystko mowila :placz: a teraz bidulek siedzi schowany w sianku pod hamaczkiem :-([/quote]
Ayia, jak to dobrze, że wzięłaś maluszka:loveu: Popatrz, juz jest bezpieczny, odżywi się...poradzi sobie i bez wzroku, zwierzęta mają takie niesamowite umiejętności...Inne zmysły mu się wyostrzą.
Prawdę mówiąc, nie wiem, czy w ogóle taka niewidząca świnka powinna mieć towarzystwo...Nie mam doświadczenia w tej kwestii.

Posted

tez nie mialam i wlasnie nie wiem :oops: narazie ma wszystko co dla niej najlepsze i zyje sobie spokoje :loveu: maluszek bedzie mial dobrze (mieszkam prawie na wsi wiec ma to co swinki lubia najbardziej :evil_lol:)

Posted

[quote name='Elurin']OK, Neris. Dziś wieczór chyba będę mógł zamailować, jak nie, to jutro rano. BTW, rozetka to panna:evil_lol:
Pucka, daj znać, jak dojdzie klatka dla Zasadzkas.[/quote]

Dzięki.

Wiem, że to panienka, dlatego się do niej nie palę, bo to spore utrudnienie, logistyka i w ogóle...

Posted

Elurin - klatka dotarła, zasadzkas była wzieła. Widziałam swinkę. Jest długowłosa, oswojona taka jak biszkopt, śliczna. Trochę zaniedbana. coś na uszkach. Świerzb? zasadzkas idzie jeszcze dzis do weta