BIANKA1 Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Dzisiaj jeden chłopaczek pojedzie do nowego domku . Będzie mieszkał ze starszym kolegą . Który najlepiej się do tego nadaje ? Quote
Elurin Posted July 27, 2007 Author Posted July 27, 2007 Atos i Ugryź są dominantami, spokojny jest Staś. W konfrontacji z moimi starszakami wszystkie były podporządkowane. Tak naprawdę wszystko wyjaśni się, gdy dorosną, za kilka miesięcy. Na dziś można chyba łączyć je dowolnie. A w jakim wieku ten kolega? BTW - Neris, Twój Prążek też jest dominujący! Quote
Neris Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 CZy to znaczy że on nie będzie mógł mieszkać z tym następnym "rzutem" laboratoryjnych? Będzie je gryzł? Trzeba mu dać oddzielną klatkę? Quote
BIANKA1 Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Ugryzia waśnie wymiziałam . Jest bardzo sympatyczy:loveu: Nie wiem w jakim wieku jest tamten świnek , ale napewno starszy od tych . Pani na słowo świnka zrobiła takie maślane oczy , że napewno sobie poradzi i będzie wiedziała co robić . Świnki jeszcze trochę boją się podchodzących innych zwierzów , choć sforka zupełnie straciła zainteresowanie nimi :cool3: Specjalnie trzymam je w kuchni , żeby oswoiły sie z dzwiekami , innymi zwierzakami i obecnością ludzi . Dzisiaj przyjdzie córka z wnukiem , to je wymęczą . Quote
BIANKA1 Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Zerwałam im mlecz, koniczynę , skrzyp , krwawnik i coś tam jeszcze z ekologicznie czystej łączki :evil_lol: Zjadły ze smakiem , zagryzły jabłuszkiem z mojego ogrodu , ale nie chcą jeść kupnej karmy :shake: Kupki są normalne . Co im jeszcze dać ? Można dać suchą bułke ? Zaraz naszabruje warzywka u sąsiadów , ale jakie ? Marchew i co jeszcze ? Może być ogórek ? A owoce to jakie jeszcze ? Nie chce ich napaść surowizną , coby sraki nie dostały , ale tej karmy -----ponoć doskonałej -----one nie jedzą .:roll: Quote
Elurin Posted July 27, 2007 Author Posted July 27, 2007 Surowe jadły u mnie w dużych ilościach i nic im nie było. Daj im buraka z liśćmi (liści niewiele), troszkę pietruszki z nacią (korzenia niewiele), nać marchwi, jeśli dostaniesz, trawę - dużo trawy, uwielbiają ją! Mogą jeszcze jeść mandarynki, banany - ale tego im nie dawałem, więc nie wiem, czy będą chciały. A - kiełki słonecznika! A jaką karmę im dajesz? Ja dawałem Duo Cavia, jadły, wczoraj Atos miał pustą miskę. Neris - nie sądzę, żeby dochodziło do walk. Jutro je zestawię razem, zobaczę, najwyżej wtedy się je rozdzieli. W razie czego mam klatkę "makabryczną", to pożyczę Ci dla Prążka. Quote
pucka69 Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 u mnie tez jadły - mieszankę cavii i vitapolu od kogośtam. marchewę uwielbiają. Pamietaj - koniczyny niedużo! Quote
Elurin Posted July 27, 2007 Author Posted July 27, 2007 Wet dzwonił. Wieści w zasadzie dobre - świnki są dwie. Poza tym kolejne będą dopiero pod koniec sierpnia, więc mamy miesiąc spokoju.:lol: Mniej dobre wieści - Aniu, spytałem weta o inne stworki. Do testów wykorzystywane są też białe myszki. O nie nikt się nie troszczy, są usypiane bez skrupułów. Nie wiem, czy powinniśmy się za nie też zabrać, łatwiej chyba znaleźć dom świnkom, a musimy pamiętać o naszych ograniczonych możliwościach. Quote
Neris Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Te dwie są na DT do Nerisowj czy ona jest druga w kolejce? Bo NErisowa zakręcona bywa. Quote
BIANKA1 Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 [quote name='Neris']Te dwie są na DT do Nerisowj czy ona jest druga w kolejce? Bo NErisowa zakręcona bywa.[/quote] To tak jak ja :cool3: Atos pojechał do nowego domku .Chyba dobrze wytypowałam . Bardzo się podobał :loveu: W razie czego dałam Pani swój telefon , to jak sie chłopakom nie ułoży , to go zabiorę , Staś z Jurandem siedzą w kącie przytuleni . Jakoś para z nich uszła gdy zabrakło Atosa :shake: Quote
Elurin Posted July 27, 2007 Author Posted July 27, 2007 Te dwie są dla Ciebie, bo jesteś najbliżej:lol: . Chyba, że ktoś jeszcze z W-wy się zgłosi jako DT. Ja też jestem cokolwiek zakręcony - kiedy ta klatka ma do Ciebie przyjechać? Bo zrozumiałem, że w następny weekend...a może w tygodniu? Quote
Korenia Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 [quote name='Elurin']Wet dzwonił. Wieści w zasadzie dobre - świnki są dwie. Poza tym kolejne będą dopiero pod koniec sierpnia, więc mamy miesiąc spokoju.:lol: Mniej dobre wieści - Aniu, spytałem weta o inne stworki. Do testów wykorzystywane są też białe myszki. O nie nikt się nie troszczy, są usypiane bez skrupułów. Nie wiem, czy powinniśmy się za nie też zabrać, łatwiej chyba znaleźć dom świnkom, a musimy pamiętać o naszych ograniczonych możliwościach.[/quote] Tak pomyslalam, ze moznaby bylo przez ten czas co swinek nie bedzie uratowac choc 1 myszkę... Może akurat ktoś się złosi, aby dać jej domek ? Quote
Elurin Posted July 27, 2007 Author Posted July 27, 2007 Korenia - ja na myszach kompletnie się nie znam. Może by się i dało jakieś uratować, ale potrzebny jest ktoś, kto je zna. Jeśli zgłosi się taki DT albo DS - pogadamy. Quote
Ayia Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Hmm... ja biore 2 swinki tylko grzeczne aby byly :evil_lol: a jak nie bedzie dla mnie swinek to moge wziasc 2 myszy :roll: [SIZE=1][COLOR=LemonChiffon]mama choc nie bedzie wchodzic juz do jego pokoju:cool3:)[/COLOR][/SIZE] Quote
Neris Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Evelin ma ją dostać w weekend i wysłać na początku tygodnia. Czyli dojedzie pewnie w środę-czwartek. Ja w poniedziałek jadę do Warszawy zakupić sianko i jakąś karmę, w Pomiechówku bryndza, w sklepie jakieś badziewie jeno. Quote
Neris Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 [quote name='Ayia']Hmm... ja biore 2 swinki tylko grzeczne aby byly :evil_lol: a jak nie bedzie dla mnie swinek to moge wziasc 2 myszy :roll: [SIZE=1][COLOR=lemonchiffon]mama choc nie bedzie wchodzic juz do jego pokoju:cool3:)[/COLOR][/SIZE][/quote] Co mi świta, że białe szczury to jeszcze do adopcji są. Ale gdzie ten wątk to nie wiem niestety... Quote
pucka69 Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 zasadzkas cos mówiła o domku dla chomika. to moze myszkę by wzięli? Ronja jest z Warszwy, ona chciała dać tymczas świnkom - może ronji dać ? Ronju, ronju - śpisz? Quote
Ayia Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Hmm... tylko ze ja nie mialam nigdy innych gryzoni niz swinki i kroliki :oops: Quote
BIANKA1 Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Ale one wydają śmieszne dzwieki , jak ufoki :evil_lol: Quote
Evelin Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 [quote name='Neris']Co mi świta, że białe szczury to jeszcze do adopcji są. Ale gdzie ten wątk to nie wiem niestety...[/quote] Tu link: [url]http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=71347[/url] Quote
pucka69 Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 i tu jeszcze : [URL]http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=65232[/URL] Quote
agamika Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Ja sie juz zupelnie pogubilam w tym wszystkim:shake: , które świnki do adopcji są jeszcze, bo ja juz myle DT z DS, a obiecałam aktualizacje na tamtym wątku na bierzaco:oops: Pucka , transporter zanioslam, ale w ksiegarni byli bardzo zdziwieni, najpierw popatrzyli na mnie jak na UFO , puzniej jak na lekko szurniętą, a na koniec wzięli transporter i przyjeli do wiadomosci ze do W-wy ma jechac Quote
pucka69 Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 nie przejmuj się , oni tacy sa . ja z jedna osoba rozmawialam na skypie to pewnie ona jest w temacie a reszta nie. jak wzieli - to i do mnie trafi. mam nadzieje ze do taniej ksiazki zaniosłaś:) tak to wyglądało? : [URL]http://www.tanieksiazki.com.pl/go/_files/?file=about_company.html[/URL] jak nie, to idź i odbierz :) Quote
agamika Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 [quote name='pucka69']nie przejmuj się , oni tacy sa . ja z jedna osoba rozmawialam na skypie to pewnie ona jest w temacie a reszta nie. jak wzieli - to i do mnie trafi. mam nadzieje ze do taniej ksiazki zaniosłaś:) tak to wyglądało? : [URL]http://www.tanieksiazki.com.pl/go/_files/?file=about_company.html[/URL] jak nie, to idź i odbierz :)[/quote] po numerze znalazłam:oops:, znajoma mi namieszała w głowie, upierając się,że tylko na Brackiej jest taka księgarnia, i ze ona czesto Grodzką chodzi , i nie ma tam takiej księgarni, i akurat przechodząc koło księgarni byłyśmy zajęte gorącą dyskusją, dlatego przeoczyłam ją:oops: , doszłyśmy aż pod Wawel:shake: Quote
Recommended Posts