Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Osoba ta mi nie odp :roll: szukam dalej...

Dzis bylam z Brandy u weta, oprocz obciecia pazurkow zostal wycisniety kaszak... a teraz do obserwacji :razz: smiesznie wyglada bo ma wygolone to miejsce :cool3:

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobre wieści! Wiem, że Wituś z tymczasu Apsowego też ma dom. Do mnie zgłosili się chętni na 2 świnki, mogą być labo, mogą być samczyki...:lol: Po weekendzie mam dogrywać adopcję.

Posted

co cóż, to było do przewidzenia. jeśli zwierzak gryzł łapę, bo jej nie czuł - to czemu miałby przestać to robić? mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze.
jak z Betką w poniedziałek? przywieziesz mi do pracy? mam brać jakis kontener? Mały pojechał z Pola.
Umówiłam sie z Agnieszka od Apsy na dzis, na 15.30. powiedziala ze ma wszystko, tylko zieleninę im kupiłam. i kotkon jakieś saszetki. zapomniałam o psie ....

Posted

Mały - laboświnek - ma szansę na dom u wetki z Oazy. W zasadzie nie bardzo ma miejsce, ale wyraźnie się łamie. Zresztą świnek sam ją wybrał - na poprzedniej wizycie podszedł do niej i zaczął wspinać się po ubraniu, dziś to samo.

Posted

Aj Pola jest przesliczna i przeurocza!! W poniedziałek podjade z nia do psiego fryzjera aby ja troche przyciol :cool3: a poza tym swietnie sie czuje, dostała ogorasa, papryki, marchewki, jabluszka i brokuły, wszystko oczywiscie po woli zjadla nawet sprobowała co wsypali jej do miseczki :evil_lol:
Chlopak ma dac jej pozniej na wieczor troche zielonego owsa ktorego zerwalismy na polu i troche mlecza wiec bedzie z dnia na dzien mam nadzieje juz tylko lepiej :loveu:

Co do poidelka, faktycznie nie potrafi pic, narazie dostała w miseczce piciu ale powoli bedziemy sie uczyc i pic z poidelka :cool3:

Fotki beda po fryzjerku :evil_lol:

Edit: Pola jest polowka moich dziewczyn :evil_lol:

Posted

zauważyłam że bardzo jej smakuje cavia complete, nie wiem co tam u Ciebie je, ale tę cavię -to "do końca" powolutku wyjadała
byłam u swinków Apsy - zmieniłam nawet nie miały bardzo brudno. zawiozłałam im sianko miętowe, natke i koperek i szpinak i zerwane po drodze mlecz i babkę. małym kotkom zawozłam saszetki hillsa.
Świnki maja sie dobrze, mniej się boją, wszystkie - oprócz pandowatej były w domku. aga mówi że rudy na zmianę z pandą stoją na straży poza domkiem ;) ten z odczynem po zastrzyku - odczyn zmniejszył się. Strupki - ładnie się goją. Gulka na brzuszku - też mniejsza. Wszystkie żwawe, oczka ładne, zabki - ladne, łapkami nikt nie powłóczy :)

Posted

wooo, Pucko dzieki za odciazenie mnie dzis :)
jesli za 2 tygodnie nie bedzie w ogole odczynu u Pandy, to bedzie bomba!
marioletta sie zna ;)
Pucko, przywioze ci Betke do pracy, wez transporterek jak mozesz, bo mi wszystkie jakie mam sa potrzebne ;)
znalazlam jakies zaginione poidelko , hahha :roll:

Posted

to wez koci, bedzie miala wiecej miejsca, chyba ze nie chce ci sie tachac, to wezme jakis rezerwowy mniejszy jaki mam.. ale ten rezerwowy co mam to trzeba trzymac dwoma lapkami, bo gora odpada :P

Posted

Kurcze biedne laboswiniaczki..a nie wiecie dlaczego np dlaczego u Agutki doszło do tego,że trzeba amputowac część łapki?
Aż sie boję zacząc porządkowanie listy uratowanych świnek..najpóźniej w poniedziałek bedzie zaktualizowana..
Pucka a Tobie to autentycznie gratuluję kolejnego tymczasu...wiesz dlaczego..

Posted

Pucko, a kiedy potrzebujesz transporterka? Mogę go podrzucić w poniedziałek wieczorem, po pracy. Już go wymyłam, choć Pola chyba już po kwarantannie była. Żebyście widzieli, w czym ją posłałam dalej, to trafiłabym na listę "czarnych kwiatków" dogomanii :oops:

Posted

Evelin, trafila do mnie z "zaczetymi" paluszkami.
Nie ma w nich czucia, albo czuje mrowienie i jej to przeszkadza, wiec gryzie... A ze gryzie ciagle, nawet wyleczone. Jak gryzie, to wdaje sie stan zapalny, leczymy,a ona znow gryzie i tak w kolko :/
Niestety jedyna opcja jest amputacja...