Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Gosiapk']Kalcia a kontaktowałaś się już z Missieek?
Missieek to anioł![/quote]

prosze nie slodzic! :lol:
po wymienionych pw jestem jak najbardziej na tak
a z racji tego ze bede miala okazje poznac kalcie na zywo jak do mnie przyjedzie to wizyta przedadopcyjna jest tylko po to aby potwierdzic to co juz sie dowiedzialam

a moze ktos z tutaj obecnych na watku (z dluzszym stazem na dogo) zna kalcie osobiscie? :cool3:

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kurcze! super! ciesze sie bardzo! :multi:
w takim razie przyjedziemy w sobote :)
jutro moze zakupie jakies drobiazgi dla psiaka, zeby juz cos mial :)

juz pisze na jego watku! dzieki!

Posted

ja tez znam kalcie! łazi codziennie do weta ze swinkowymi tymczasami. bo ktos komus pupke pogryzł:) kalcia - to chyba się załapię kiedys na spacer z maluchem - jakby ci go missieek oddała ?:)

Posted

Pewnie Pucko :D
Tylko najpierw malucha trzeba zaszczepic ;)

Rozmawialam z Iwona! Powiedziala ze ma 100 lub 120 dla krolikow. Podrzuci na poczatku tygodnia do biura SPK, ja ja moge odebrac.
Jak Ayia bedzie w Wawie z krolikami, odbiore ja z dworca.
Iwona radzila pojechac od razu do weta co sie zna na krolikach w celu ustalenia plci.. Bo jak by byly dwie samice, moga wtedy do tej duzej klatki wejsc razem.

Posted

"Wiadomości z dzisiaj: około godz. 14 prokurator wydał nakaz odebrania zwierząt, przekazać miał go jednak bezpośrednio Policji. O godz 15 dzwoniłam do komisariatu pytając się czy nakaz odbioru zwierząt jest już w dzienniku, niestety, nie było i miła pani wytłumaczyła mi,że dojdzie najprawdopodobniej jutro rano, w związku z czym wszystkie czynności związane z odebraniem zwierząt odbędą się dopiero jutro, umówiłam się na tel. na godz, 10 rano i dopilnuję,żeby powiadomili nas o której i kiedy dokładnie odbędzie się kolejna interwencja.Jeśli odbędzie się to jeszcze rano na pewno skontaktujemy się z Rudą 76 i podwieziemy te króliki gdzieś tam,żeby można było je zawieźć do Wa-wy. A króliki to nie miniaturki, to białe, zwykłe króliczki."

Posted

No to wróciłam :razz: Prawie wyprostowałam sprawy służbowe i już jestem teraz spokojnie z Wami.
Przeczytałam cały wątek jestem na bieżąco i martwi mnie moja faworytka - gładka z pogryziona pupcią :placz: Dopiero teraz skojarzyłam, że kiedy była u mnie, to zdarzyło się, że po przyjściu z pracy siedziała na podłodze, co oznacza, że wyskoczyła z kosza na bieliznę, w którym mieszkała - to koleżanka musiała ją dopaść. Kalciu, Jak ona się czuje? Ona tak cudnie patrzyła na mnie, przekochana świnka.

A jeszcze wrócę do zdarzenia sprzed kilku tygodni - jak Ela przewoziła 5 świnek od gadziarza za jednym razem, to przy pakowaniu tuż przed Warszawą jedna świnka uciekła z pudełka (bo pudełko się przewróciło) i była... goniona po przedziale. I pewien pan w wypastowanych butach i granatowym garniturze został obsypany cudnej urody pyłem trocinowym :evil_lol: Ale pan okazał się być ok. Nawet się nie zdenerwował.

Posted

Bebebe, Lusia, jak ja wyciagnelam na poczatku, miala zadek masakrycznie pogryziony, masa strupow, siniakow, swiezych ranek. Teraz jest lepiej. Ale mam wrazenie, ze sie ostatnio o cos obtarla (nie wiem o co, chyba o kuwete) i znow ma ranke, sama sobie nie gryzie, ale widac ze nie lubi leczniczego smarowania... Na poczatku smarowalam ja antybiotykiem w masci, przez tydzien; teraz smaruje ja Ozonella, natluszcza i goi rany. Ale Lusia nie lubi tlustego, strasznie sie wierci :roll:
Nadal ma lysa pupke, ale mam nadzieje, ze niedlugo zacznie porastac jej sierscia. Martwi mnie jeszcze jedno, ze ma jakas luszczaca sie skore miejscami :/ Musze sie z nia wybrac na klemensiewicze, bo ozonella jest tlusta i nie powinna sie jej wysuszac :/
Ogolnie jest strasznie kochana, ale widac ze odzywa, zaczela sie wiecej ruszac, czasami nie chce dac sie wyjac z klatki :evil_lol: Gryzie tez klatke, bo obok faceci siedza i chyba ma ochote ;)

Iwona nie odbiera telefonow, chyba zajeta jest... Ale wyglada na to, ze dzis kroliki nie przyjada.
Ja niestety nie moge jutro zajac sie transportem na terenie Warszawy, bo mnie w miescie nie ma :/ Najwczesniej w niedziele...

Posted

Aha, jeszcze specjalne podziękowania dla wszystkich, którzy skrzyknęli się i odebrali od Eli świnki już po moim wyjeździe, kiedy Zytka zawiodła.
Dziękuję Pucko, Elurinie, Kalciu i dziękuję tym, którzy też pomogli, a ja nawet nie wiem, że to oni :Rose: :Rose: :Rose: :Rose:

Posted

Iwona powiedziala, ze przywiezie jutro 100 i 120 do biura SPK i stamtad bedzie mozna odebrac. Jesli w niedziele beda kroliki w Warszawie, to pojade po nie w niedziele i odbiore Aiye z krolikami ;)

Apso, potrzebujesz jakiejs sciolki/granulatu/jedzenia dla krolikow?

Posted

czekam co z krolikami.. w weekend nie za bardzo moge bo w sobote musze pomoc w domu a w niedziele ide do szkoly :roll: od poniedzialku do piatku jestem wolna to moge pojechac sobie :cool3:

Posted

Hmm, no to poniedzialek? :P zreszta zobaczymy co z krolikami.. jak je oddadza do schroniska, to z tego co Apsa mowila, pewnie ich nie wyciagna do czasu wyroku :roll:

Posted

Hmm, mysle ze bym mogla, spytam jeszcze TZ, bo on bedzie prowadzil.
Ale mysle, ze dalibysmy rade, ale to by bylo raczej pooznym wieczorem, jakos pewnie po 21ej, jak nie pozniej.
Moge wziac moj koci transporterek, ale dobrze by bylo jakby byl jeszcze jeden :/

Posted

Ok, TZ zgodzil sie zeby zahaczyc o Lodz w drodze powrotnej i zabrac kroliki, o ile nie trafia do schroniska i bedzie mozna je wziac :roll:

a teraz bonus od moich tymczasow ;)
[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p76/kalcia0/tymczasy/P1010004-2.jpg[/IMG]

Posted

Apso, my chcemy wyjechac jutro o 9ej, zebysmy na 13sta byli u psiaka.
Moglibysmy przed 9ta wpasc po transporter. Podaj mi do siebie adres na PW plz :)

Co do szukania DT, to szukam szukam! >< Zagadam jeszcze z Iwona, ale ona mowila, ze tez sa strasznie zawaleni.
Moze te kroliki nie sa takie wielkie? :/ Moze jak nieco wieksze miniaturki? >.>

Posted

Kalciu! ja moge wskoczyc do schronu po te kroliki jakbys byla na 100% w sobote.. obojetnie w ktorym miejscu to ja moge :cool3:

APSO krolikow jest 3...