Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zytka, chciałabyś Mysię albo "Larę" czy "Kamę"? Słodkie są i już można je brać, a zanim się to zorganizuje, będą jeszcze doroślejsze. Już są prawie takie duże jak mama, no ale Mysia jest malutka, nadal 600 g (małe dużo szczuplejsze, ale długie :)). Nadal pchają się do ssania, ale już się nie mieszczą i Mysia musi siedzieć, żeby się kluchy mogły dopchnąć do cycków. Kama i Lara już urządzają pojedynki na pyszczki, która podniesie wyżej i jest ważniejsza. Biała jest większa, ale czarnulka też ma niezły charakterek. I wszystkie najchętniej siedzą razem przytulone w jednej skarpecie. A już mają w niej ciasno, więc siedzą jak myszy, prawie jedna na drugiej :). Niedługo wkleję nowe zdjęcia.

Posted

[quote name='Maitris']
Ale słodki :]
I jak [B]Ayia[/B], kupiłaś coś? ;)[/quote]

zaspalam a po 10 juz sie nie oplacalo jechac :oops:

[quote name='Zytka']
Karena skoro już sie zakochałaś to moze go zaadoptujesz? :evil_lol: Ja bym chciał jego "żone" lub córcie. :loveu:
[/QUOTE]

tak zgadzam sie z Toba Zytko.. Karena jesli sie zakochala powinna nie walczyc z sercem tylko brak i kochac go jeszcze mocniej :evil_lol:
a prosiaczek naprawde umie odwdzieczyc sie, rozklada sie na kolankach i cichutko sobie spiewa jak mu dobrze :lol::loveu:

Posted

kimero - ja juz sie pogubilam - masz jakies dziewczynki do wydania tak? bo ja niedługo będe rozmawiala z hanią - o wikcie . i będę ją na dwie swinki namawiac, bo nie chcę zeby wikta byla samotna. czy mogę jej proponować któres z Twoich dziewczynek? Hania mieszka 5 min ode mnie piechotą, jest z dogo, niedługo jest na forum, ma psa znajdę, jest dorosła. Jej synek ma niecałe 2 lata. wiem ,ze dzieci i swinki to nie bardzo - ale przyznacie, że wszystko od rodziców zależy , prawda?

Posted

Pucko popieram Cię. U mnie bardzo dużej mierze zalezy od nich. Szczur na tymczasowym odpada bo tata nie lubi. Do świnek mama jest nie przekonana bo uważa ze sie za bardzo przyzwyczai ( zreszta my do niego tez) a później go nie mam. A siostra chciałaby kota. Tylko jeden pies popiera mnie ze wszystkim.:evil_lol:

[B]Ayia[/B] Kora jak lezy i jest jej dobrze to się rozklada i girki wyciaga.

Posted

Tak mi się przypomniało . Jeśli planujecie dać mi świnki na tymczas , to proszę dziewczynki . Mam babiniec w domu i tylko jednego chłopaczka Tatuśka . Jak dostanę chłopaków , to będę zmuszona zaanektować kolejny pokój , a tego może nie przeżyć reszta rodziny :cool3:
Nikt nie chce Tatuśka na stałe ? On jest śliczny i wyjątkowo inteligentny :lol:

Posted

zytko - chodziło mi raczej o to - że to rodzice "wytwarzają" stosunek dzieci - takich 2-3-4 itd letnich do zwierzat i ze w zależnosci od tego jaka okaze sie hania dam do niej Wikte albo nie. Przez tel - sama poruszyła ten tamat - więc wydaje mi sie ze wszytsko będzie dobrze :)

Posted

Mam trzy samiczki do oddania - dorosłą, młodą mamę-Mysię, i jej dzieci, młodziutkie samiczki, mniej więcej trzytygodniowe. Idzie im już czwarty tydzień. Matka już je zaczyna odpędzać od cycka, a one same tez zaczynają już turkoty i spory o dominację. Zdjęcia na razie wrzuciłam na Dogo wątek o Mysi, a jak Caviarnia zacznie prawidłowo działać, wkleję również tam.

Posted

[quote name='pucka69']zytko - chodziło mi raczej o to - że to rodzice "wytwarzają" stosunek dzieci - takich 2-3-4 itd letnich do zwierzat i ze w zależnosci od tego jaka okaze sie hania dam do niej Wikte albo nie. Przez tel - sama poruszyła ten tamat - więc wydaje mi sie ze wszytsko będzie dobrze :)[/quote]
Piękne zdjęcia całej rodzinki zrobiła w piątek ULV i obiecała wstawić .
Teraz wstawiła na wątku Frytki inne śliczne zdjęcia .

[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36111&page=455[/url]

Posted

[quote name='pucka69']zytko - szczurka też bierzesz? coś zasadzkas mi mówiła. czy pomyliłam? ile Ty masz wtej chwili zwierząt?[/quote]

Swoje psa i dwie świnki. Teraz czekam na Larę i żadnych tymczasowych. Miałam wziaść szczura na tymczasik ale tata nie chce. Nie lubi ich więcej nie było dyskucji.

Posted

:p Mój pies i dwie świnki :loveu::
Dora
[img]http://img412.imageshack.us/img412/6163/dora3216465wx1.jpg[/img]

Tosia
[img]http://img505.imageshack.us/img505/5516/tosia5ffrdfdsfdsfkc7.jpg[/img]

Kora
[img]http://img505.imageshack.us/img505/5496/kora3fgfdgfef0.jpg[/img]

Posted

To i lepiej - mysięta jeszcze podrosną i się podtuczą. Jeszcze nie osiągnęły wagi 300 g, przy której hodowcy rasowych świnek oddają maluszki do nowych domów.
Jakbyś chciała u mnie przenocować, nie ma problemu.

Posted

Zobaczymy czy trzeba bedzie nocowac bo nie lubię zostawiać mojego "stadka" samego a najbradziej psa :eviltong: bo zaraz siada smutnie na posłaniu i oczami "mówi" : "Zabierz mnie ze sobą". A z drugiej bardzo kusi dziekuje za propozycje. :calus:I dbaj o moją mała!!