Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pucko - moim zdaniem, jeżeli masz ochotę i czas - tak, fajnie by było. Laurek pewnie doktor ma już dużo, ale takich toreb na pewno nie ma ;) Fajna ta świnka, ale ręce trzeba by rzeczywiście jakoś poprawić.

Czy ktoś jest przeciw? Milczenie oznacza zgodę :lol:

Posted

Ludzie, spokojnie! Jak wymyślimy logo, to Pucka wyszyje. Nie ma powodu do pośpiechu. Jak zaniosę torbę za tydzień czy dwa, nic się nie stanie, doktor będzie pamiętał Pruszka.

Posted

[quote name='Aneczka24']Hej,
Moje chłopaki oswajają się, coraz pewniej sobie poczynają i nawet przeszły im wzdęcia. Mam natomiast inny problem... Otóż po niespełna miesiącu u mnie wyglądają jak Flip i Flap, tzn. Gucio jest za gruby, a Gilbercik zbyt szczupły. Myślę, że nie jest to spowodowane żadnymi chorobami, Gucio jest odważniejszy, ale Gilbercik też sporo je. Nie wyrywają też sobie jedzenia. Nie mogę przecież karmić ich indywidualnie innym jedzeniem. Nie mam wagi, żeby ich zważyć, ale Giluś wygląda jak młodziutki szczurek, a Gucio to już mały spaślak :roll:[/quote]
Aneczko, może taka ich uroda. Niektóre świnki są z natury szczupłe, inne znów grubsze. U mnie tak jest, Benio jest grubaskiem, a Batmanek trzyma linię.

Posted

Mi też się nie podoba logo co Pucka pokazała. Ayi logo jest ładne, ale to trochę tak wygląda jakby te ręce chciały świnkę splaskać :P Najbardziej przypadło mi do gustu logo kalci. Myślę, że coś w tym guście trzeba wykombinować. Może być z profilu, ale uważam, że tylko lekkiego. Uważam, że pyszczusie świnek są bardziej ładniusie niż ich boczki...

Posted

Pucka przepraszam, ale nie wysłałam hamaka. Nie wiem też czy jutro zdąże, ale postaram się.
Dzisiaj przyszłam do domu biorę Kazia na ręce, patrze łapa tylnia spuchnięta strasznie, stawiam go - nie używa nóżki :-(, kuleje, podkuloną trzyma do góry, skacze na 3. No to pojechaliśmy do weta - tam oczywiście kilometrowa kolejka - dostał przeciwbólowy i przeciwzapalny, jutro do kontroli, jak nie przejdzie, to trzeba robić prześwietlenie, bo może być złamana :-( Do tego koopy nie są fajne i jest tylko na suchym, oko też nie jest wibitnie ładne, ale jest ciut lepiej. Kurcze jak nie urok to s*aczka :angryy: Czy on w końcu może być w pełni zdrowy?

Posted

[quote name='Elurin']Cholera. Koreniu, trzymajcie się tam z Kaziem![/quote]

[quote name='invictus hilaritas']o jesuuu.. korenio trzymaj sie.. powiedz kaziowi zeby przestal sie wkoncu wyglupiac , bo sie tam przejade i zrobie z towarzystwem porzadek :mad:[/quote]
No musimy się trzymać! Własnie znalazłam bobasa ładnego u niego w klacie :multi: Nie bedę zapeszać, ale chyba was usłyszał :cool3: Co do oka - mamy odstawić wszystkie leki, a spróbować babcinymi sposobami - przemywać mocną herbatą. Może akurat pomoże, oby. Co do łapska - główkujemy wszyscy co Kaź mógł sobie zrobić i nie możemy nic wymyślić... Wczoraj sprzątałam Kaziowi i Willusiowi i było dobrze. O kratki nie zaczepił, bo ma w klacie bardzo wysoką kuwete. Jedynie co nam przychodzi do głowy to to, że mógł źle stanąć przy wsadzaniu do klaty, ale z drugiej strony, on jest bardzo skocznym prosiem, jeszcze 'niedawno' sam zeskakiwał z wersalki na dywan. A tu z dajmy na to 5-ciu cm zeskoczył na trociny...
Teraz jest na głodówce - jak już pisałam - biedak, bo on taaaki chudy :shake: Od Pani wet dostaliśmy [tzn. kupiliśmy:eviltong:] Zuzale - babke szerokolistną i musi wcinać, bo nic innego nie ma :evil_lol:

Posted

Wiecie może czy mogę mu dać suszone liście brzozy - tzn. jakie ona ma właściwości? bo jeszcze mam troche z wakacji, bo suszyłam, a nie chce mu dać czegoś np. przeczyszczającego ;)

Posted

możesz.
[B]LIŚCIE BRZOZY SUSZONE[/B]

Liście brzozy mają działanie moczopędne i bakteriobójcze. Wraz z moczem z organizmu usuwane są produkty przemiany materii. Spożywanie liści brzozy dezynfekuje drogi moczowe. Liście brzozy są polecane przy leczeniu chorób wątroby spowodowanych stosowaniem silnych środków chemicznych. Dlatego też jeżeli Twój zwierzak przyjmuje jakieś leki (np. podczas kuracji antybiotykowej), to szczególnie wówczas powinien mieć dostęp do liści brzozy.
/ [URL]http://www.zuzala.com/?p=ziola_i_smakolyki[/URL] /

Posted

Do Bajon napisałem priv na Caviarni, mogę powtórzyć tu, na wszelki wypadek. Mam tylko pytanie - jak mozna wykarmić tygodniowe (no,2-tygodniowe) skoczki??? Czy to możliwe bez matki zastepczej? Zastrzegam, że kompletnie nie znam się na skoczkach.