Ayia Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 [quote name='Karena']To był ten Critical Care? Bo już się pogubiłam. Chyba też zamawiałam, jeżeli o to chodzi.[/quote] ja wlasnie nie pamietam kto zamawial :oops: kupilam 2 paczuszki :oops: Quote
seledynek Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 A ile zapłaciłaś Ayiu? Karo może dzięki jakiemuś żywotnemu maluszkowi Twój świnek zacznie się częściej ruszać. Z drugiej strony może się też szybciej męczyć. Zawsze w takich sytuacjach trudno powziąć decyzję. Musisz się namyślić. Quote
invictus hilaritas Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 a gdzie mam przelac pieniadze z mojego bazarku ? niedlugo powinna wplacic mi 2 osoba i calosc bym przelala, pytanie gdzie ? karenie, pucce, seledynkowi ? Quote
BIANKA1 Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 W związku z tym , że wraz ze świnkami dostałam zabytkową 50tkę , to ciotkę dałam osobno . Ciotka bardzo kontaktowa . Pcha się na ręce i lubi być głaskana . Nie mam trzeciego pójnika , to dałam miseczkę wodą . Może mamuśka i dziecko będą mniej zestresowani , gdy będą sami . Bo teraz nie wychodzą z domku . Prosiaki ładnie jedzą , koopki prawidłowe . Wyglądają dobrze , choć mamuśki i dziecka nie oglądałam dokładnie . Ciekawi mnie , czy ciotka nie jest przypadkiem w ciąży , bo jak ją obmacywałam , to taka grubiutka :cool3: Ale może taka jej uroda . choc pewnie ten , którego sobie zostawili był jej dzieckiem :cool1: Quote
trolka Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Ten maluszek, którego zostawili był identyczny z tym który został przy mamusi. Minimalnie różnił się wielkością. Chłopaki były oddzielone od samiczek, ale kto wie co się działo na spacerkach :razz:. Obserwuj ciotkę, może faktycznie jej wielkość wskazuje na jej stan Quote
BIANKA1 Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 [quote name='trolka']Ten maluszek, którego zostawili był identyczny z tym który został przy mamusi. Minimalnie różnił się wielkością. Chłopaki były oddzielone od samiczek, ale kto wie co się działo na spacerkach :razz:. Obserwuj ciotkę, może faktycznie jej wielkość wskazuje na jej stan[/quote] A do której samiczki bardziej się tulił ? Mamuśka została mamuśką raczej nie przez zapylenie przez motylka :cool3: Mnie pisała , że jedno ma miesiąc , a drugie tydzień Mam jej maila :lol: Pewnie zostawiali matkom po jednym , a reszta w kubeł :cool1: Quote
trolka Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Dobrze, że zostawili sobie tylko 1 świnkę. Może za pół roku nie będzie kolejnego ogłoszenia o 5 świnkach do zabrania :P Quote
Ayia Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 [quote name='seledynek']A ile zapłaciłaś Ayiu? Karo może dzięki jakiemuś żywotnemu maluszkowi Twój świnek zacznie się częściej ruszać. Z drugiej strony może się też szybciej męczyć. Zawsze w takich sytuacjach trudno powziąć decyzję. Musisz się namyślić.[/quote] za pokarm jest 19,40euro + przesylka 4,00 euro= 23,40euro Quote
pucka69 Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 bianko - ja zamawiam dla świnek u ciebie : - ziarna + dwa rózne granulaty - to zmieszasz sobie. ziółka dwa i osobno jeszcze inne ziółka zamawiam tez miseczki - 3 zamówić? czy jakąś masz? pojniczek - 1 skoro nie masz i domek chciałam taki co ja mam - ale mniejszy - bo ten dla królika zająłby Ci całą klatkę. No i coś dla szczeniąt. Co jeszcze chcesz? Quote
BIANKA1 Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 [quote name='pucka69']bianko - ja zamawiam dla świnek u ciebie : - ziarna + dwa rózne granulaty - to zmieszasz sobie. ziółka dwa i osobno jeszcze inne ziółka zamawiam tez miseczki - 3 zamówić? czy jakąś masz? pojniczek - 1 skoro nie masz i domek chciałam taki co ja mam - ale mniejszy - bo ten dla królika zająłby Ci całą klatkę. No i coś dla szczeniąt. Co jeszcze chcesz?[/quote] Wielkie dzięki :loveu: Nic więcej . Miseczki dałam takie salaterki . Nie są wywrotne . świnki nie wyglądają u mnie na nieszczęśliwe. Trolka mówiła , że mieszkały w fatalnych warunkach , w jakiejś melinie :cool3: A u mnie wiesz , tam gdzie spałaś :lol: Cioteczka jest bardzo komunikatywna . Naprawdę fajna z niej świnka . Czy ja temu małemu mam dawać witC do ryjka ? Quote
Lexi Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Hej :) mam pytanko, bo niepokoi mnie jedna rzecz... czy u samiczki czerwony mocz to coś normalnego?? czy świnki też mają takie "babskie" przypadłości?? :) od wczoraj świnka jadła tylko sianko, ziarenka i ogórek Quote
pucka69 Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 bianko - małemu wit c mniej - od 3 kropli zacznij. zreszta - może na początku daj spokój . dawać witaminę ? dziewczyny? temu maluchowi? Quote
seledynek Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 [quote name='Lexi']Hej :) mam pytanko, bo niepokoi mnie jedna rzecz... czy u samiczki czerwony mocz to coś normalnego?? czy świnki też mają takie "babskie" przypadłości?? :) od wczoraj świnka jadła tylko sianko, ziarenka i ogórek[/quote] Jeżeli świnka jadła mlecz albo buraczki to stąd. Jeżeli nie i zacznie się to powtarzać to szybciutko do weta. Lexi jutro świnki do Ciebie przyjadą ;) Umowy do nich załącze, jak się podpiszesz to odeślij na adres z umowy. Quote
seledynek Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 [quote name='pucka69']bianko - małemu wit c mniej - od 3 kropli zacznij. zreszta - może na początku daj spokój . dawać witaminę ? dziewczyny? temu maluchowi?[/quote] Jeżeli jeszcze pije mleko matki to nie ma sensu dawać. Poczekajcie trochę, tragedia się nie stanie. A tak w ogóle to Pucko xxx 11.02 jedzie na tej trasie Wawa-Włocławek? Bo my z Cerbi jesteśmy zainteresowane. Wzięłaby rozetki? Nie mam konatktu z tą dziewczyną, tylko Ty masz. Quote
Lexi Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 [quote name='seledynek']Jeżeli nie i zacznie się to powtarzać to szybciutko do weta.[/quote] ehh no właśnie nie jadła :( i tak z nią jutro idę do weta, więc zobaczymy co powie... mój samczyk też kiedyś miał takie objawy, ale do tego nie załatwiał się prawie wcale, na szczęście wszystko wróciło do normy :) a samiczka jest "normalna" pod tym względem :look3: [quote name='seledynek'] Lexi jutro świnki do Ciebie przyjadą ;) Umowy do nich załącze, jak się podpiszesz to odeślij na adres z umowy.[/quote] :D :D 17.50 dworzec PKP K-ce :) umowy odeślę najpóźniej w poniedziałek :) Quote
Karena Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Czy ktoś jeszcze zamawiał Critical Care u Ayia? Quote
Ayia Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 [quote name='Karena']Czy ktoś jeszcze zamawiał Critical Care u Ayia?[/quote] ja pamietam ze 1 osoba dla siebie (tzn chyba to ty) a 2 paczka miala pojsc do wawy.. dobrze pamietam? Quote
Karena Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 W takim razie podaj mi dokładna kwotę razem z kosztem przesyłki od Ciebie i numer konta na które mam wpłacić kasę, podam Ci adres na pw. Quote
Zytka Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 A więć tak zaczynam : [URL]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/944755_oddam_swinke_morska.html[/URL] ( zupełnie jak "nasz" Czubuś :lol: ) [URL]http://www.allegro.pl/item306006728_sliczna_swinka_do_adopcji_za_darmo_w_poznaniu.html[/URL] Śliczma świnka w Poznaniu może ktoś weźmie??:evil_lol: [URL]http://www.allegro.pl/item303458218_swinki_morskie.html[/URL] kolejna świneczka Moze ktos się skusi? Quote
kalcia Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 oh, niesamowita ta szara z czerwonymi oczkami :O moze ktos sie skusi? ; ; Quote
Łodzianka Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Dziękuję Ayii za zaproszenie do "świnkowa" :-) Znalezione przypadkiem na Allegro: ODDAM W DOBRE RĘCE 2 ŚWINKI MORSKIE WROCŁAW [URL]http://www.allegro.pl/item306292669_oddam_w_dobre_rece_2_swinki_morskie_wroclaw.html[/URL] Quote
pucka69 Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 ayia - no świnka makabra 1 opakowanie chyba chciała. Quote
BIANKA1 Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 [quote name='Łodzianka']Dziękuję Ayii za zaproszenie do "świnkowa" :-) Znalezione przypadkiem na Allegro: ODDAM W DOBRE RĘCE 2 ŚWINKI MORSKIE WROCŁAW [URL]http://www.allegro.pl/item306292669_oddam_w_dobre_rece_2_swinki_morskie_wroclaw.html[/URL][/quote] Pan uprzedzony o niecnych zamiarach hodowców węży . W przyszłym tygodniu przekarze mi świni ( pon,-wt ) jak dzieci się z nimi pożegnają . Może powrzucacie moje- ciotkę i wujka na jakieś adopcje , bo się zaświnię , a już się zaszczeniłam :evil_lol: Quote
Ayia Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Łodzianka witamy w zaswinionym swiecie :evil_lol: Pucka przepraszam, ja poprostu nie pamietalam kto i dlakogo bylo zamawiane :cool3: Quote
Recommended Posts