Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Karena']To był ten Critical Care? Bo już się pogubiłam. Chyba też zamawiałam, jeżeli o to chodzi.[/quote]
ja wlasnie nie pamietam kto zamawial :oops: kupilam 2 paczuszki :oops:

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ile zapłaciłaś Ayiu?

Karo może dzięki jakiemuś żywotnemu maluszkowi Twój świnek zacznie się częściej ruszać. Z drugiej strony może się też szybciej męczyć. Zawsze w takich sytuacjach trudno powziąć decyzję. Musisz się namyślić.

Posted

W związku z tym , że wraz ze świnkami dostałam zabytkową 50tkę , to ciotkę dałam osobno . Ciotka bardzo kontaktowa . Pcha się na ręce i lubi być głaskana . Nie mam trzeciego pójnika , to dałam miseczkę wodą .
Może mamuśka i dziecko będą mniej zestresowani , gdy będą sami . Bo teraz nie wychodzą z domku .
Prosiaki ładnie jedzą , koopki prawidłowe . Wyglądają dobrze , choć mamuśki i dziecka nie oglądałam dokładnie .
Ciekawi mnie , czy ciotka nie jest przypadkiem w ciąży , bo jak ją obmacywałam , to taka grubiutka :cool3: Ale może taka jej uroda . choc pewnie ten , którego sobie zostawili był jej dzieckiem :cool1:

Posted

Ten maluszek, którego zostawili był identyczny z tym który został przy mamusi. Minimalnie różnił się wielkością. Chłopaki były oddzielone od samiczek, ale kto wie co się działo na spacerkach :razz:. Obserwuj ciotkę, może faktycznie jej wielkość wskazuje na jej stan

Posted

[quote name='trolka']Ten maluszek, którego zostawili był identyczny z tym który został przy mamusi. Minimalnie różnił się wielkością. Chłopaki były oddzielone od samiczek, ale kto wie co się działo na spacerkach :razz:. Obserwuj ciotkę, może faktycznie jej wielkość wskazuje na jej stan[/quote]
A do której samiczki bardziej się tulił ?
Mamuśka została mamuśką raczej nie przez zapylenie przez motylka :cool3:
Mnie pisała , że jedno ma miesiąc , a drugie tydzień Mam jej maila :lol:
Pewnie zostawiali matkom po jednym , a reszta w kubeł :cool1:

Posted

[quote name='seledynek']A ile zapłaciłaś Ayiu?

Karo może dzięki jakiemuś żywotnemu maluszkowi Twój świnek zacznie się częściej ruszać. Z drugiej strony może się też szybciej męczyć. Zawsze w takich sytuacjach trudno powziąć decyzję. Musisz się namyślić.[/quote]

za pokarm jest 19,40euro + przesylka 4,00 euro= 23,40euro

Posted

bianko - ja zamawiam dla świnek u ciebie : - ziarna + dwa rózne granulaty - to zmieszasz sobie. ziółka dwa i osobno jeszcze inne ziółka zamawiam tez miseczki - 3 zamówić? czy jakąś masz? pojniczek - 1 skoro nie masz i domek chciałam taki co ja mam - ale mniejszy - bo ten dla królika zająłby Ci całą klatkę. No i coś dla szczeniąt. Co jeszcze chcesz?

Posted

[quote name='pucka69']bianko - ja zamawiam dla świnek u ciebie : - ziarna + dwa rózne granulaty - to zmieszasz sobie. ziółka dwa i osobno jeszcze inne ziółka zamawiam tez miseczki - 3 zamówić? czy jakąś masz? pojniczek - 1 skoro nie masz i domek chciałam taki co ja mam - ale mniejszy - bo ten dla królika zająłby Ci całą klatkę. No i coś dla szczeniąt. Co jeszcze chcesz?[/quote]
Wielkie dzięki :loveu: Nic więcej . Miseczki dałam takie salaterki . Nie są wywrotne . świnki nie wyglądają u mnie na nieszczęśliwe. Trolka mówiła , że mieszkały w fatalnych warunkach , w jakiejś melinie :cool3: A u mnie wiesz , tam gdzie spałaś :lol: Cioteczka jest bardzo komunikatywna . Naprawdę fajna z niej świnka .
Czy ja temu małemu mam dawać witC do ryjka ?

Posted

Hej :) mam pytanko, bo niepokoi mnie jedna rzecz... czy u samiczki czerwony mocz to coś normalnego?? czy świnki też mają takie "babskie" przypadłości?? :) od wczoraj świnka jadła tylko sianko, ziarenka i ogórek

Posted

[quote name='Lexi']Hej :) mam pytanko, bo niepokoi mnie jedna rzecz... czy u samiczki czerwony mocz to coś normalnego?? czy świnki też mają takie "babskie" przypadłości?? :) od wczoraj świnka jadła tylko sianko, ziarenka i ogórek[/quote]

Jeżeli świnka jadła mlecz albo buraczki to stąd. Jeżeli nie i zacznie się to powtarzać to szybciutko do weta.

Lexi jutro świnki do Ciebie przyjadą ;) Umowy do nich załącze, jak się podpiszesz to odeślij na adres z umowy.

Posted

[quote name='pucka69']bianko - małemu wit c mniej - od 3 kropli zacznij. zreszta - może na początku daj spokój . dawać witaminę ? dziewczyny? temu maluchowi?[/quote]

Jeżeli jeszcze pije mleko matki to nie ma sensu dawać. Poczekajcie trochę, tragedia się nie stanie.

A tak w ogóle to Pucko xxx 11.02 jedzie na tej trasie Wawa-Włocławek? Bo my z Cerbi jesteśmy zainteresowane. Wzięłaby rozetki? Nie mam konatktu z tą dziewczyną, tylko Ty masz.

Posted

[quote name='seledynek']Jeżeli nie i zacznie się to powtarzać to szybciutko do weta.[/quote]

ehh no właśnie nie jadła :( i tak z nią jutro idę do weta, więc zobaczymy co powie... mój samczyk też kiedyś miał takie objawy, ale do tego nie załatwiał się prawie wcale, na szczęście wszystko wróciło do normy :) a samiczka jest "normalna" pod tym względem :look3:

[quote name='seledynek'] Lexi jutro świnki do Ciebie przyjadą ;) Umowy do nich załącze, jak się podpiszesz to odeślij na adres z umowy.[/quote]

:D :D 17.50 dworzec PKP K-ce :) umowy odeślę najpóźniej w poniedziałek :)

Posted

[quote name='Karena']Czy ktoś jeszcze zamawiał Critical Care u Ayia?[/quote]

ja pamietam ze 1 osoba dla siebie (tzn chyba to ty) a 2 paczka miala pojsc do wawy.. dobrze pamietam?

Posted

A więć tak zaczynam :
[URL]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/944755_oddam_swinke_morska.html[/URL] ( zupełnie jak "nasz" Czubuś :lol: )
[URL]http://www.allegro.pl/item306006728_sliczna_swinka_do_adopcji_za_darmo_w_poznaniu.html[/URL] Śliczma świnka w Poznaniu może ktoś weźmie??:evil_lol:
[URL]http://www.allegro.pl/item303458218_swinki_morskie.html[/URL] kolejna świneczka
Moze ktos się skusi?

Posted

Dziękuję Ayii za zaproszenie do "świnkowa" :-)

Znalezione przypadkiem na Allegro:

ODDAM W DOBRE RĘCE 2 ŚWINKI MORSKIE WROCŁAW [URL]http://www.allegro.pl/item306292669_oddam_w_dobre_rece_2_swinki_morskie_wroclaw.html[/URL]

Posted

[quote name='Łodzianka']Dziękuję Ayii za zaproszenie do "świnkowa" :-)

Znalezione przypadkiem na Allegro:

ODDAM W DOBRE RĘCE 2 ŚWINKI MORSKIE WROCŁAW [URL]http://www.allegro.pl/item306292669_oddam_w_dobre_rece_2_swinki_morskie_wroclaw.html[/URL][/quote]

Pan uprzedzony o niecnych zamiarach hodowców węży . W przyszłym tygodniu przekarze mi świni ( pon,-wt ) jak dzieci się z nimi pożegnają .
Może powrzucacie moje- ciotkę i wujka na jakieś adopcje , bo się zaświnię , a już się zaszczeniłam :evil_lol: