Bajon Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 [quote name='Karena']Bajon - wiem, że trudno wytrzymać i wszystko się w człowieku gotuje, tylko teraz będziemy mysleć co się stało z ta świnką... :shake:[/quote] wiesz , mam nadzieje,że po pierwsze dziecko nie będzie umieszczać takich aukcji,bo do tego trzeba być pełnoletnim,że nie będzie pisać o sprzedawaniu domowego zwierzęcia na karmę, że może się opamięta.:angryy: Co za rodzice tak wychowują swoje dziecko na bezduszną istotę, gdzie zmierza ten świat?:shake: Quote
Ayia Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 [quote name='Karena'] P.S. Mamutek - wypasione imię dla takiego maluszka :evil_lol:[/quote] smieszne "Mamutek" ale tak mu zostawie beda fajnie razem sie nazywac "DziDzi & Mamutek" :evil_lol: Quote
Karena Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 Bajon, masz rację. Najchętniej to bym tę dziewczynę zostawiła w klatce z lwem jako pokarm :diabloti: ;) Quote
zasadzkas Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 Dziewczyny, znalazłam Wam na miau: [COLOR=green][B]Poznań - Kielce - Łódź - Poznań[/B][/COLOR] 12 października [I](aja1974)[/I] Quote
Ayia Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 to jutro :-o fajnie by bylo jakby sie nam udalo doczepic prosiaczka... ale ja konta na miau nie mam :placz: Quote
pucka69 Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 a zeby bajon nie czuła się samotnie - to powiem z ja zgłosiłam naruszenie zasad, wiec "wina" jest rozłożona co najmniej na dwie osoby. Ale że konto zawiesili no no - myślałam ze tylko aukcję usuną! bajon - nieżle tam musiałas napisac :) Quote
zasadzkas Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 Dajcie telefon, podam, jakby sprawdziła dziś pocztę, to zadzwoni. Niestety, nie ma innego kontaktu jak prv, więc małą szansa. Późno jets i nie każdy taki świr, jak my :roll: Quote
Karena Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 Wątek Diany, o której wklejałam z gryzoni: [url]http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=88436[/url] Quote
invictus hilaritas Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 ja tak czekam na wiesci - zlituj sie ;) Quote
Neigh Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 No spóźniłam się........od czedgo by tu zacząć. Mam obie rozetki. Zadzwoniłam rano do Pani........chciałam się umówić na sobotę popołudniu, bo będę w Wawie .....że sobie spokojnie odbiorę, potem wolna niedziela. Okazało się, że sprawa na cito. W domu umierające na alergię dziecko, które nawet dziś do przedszkola (żłobka?) nie poszło, bo zaropiałe oczy, bo się krztusi i takie tam. No cóż było robić, umówiłam się na wieczór na Modlińskiej przy wyjeździe z Wawy. cdn Quote
pucka69 Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 następna co to lubi stopniować napięcie ... Quote
invictus hilaritas Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 matko Neigt.. swinkami cie poszczuje zaraz .. :evil_lol: Quote
Neigh Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 Świnki odebrałam, dostałam klateczkę.........mała ale spoko. Dostałam poidełko.....całe pogięte od gorące wody.....spoko też jedno tak popsułam......królikowe. Tylko pytanie po kiego je dostałam? Skoro się od tego pogięcia nie daje zamocować...........i co te świnki piły?????? Świniaki wydawały się ładne..........migiem do auta, bo o 20 zimno, żeby nie zmarzły. Przyjechaliśmy do domu..........i.............i na moje oko na 98 % świnka jest ciężarna. I módlmy się, by tak było. Wyjęte świnki były mokre od moczu. Dziwne nie? Ale myślę dobra zsiusiały się.......ale żeby aż tak????? Wyjęłam oglądam......łapki całe, nie powłóczą, oczka czyste,uszka....I nagle a co to? Świnior wygląda jakby miał dwie bańki wypełnione płynem po bokach. To nie jest tłusta świnka........to jest napompowana świnka. Nie wiem - moze ja się nie znam...........Ale to nie wygląda na normalną swinkową tuszę......to wygląda, albo jak jakaś choroba...albo regularna ciąża. Świnka ma ewidentnie umiejscowione takie dwie bulby jakby po bokach. Miękkie ........niebolesne chyba. Kupki w porządku. Zachowują się w miarę normalnie.......chyba coś tam zjadły. Ponoć są to świnki "przechodnie" pani miała je 1,5 miesiąca. Dramat polega na tym, że ja za cholerę wcześniej niż w niedzielę, do lecznicy nie dam rady. Co robić? Quote
invictus hilaritas Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 1.5 miesiaca je tylko miala ? biedne swinki przechodza z rak do rak.. moze faktycznie chore i ona tak szybko sie pozbyla ich.. neight sprawdz czy to napewno sa 2 samiczki !! czy ktos z warszawy moze pomoc? moze ktos swinki do weta wziasc ? kaska ze skarpetki pojdzie - wiec prosze sie nie martwic o koszta.. Quote
pucka69 Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 elurin w sobote jedzie. moze mógłby zabrać. pojechałby z 7 sztukami swin ..... dadada król ..... myslmy racjonalnie - u pani zyły tak? tak. to chyba umierac od razu nie beda. nie dzwonilas do pani czasem? albo sms wyslij - nawet teraz i spytaj - czy ona taka tłusta czy cięzarna czy chora. jak juz sie swinek pozbyła to moze odpowie? a ta od długowłosej napisala mi wczoraj maila , w którym informowała ze juz do Ciebie mail wysłaął. Nic nie rozumiem [B]invi - no własnie nie o pieniadze tu chodzi tylko o czas, którego każdemu najbardziej brak ...[/B] Quote
Neigh Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 No właśnie........może to jest tak, że ta niby młodsza to facet........no i hmmm. Pani opowiadała, że ta młodsza, to wszędzie za tamtą biega........i że fajne są, ale nie ma dla nich czasu. Nie znam się kurak na świnkowych chorobach. Mam książeczkę o świnkach....poczytam do poduszki. Jutro gdybym nawet na głowie stawała nie dam rady na Potocką. Czy to jest czynne w niedziele? Jutro muszę do psiego weta na zastrzyki z Trustem jechać, i z moją suką na wizytę pobabeszjozową. Od poniedziałku mam holender luźniej......czy to się nie mogło potem wydarzyć???? Quote
invictus hilaritas Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 pucka ale mi o was nie chodzilo tylko moze inna osoba chetna bedzie tzn czas bedzie miala ale np o pieniadze sie martwi .. ;) neight to ci pomoze.. :) [URL]http://www.cavyspirit.com/sexing.htm[/URL] Quote
zasadzkas Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 Uwaga, uwaga, dostałam wiadomość w sprawie transportu Poznań-Łódź: trzeba by ją dowieźć na R. Starołęka-przy Plusie na godz koło 4. no i w Łodzi też trzeba by zorganizować odbiór w dogodnym dla nas miejscu, ponieważ jesteśmy już umówieni na godzinę w innym mieście i nie możemy kluczyć po Łodzi. Mam nadzieję, ze rozumiesz. 600-452-232 Tylko nie dzwońcie teraz. Quote
Neigh Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 Jutro pobawię się w sekserkę. Świnki śpią w pokoju dzieci nie będę budzić całego towarzystwa, żeby je obmacywać:). Ale dzięki ładnie wytłumaczone...... A tak btw to ile trwa ciąża u świnki??? Maila od Kubalowej pani nie dostałam.......nic nie rozumiem. Do tej pani od rozetek postanowiłam zadzwonić jutro......dziś byłam ciut nakręcona. Zresztą to nic nie zmienia i tak bym je zabrała. Tylko gdyby było wiadomo, ze chora jakoś inaczej by się to rozplanowało:-) Jeśli jutro nie będzie alarmu...trudno musi wytrzymac conajmniej do pojutrza. Quote
invictus hilaritas Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 obmacywac - ale to brzmi .. :evil_lol: Quote
zasadzkas Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 UWAGA, UWAGA!!! [quote name='zasadzkas']Uwaga, uwaga, dostałam wiadomość w sprawie transportu Poznań-Łódź: trzeba by ją dowieźć na R. Starołęka-przy Plusie na godz koło 4. no i w Łodzi też trzeba by zorganizować odbiór w dogodnym dla nas miejscu, ponieważ jesteśmy już umówieni na godzinę w innym mieście i nie możemy kluczyć po Łodzi. Mam nadzieję, ze rozumiesz. 600-452-232 Tylko nie dzwońcie teraz.[/quote] Quote
Neigh Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 najlepszy jest ten fragment: "tylko nie dzwońcie teraz" :evil_lol: Quote
pucka69 Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 mnie tez sie spodobal. ja tam bym zadzwoniła. jak kocha zwierzęta - to odbierze. neigh - no jak np ja bym teraz do Ciebie zadzwoniła to bys odebrała, nie? a dlaczego? bo kochasz zwierzeta Quote
Recommended Posts