Unbelievable Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 [quote name='betty_labrador'] a z ta kielbasa dobre :P Pijak nie świnia, wszystko zeżre :P[/quote] apropo- dzisiaj widziałam pijaka w koszulce z... tokio hotel :evil_lol::evil_lol: Quote
betty_labrador Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 [quote name='Tinka:)']apropo- dzisiaj widziałam pijaka w koszulce z... tokio hotel :evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] to pewnie tam byl :D :evil_lol::eviltong: Quote
NightQueen Posted June 12, 2008 Author Posted June 12, 2008 [quote name='Tinka:)']i mola została bez kiełbasy :-([/quote] ma kełbase :evil_lol: kupiliśmy przed tym jak przyszedł ten pan ;) [quote name='betty_labrador']heh Patik, nawet nie wiedzialas ze tak masz zagracone mieszkanie :evil_lol: a z ta kielbasa dobre :P Pijak nie świnia, wszystko zeżre :P[/quote] muszę siostrę z pokoju eksmitować bo moje rzeczy sie nie mieszczą :diabloti: [quote name='Tinka:)']apropo- dzisiaj widziałam pijaka w koszulce z... tokio hotel :evil_lol::evil_lol:[/quote] to nie był pijak :mad: to był pewnie Bill z TH :eviltong: [CENTER][B]ogladajcie dzis o 10;05 na tvp1 JA I MÓJ PAN [/B] "W tym odcinku autorzy zastanowią się nad tym, czy upodobanie gwiazd show-businessu do ras kieszonkowych to moda. Zastanowią się, jakie są źródła popularności danej rasy i dlaczego do najpopularniejszych należą dalmatyńczyki, labradory, husky, sznaucery, boksery, amstafy, bulteriery, golden retrievery i yorki. Widzowie dowiedzą się, kto lubi duże psy i jakie duże rasy są obecnie modne i dlaczego popularność straciły pudle."[/CENTER] Quote
gops Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 eeeeeeee niezdazylam na ten program :roll: a i czesc :multi: Quote
NightQueen Posted June 12, 2008 Author Posted June 12, 2008 cześć ten program trwał tylko 15 min :crazyeye: ale fajnie tam mówili o astach i innych rasach _______________________________________________________________ ale podskoczyło mi ciśnienie :angryy::angryy::angryy: Wracałam z zakupów z tatą i Moli. Już byłam może 5 m od swojej klatki, a tu z jazgotem mała, wredna suka sąsiadki wybiega z następnej klatki i rzuca się na Moli :placz: tak bez ostrzeżenia, ten pies zawsze szczeka na smyczy na inne, ale teraz pierwszy raz była luzem, nie wiem czy uciekła im czy ją celowo wypuścili (to ludzie "chorzy" psychicznie) W każdym bądź razie, pies gryzie mi Moli, mój tata starał się tamtego podepchnąć nogą, ale nic nie pomogło, bo gnój! odskakiwał i atakował znów, więc starał się go kopnąć, ale też bez skutku bo to małe gówno było tak szybkie że nie mogliśmy w niego wycelować. Ja w tym samym momencie na smyczy podciągam Moli do góry za obroże, trzymałam ją na rękach a ten jazgot dalej skakał do mnie, ja miałam truskawki, pazurami rozerwał siatkę. :angryy: Tata w końcu odpędził małego gnojka, ja do domu zabrałam Moli. Ona jest lękliwa i uległa na co dzień do psów a taki atak ją bardzo wystraszył, później leżała i nie chciała wychodzić z pokoju. Na szczęście nie miała rany żadnej, tylko ja i ona byłyśmy całe czerwone od truskawek, Moli poszła od razu do wanny na płukanie a moje ubranie co miałam na sobie do prania :angryy::angryy: Później patrze a właściciel tamtego małego jazgota wypuścił jeszcze 2 psa i oba goniły pod blokiem i żarły wszystko co leżało na trawie. Jak wyszłam to już go nie było, ale jak dorwę jego albo jego żonę to się poleje krew, pozabijam ich :angryy: Nie dość że mam lękliwą sukę którą staram się socjalizować to takie 5 min psuje jej relacje z psami, nad którymi ciągle pracuje :placz: ciekawe jak będzie się zachowywać jak pójdę z nią następnym razem. wybaczcie za te określenia ale jestem zdenerwowana bardzo! Quote
Tilia Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 czytałam w temacie o chamstwie psiarzy wiesz co, ja na takie akcje reaguję koszmarnie, bardzo mnie denerwuja, bardzo! nie wiem czy nie postąpiłabym po chamsku- agresora złapać i do schroniska, że biegał luzem, atakował i gryzł, niech posiedzi na kwarantannie, właściciel też by pewnie za to odpowiedział. Tylko Ty mogłabyś mieć problem, musiałabyś do weterynarza z suką na kontrole chodzić. Quote
karja Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Moli śliczna:loveu: Zapraszamy do nas, planujemy rozkrecić nasza galerie:cool3: Quote
Unbelievable Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 [quote name='smallpati']ma kełbase :evil_lol: kupiliśmy przed tym jak przyszedł ten pan ;) to nie był pijak :mad: to był pewnie Bill z TH :eviltong: [/quote] to dobrze, moli nie będzie głodna : P nie, to był... ten na G, georg? bo miał długie włosy i brodę :evil_lol::evil_lol: Quote
NightQueen Posted June 12, 2008 Author Posted June 12, 2008 [quote name='Tilia']czytałam w temacie o chamstwie psiarzy wiesz co, ja na takie akcje reaguję koszmarnie, bardzo mnie denerwuja, bardzo! nie wiem czy nie postąpiłabym po chamsku- agresora złapać i do schroniska, że biegał luzem, atakował i gryzł, niech posiedzi na kwarantannie, właściciel też by pewnie za to odpowiedział. Tylko Ty mogłabyś mieć problem, musiałabyś do weterynarza z suką na kontrole chodzić.[/quote] kopnięcie było nie możliwe bo pies ruchliwy i szybki, o załapaniu jego to już mowy nie ma :shake: Wątpię też że oni by odebrali tego psa ze schronu bo jak pisałam ta rodzinka nie jest zbyt mądra, Po za tym takiego psa to nikt by nie adoptował i by go uśpili, zdenerwował mnie bardzo i cieszę się że Moli się nic nie stało ale nie chciałabym mimo wszystko żeby tej suki uśpili. To zdarzyło się pierwszy i mam nadzieje ostatni raz :roll: Nawet pewnie by nie uwierzyli bo to pies taki troszkę shih-tzu, Moli nie miała śladów ugryzień więc kto by uwierzył mi że taka słodka czarno-biała sunia zaatakowała mojego psa i mnie :shake: [quote name='karja']Moli śliczna:loveu: Zapraszamy do nas, planujemy rozkrecić nasza galerie:cool3:[/quote] witam po raz pierwszy :loveu: jak będę miała czas to wpadnę ;) [quote name='Tinka:)']to dobrze, moli nie będzie głodna : P nie, to był... ten na G, georg? bo miał długie włosy i brodę :evil_lol::evil_lol:[/quote] Moli głodna by nie była bo to tylko jest zakąska dla niej jak uszy wieprzowe czy dropsy :evil_lol: a no tak tak, pomyliłam gościa :eviltong: Quote
Unbelievable Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 [quote name='smallpati'] Moli głodna by nie była bo to tylko jest zakąska dla niej jak uszy wieprzowe czy dropsy :evil_lol: a no tak tak, pomyliłam gościa :eviltong:[/quote] domyśliłam się :evil_lol::evil_lol: ale cii, mola miała słodycze : P jak mogłaś :cool1: Quote
betty_labrador Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 yyy Pati :/ to faktycznie ludzie mozgow nie maja puszczajac tak luzem takie kundle zajadłe... dobrze ze nic sie jej nie stalo, no ale to fizycznie, bo psychicznie to sie nieco pewnie zablokowala :( szkoda psiny. Quote
Anka_ZG Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 hej. No to faktycznie nieciekawa sytuacja. Sama chyba zabiłabym takiego właściciela, ludzie są tacy nieodpowiedzialni:shake::shake: I faktycznie może być tak, że to na co tak długo pracowałaś z Moli pójdzie na marne, pewnie socjalizowanie trzeba będzie zacząć od początku. Spajki generalnie ciągnie też do każdego psa, ale jak tylko jakis choć na niego warknie to już za żadne skarby nie podejdzie do niego. Nic tylko takich ludzi pozabijac. Ucałuj Moli:) Quote
NightQueen Posted June 12, 2008 Author Posted June 12, 2008 [quote name='Tinka:)']domyśliłam się :evil_lol::evil_lol: ale cii, mola miała słodycze : P jak mogłaś :cool1:[/quote] no nie wiem jak mogłam :oops: myślisz że TH mi wybaczą :evil_lol: [quote name='betty_labrador']yyy Pati :/ to faktycznie ludzie mozgow nie maja puszczajac tak luzem takie kundle zajadłe... dobrze ze nic sie jej nie stalo, no ale to fizycznie, bo psychicznie to sie nieco pewnie zablokowala :( szkoda psiny.[/quote] [quote name='Anka_ZG']hej. No to faktycznie nieciekawa sytuacja. Sama chyba zabiłabym takiego właściciela, ludzie są tacy nieodpowiedzialni:shake::shake: I faktycznie może być tak, że to na co tak długo pracowałaś z Moli pójdzie na marne, pewnie socjalizowanie trzeba będzie zacząć od początku. Spajki generalnie ciągnie też do każdego psa, ale jak tylko jakis choć na niego warknie to już za żadne skarby nie podejdzie do niego. Nic tylko takich ludzi pozabijac. Ucałuj Moli:)[/quote] hmm trudno powiedzieć czy specjalnie psy wypościł czy mu zwiały, ale to nie ma znaczenia, bo on nawet nie patrzył co psy robią, jak nas atakował ten mały dureń to nawet go nie było :shake: nie było przepraszam, nie było zapytania czy coś sie stało. Totalna olewka i to najbardziej mnie wkurza, bo rozumiem ze mogą być rożne wypadki ze pies ucieknie ale wypadałoby sie zainteresować tym co ten pies robi jak już zwieje zwłaszcza ze jest agresywny :roll: Byłam z Molindą na siuranko, ona się boi teraz. Niby szła pewnie a jak tylko coś głośniej trzasło, rower w oddali zapiszczał, czy samochód, dzieciaki krzyknęły, czy jak szłyśmy w stronę krzaków a ona nie wiedziała co tam jest bała się, podwijała ogon pod siebie i przystawała, nie chciała dalej iść :placz: Nie robiła tak, szła pewnie. Mam nadzieje że przejdzie jej szybko ten lęk :placz: Quote
Unbelievable Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 [quote name='smallpati']no nie wiem jak mogłam :oops: myślisz że TH mi wybaczą :evil_lol:[/quote] myślę, że musisz się zgłosić do Naczelnej Rady Wybaczania Georgowi Z Tokio Hotel w (skrócie NRWGzTH) :razz: Co do lęku- ostatnio jakiś dzieciak w Grama piłką walnął- teraz Grami boi się podejść nawet do takich dzieci, a często grają u mnie pod domem więc psa na spacer muszę sobie wynosić :cool1: Quote
betty_labrador Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 ojej to zaczela sie bac :( smutne to.. a ludzie sa bez sensu czasami naprawde :roll: Quote
NightQueen Posted June 13, 2008 Author Posted June 13, 2008 [quote name='Tinka:)']myślę, że musisz się zgłosić do Naczelnej Rady Wybaczania Georgowi Z Tokio Hotel w (skrócie NRWGzTH) :razz: Co do lęku- ostatnio jakiś dzieciak w Grama piłką walnął- teraz Grami boi się podejść nawet do takich dzieci, a często grają u mnie pod domem więc psa na spacer muszę sobie wynosić :cool1:[/quote] a rada fanatycznych fanów Tokio HOtel nie może być ? :evil_lol: Przerąbane jak psiak się czegoś wystraszy. A co do dzieci to Moli je lubi i ładnie się wita, na dzieci nie skacze, na dorosłych często, nie uczyłam jej tego ale wydaje mi sie że ona jest świadoma tego że dziecku może zrobić krzywdę :loveu: [quote name='betty_labrador']ojej to zaczela sie bac :( smutne to.. a ludzie sa bez sensu czasami naprawde :roll:[/quote] Dziś jest lepiej, przechodziła koło psów i nie bała się, nawet chciała się przywitać :multi:, ale boi się np. rogu bloku, krzaków, takich miejsc gdzie coś nagle może coś wyskoczyć, woli otwarte przestrzenie Quote
Unbelievable Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 [quote name='smallpati']a rada fanatycznych fanów Tokio HOtel nie może być ? :evil_lol: Przerąbane jak psiak się czegoś wystraszy. A co do dzieci to Moli je lubi i ładnie się wita, na dzieci nie skacze, na dorosłych często, nie uczyłam jej tego ale wydaje mi sie że ona jest świadoma tego że dziecku może zrobić krzywdę :loveu:[/quote] zdecydowanie nie :cool1: na jego miejscu też bym się bala.. :roll: moje 8kg dostało z piłki do nogi w kręgosłup a później mamusia sie darła na dzieciaki : P więcej tak nie zrobią smarkacze :mad: ale z kolei dzieci ogólnie ignoruje, nie mogę powiedzieć że lubi, boi się pewnie bardziej tego, że mają piłkę niż ich. Quote
NightQueen Posted June 13, 2008 Author Posted June 13, 2008 przerąbane jak sie psiak czegoś wystraszy :roll: Mój jamnik kiedyś tak dostał piłką w kręgosłup. Duzi chłopcy (po 20 lat, ja miałam może 11 :evil_lol:) grali w piłę, ale im pogrom zrobiłam :diabloti: do dziś mnie pamiętają, a właściwie to jak małe g*** wyleciało z jajnikiem na smyczy i darło pyska na nich :diabloti::evil_lol: Mola siedzi mi na biurku i liże mnie po gębie :crazyeye: Oglądałam dziś Labirynt Fauna, daremny film jakich mało :razz: gdyby nie motywy "historyczne" to bym przysnęła :roll: Quote
Tepes Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 [COLOR=Blue]O jaki śliczny banerek i av:loveu: Mili motylkiem:loveu::loveu: [/COLOR] Quote
NightQueen Posted June 13, 2008 Author Posted June 13, 2008 [quote name='Acctiually'][COLOR=Blue]O jaki śliczny banerek i av:loveu: Mili motylkiem:loveu::loveu: [/COLOR][/quote] dzięki ;) Tym razem nie moja robota tylko Mi. :p (może skorzystasz baner dla Bońka :evil_lol: [URL="http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=29200&page=160"]KLIK[/URL] ) Moli powinna mieć rogi i ogon a nie skrzydełka motylka :eviltong: Quote
Tepes Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 [COLOR=Blue]Narazie nie bo od niedawna mam ten aktualny:) Może potem:):) [/COLOR] Quote
NightQueen Posted June 13, 2008 Author Posted June 13, 2008 [quote name='Acctiually'][COLOR=Blue]Narazie nie bo od niedawna mam ten aktualny:) Może potem:):) [/COLOR][/quote] później Mi. pewnie znów sobie zrobi przerwę :mad: zawsze możesz poprosić, zapisać i zostawić na kiedyś :evil_lol: Quote
Tepes Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 [COLOR=Blue]A no tez:D Ale nie wiem z jakimi fotkami:D A jak tam rana zagoiła się już??:) [/COLOR] Quote
gops Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 hej :) na szczescie baster nie boi sie prawie niczego nie liczac biurzy wiatrowki i balonow :evil_lol: a kella niczego naprawde jak nrazie przynajmniej :razz: co tam u molindy? Quote
Unbelievable Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 u grama jest pogrom przy szybkich, głośnych dźwiękach, jakieś uderzenie, jak coś spadnie albo fajerwerki. Wczoraj jak z nim jechałam rowerem przy drodze to przejeżdżający obok nas tir zatrąbiłł i Gram mi prawie pod koła wleciał :cool1: Quote
Recommended Posts