Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='basia bonnie'][URL]http://images31.fotosik.pl/268/e96f6fe63fc3368emed.jpg[/URL]
sliczne zdjęcie :) :loveu:

Cześć Pati :multi:[/quote]
Heloł :multi:
Jak cię dawno nie było :-(

[quote name='betty_labrador']heloł :multi:

ok juz sie odkichu.je (na zdrowie) :diabloti:[/quote]

widzisz ze mną się nie zadziera bo ja przeklinam ludzi :evil_lol:

Ja właśnie wróciłam bo byłam po truskaweczki i wysiusiać Molinde, nabyłam 2kg pięknych, czerwoniutkich truskaweczek. Połowe z nich zgniotłam :diabloti: bo zrobiłam sobie koktajl i teraz pije go :loveu:
Jak szłam na targ to na drodze spotkaliśmy 2 asty (w typie asta:razz:) z 2 młodocianymi (prawi mój wiek :diabloti:) dresami :roll: aczkolwiek psiaki o dziwo dobrze wychowane, przechodząca Moli ich nie podjarała :eviltong: psiaki się ładnie bawiły (tzn zaczepiały na wzajem bo oba na smyczy i w kolczatce były :angryy:), dwa chłopczyki, jeden jasny brąz z białymi dodatkami a drugi biały z czarnymi ciapami :loveu: brązowy to Pakito, biały Ramzes. Psiaki cudne ale ich właścicieli normalnie nie trawie :mad:

Mola dziś prawie upolowała wróbelka :placz:szła bez smyczy a ptaszki jadły jakąś bułkę, jak wyruszyła za nimi to ptaki w szoku nawet nie zauważyły że biegnie i nie wzbiły się w powietrze tylko odskakiwały na nogach :razz: jeden wróbel w ogóle się nią nie przeją i postanowił w ogóle nie uciekać :mad:gdyby nie to że Moli zmieniła zainteresowanie ptakiem na bułkę, ptaszek juz by nie żył, ona sie otarła o niego nogą jak zawróciła do bułki, więc bez problemu złapała by go! MAM PSA MORDERCĘ :placz::placz:

• Replies 8.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='betty_labrador']wazne ze ptaszek przezyl! :*[/quote]
jakby ptaszek nie przeżył, z Molindy też by dużo nie zostało :diabloti:

[quote name='basia bonnie']O ja Cieee 2 kg tjuskawek!! daj chociaż trochę nooo :loveu:[/quote]

[quote name='Acctiually'][COLOR=Blue]Ale mi smaka narobiłaś na truskawki:D
O widze żę Moli to morderca:D
[/COLOR][/quote]

mmmmm truskaweczki :loveu::loveu:
zjadłam już chyba kilogram :evil_lol:

Moli po sterylce zrobiła się bardziej towarzyska, tylko by się tulić chciała, wiecznie domaga się uwagi żeby ją głaskać :crazyeye: a nie robiła tego, była raczej typem psa który woli sie zaszyć i mieć święty spokój. Teraz wrąbała mi się na kolana i śpi. Nie wiem co jej odbija :evil_lol: ale podoba mi się to :diabloti::loveu:

[CENTER][COLOR=Magenta][B]Proszę bardzo, morderca w pełnym wydaniu :mad:

[IMG]http://images25.fotosik.pl/220/83cbdfbfe2535e0dmed.jpg[/IMG]
[/B][/COLOR] [/CENTER]

Posted

halohalo :) dawno mnie tu nie było, ale nadrobiłam już odrobinę zaległości :)
Pink Lady powinna mieć tu na zdjęciu pink obrożę :D
a "francuzem" (łapkami) się nie przejmu, to częsta przypadłość zwłaszcza u krótkołapych psiaczków, choć dużym też się to przytrafia ;)

Posted

[quote name='Acctiually'][COLOR=Blue]O mamo sama bym chciała żeby osoba która ma
mnie zabić tak wyglądała:loveu:
[/COLOR][/quote]

hehe
mogę wynając takiego morderce jak juz chcesz umierac :diabloti::evil_lol:

[quote name='Tilia']halohalo :) dawno mnie tu nie było, ale nadrobiłam już odrobinę zaległości :)
Pink Lady powinna mieć tu na zdjęciu pink obrożę :D
a "francuzem" (łapkami) się nie przejmu, to częsta przypadłość zwłaszcza u krótkołapych psiaczków, choć dużym też się to przytrafia ;)[/quote]

No witamy, już myślałam że umarłaś :evil_lol:
Z różową obrożą byłoby za różowo ;)
To jej nie będzie później przeszkadzać na starość? Bo teraz nie wydaje mi się żeby jej to szkodziło, śmiesznie wygląda przez to :p

[quote name='basia bonnie']Słitaśnie :diabloti:[/quote]

[quote name='aleb'][URL]http://images25.fotosik.pl/220/83cbdfbfe2535e0dmed.jpg[/URL]
Jak różowooo :diabloti:

Ślicznie wyszła :loveu:[/quote]

Różowo bo zdjęcie robione na balkonie na którym suszy się pościel moja (ta różowa), Moli często leży na balkonie to wzięłam aparat i cykłam ją na różowym tle ;)

Posted

to zdjęcie na różowym tle normalnie jest jak plakacik :D
Łapkami się nie przejmuj- naprawdę bardzo dużo psów ma takie, taka ich uroda ;) rozejrzyj się choćby po wystawach, u wielu psów długowłosych tego nie widać na pierwszy rzut oka nie widać, sierścią można dużo zamaskować ;) ale jak się dobrze przyjrzysz.... u niektórych ras o ile pamiętam takie łapki są wręcz pożądane- corgi, jamniki, bassety chyba. Duże, ciężkie czy zatuczone psy mogą mieć z tym problem, ale Twoja psica malutka, szczuplutka, możesz to według mnie traktować jedynie jak cechę urody. Tak ma i już. :) nie martw się

Posted

[B]Acctiually [/B]to tylko jak będziesz mnie potrzebować to daj znać, za niewielką opłatą :diabloti: wypożyczę Moli do aktu morderstwa

[B]Tilia [/B]no w sumie racja, jaminki, bassety to też takie rozgrajdane łapki mają :evil_lol: Mi się to u Moli podoba, ale znalazłam na dogo wątek że ktoś się chciał tego pozbyć więc się troszkę wystraszyłam :roll: ale skoro to nie robi różnicy to niech sobie chodzi jak żaba :evil_lol:

[CENTER][B]Moli w ubranku pooperacyjnym, ciągle mi sie o pranie ociera :mad:

[IMG]http://images26.fotosik.pl/221/9fba22dde04c7226med.jpg[/IMG]
[/B][/CENTER]

Posted

powinno mieć ubranko pooperacyjne w kolorze różowym :D :D :D
Postawa francuzka jest wadą u większości ras. Przy takiej postawie inaczej pracują kończyny, inaczej zużywają się chrząstki i męczą ścięgna, łapa jest TEORETYCZNIE bardziej narażona na urazy. Ale dotyczy to praktycznie tylko dużych, ciężkich psów, a i też niekoniecznie, sporo molosów ma takie lub o wiele gorsze łapy i nic się z tymi łapami złego nie dzieje. No i na wystawach jest to wada, może dlatego ktoś chciał "wyprostować" łapki? z resztą różne są też przyczyny takiego ustawienia łap.

Posted

ubranko jest zielone bo różowych nie było :evil_lol: żartuje, ona wcale nie jest taka słodka i różowa, róż jest niepraktyczny na naszych spacerach bo ona lubi kąpiele błotne, także w różach wychodzi tylko na smyczy :diabloti:

Nie wiem czy tamtego chcieli prostować bo był wystawowy czy jak, to był border collie. Zalecali mu ćwiczenia np. żeby pies szedł przed właścicielem i ciągną go itd. to był młody psiak, Moli już ma utwardzone kości więc nic pewnie by to nie dało, ale to nic.
Urazy łap to ona ma często :-( bo bardzo wariuje, tak że wiecznie coś sobie wbija, bo włazi wszędzie, albo źle skoczy i później kuleje, trudno ją upilnować. Później ją muszę masować bo chodzi poszkodowana :shake:

Posted

Jeśli młodemu psu krzywią się łapy to naleźy zacząćod zbadania mu krwi na poziom wapnia/fosforu no i konsultacji z ortopedą- może zalecić np zrobienie RTG kości łap, lub po prostu zmienić dietę. Dorosłemu psu raczej nic nie zmienisz.

no, zasiedziałam się w pracy- czas do domu, a po drodze trrruskaweczki :D :D :D

Posted

No to Wy macie coś bardziej praktycznego po operacji niż mieliśmy my - Pieg miał kołnierz, który nieustannie ściągał. Ale przynajmneij zyskiwałam na czasie. :evil_lol:

Posted

[quote name='gops']hej :)
na ile tniesz maszynka molinde?
na 12mm? bo taka jet najdluzsza chyba koncowka w maszynkach ..:razz:[/quote]

no coś ty na 12mm to by miała masakryczne długie włosy, tak jak ma na nogach :evil_lol:
grzbiet jadę na 3mm, ale i tak to nie tnie tak dokładnie, na moje oko to zostawia siersc długości 1,5cm. Tak się robi na Moli włosach bo ma miękkie i maszynka trudno je łapie.
szyje golę bez końcówki, samą tą metalową częścią ;) i dopiero wtedy ma bardzo krótką siersc, taką na niecały 1cm ;)
a czemu pytasz? nie wiesz którą końcówką golić? wypróbuj wszystkie, zaczynając od 12mm do najmniejszej, zobaczysz jaka długość ci odpowiada ;)

[quote name='Bonsai']No to Wy macie coś bardziej praktycznego po operacji niż mieliśmy my - Pieg miał kołnierz, który nieustannie ściągał. Ale przynajmneij zyskiwałam na czasie. :evil_lol:[/quote]

łoo Moli to w kołnierzu by w ogóle się nie poruszała, bo byłaby obrażona :evil_lol: Facetom gorzej założyć jest takie ubranko jak ma Moli bo oni mają pylka na środku więc by się w tym nie wysiusiał :evil_lol: chociaż ja Moli i tak ściągam to jak wychodzimy na zewnątrz, bo raz że na dworze się szwami, a dwa to nie chciała w tym siusiać (pewnie się bała że się obsika:eviltong:)
Ona już tak przywykła do tego ubierania ubranka, że od razu jak przyjdzie do domku to idzie do mnie i czeka aż ją ubiorę, chyba jej się to nawet podoba ;)

Posted

[quote name='smallpati']
Ona już tak przywykła do tego ubierania ubranka, że od razu jak przyjdzie do domku to idzie do mnie i czeka aż ją ubiorę, chyba jej się to nawet podoba ;)[/QUOTE]
Mój to by to najwyżej rozszarpał. :eviltong:

A na siusiaka zrobiłoby się dziurkę. :evil_lol:

Posted

[quote name='Bonsai']Mój to by to najwyżej rozszarpał. :eviltong:

A na siusiaka zrobiłoby się dziurkę. :evil_lol:[/quote]

Moli lubi chodzić w ubrankach :loveu:

jakbyś zrobiła dziurkę na siśka to dostałby się też do rany, bo psy mają dłuuugie jęzory :evil_lol:

A bo bym zapomniała :diabloti: Zamówiłam suczydłowi bluzę fioletową :loveu:

Posted

[quote name='gops']no bo 12 juz rozwalil..ma taka siersc ze sie polamala na nim :diabloti:
i maszynk sie pospula wogole ale poszlam pozyczylam druga zaraz sprobuje go na 6 przejechac ;)[/quote]

hehe co ty wyprawiasz z tymi maszynkami :evil_lol: ja mam swoją od grudnia i jeszcze działa ;)
próbuj próbuj, najwyżej przejedź go 3 :evil_lol:

Posted

no bo 12 juz rozwalil..ma taka siersc ze sie polamala na nim :diabloti:
i maszynk sie pospula wogole ale poszlam pozyczylam druga zaraz sprobuje go na 6 przejechac ;)