Jump to content
Dogomania

Pobawili się mną i wyrzucili, gdy się znudziłem. Leo znalazł dom po raz trzeci....czy to już koniec tułaczki???

Recommended Posts

Posted

[IMG]http://www.gify.org/bazagif/serca/amor007.gif[/IMG]
cudnnneeee :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: cudowniosci , niechaj tak będzie juz zawsze kochany psinuniu :modla:

Posted

[quote name='ewa gonzales'][IMG]http://www.gify.org/bazagif/serca/amor007.gif[/IMG]
cudnnneeee :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: cudowniosci , niechaj tak będzie juz zawsze kochany psinuniu :modla:[/QUOTE]

TAK TAK TAK :multi:

• 2 weeks later...
Posted

Dzień dobry wszystkim :) witamy z Leonkiem po dłuższej przerwie@rozjazdy służbowe sprawiły, że mało mnie było na dogo ostatnio. Postaramy się nadrobić teraz :) Otrzymałam niedawno kilka zdjęć Leonka z weekendowej wycieczki z nowymi opiekunami. Prawda, że Leoś wygląda na szczęśliwego?

[IMG][IMG]http://i.imgur.com/YBr899El.jpg[/IMG][/IMG]

[IMG][IMG]http://i.imgur.com/st4VsiMl.jpg[/IMG][/IMG]

[IMG][IMG]http://i.imgur.com/3aD6witl.jpg[/IMG][/IMG]

• 1 month later...
  • 6 months later...
Posted

Wątek stary, ale ponieważ jestem w kontakcie z opiekunami to tak na wszelki wypadek napiszę, że Leo ma się dobrze, został wykastrowany i niestety trochę przytył po zabiegu. Porady weterynaryjne ma na bieżąco i za free ;) bo znajoma pana jest weterynarzem; w ogóle Leo ma grono swoich psich, i nie tylko, znajomych i jest już rozpoznawalny przez psiarzy na spacerach.

Tak jak pisałam młodzi ludzie, którzy adoptowali Leo, mieli w planach dziecko, z tego co wiem potomek na wkrótce przyjść na świat i mam ogromną nadzieję, że to niczego nie zmieni jeśli chodzi o Leonka. Nie pozostaje mi nic innego jak wierzyć, że tak właśnie będzie :) Rodzinka Leona przeprowadza się w najbliższym czasie do domu z ogródkiem w okolice Katowic a to oznacza, ze Leo będzie mógł biegać do woli i w końcu dać upust energii. W ogóle, to bardzo chcę wierzyć, że teraz już wszystko będzie dobrze i że to jest ten dom, zwłaszcza po problemach jakie niestety pojawiły się po drodze, również w obecnym domu Leona. Okazało się, że Leo ma silny lęk separacyjny :( po kilku miesiącach od adopcji pani podjęła pracę i Leoś niestety zostawał sam w domu na dłużej, zaczęło się niszczenie, gryzienie, poszły ponoć nawet drzwi do łazienki :( ale opiekunowie próbowali pracować nad psiakiem, zasięgali m. in. rad behawiorysty, i z tego co mówią, to jest już dużo lepiej. To wszystko pozwala wierzyć, że Leo trafił do odpowiedzialnego domu, choć zawsze boję się mówić, myśleć i pisać o takich rzeczach tak otwarcie i głośno :) Na chwilę obecną, życzę każdemu psiakowi takiego domu, który po wielu przejściach znalazł Leo. Dziękuję wszystkim za kibicowanie psiakowi :) 

• Upvote 1
Posted

Zagladam z zyczeniami Swiatecznymi :loveu:dla całej rodzinki Leo cudownego :calus:

Zdrowka

Radosci

Wszelkiej Szczesliwosci

piesku kochany :calus: :loveu:

pisz ciociu pisz czesciej :loveu:

• Upvote 1
Posted

Zagladam z zyczeniami Swiatecznymi :loveu:dla całej rodzinki Leo cudownego :calus:

Zdrowka

Radosci

Wszelkiej Szczesliwosci

piesku kochany :calus: :loveu:

pisz ciociu pisz czesciej :loveu:

DZIĘKUJĘ W IMIENIU LEONKA :loveu:

Będę pisać, gdy pojawią się jakieś nowe ciekawe wieści :) Zbierałam się już od dawna żeby napisać co u Leo, ale ostatnio więcej mnie na FB było a latem dużo spraw zwierzakowych w 'terenie' wypadło, pracy dużo i tak jakoś czas mijał. Obiecuję poprawę  :wink:

I również wszystkiego naj na Święta :tree1:

Posted

Stokroc

Najlepsiutkiego Ciociu I Tobie

...a ja czekam i czekam ...i czekam od wiosny ...na wieści z domku ,,mojego,, Stefunia

latem bylam i czekalalm

teraz pisze co jakiś czas

wiem ze ma jak w raju :loveu:

ale choć troszkę wieści co jakiś czas -byłoby cudnie i ulga w sercu ech

pozdrawiam

a Leo przeciudny :calus:

• Upvote 1
Posted

Wraz z życzeniami świątecznymi zostawiam moc serdeczności.

To, że Państwo podjęli się pracy z Leosiem korzystając z porad behawiorysty świadczy o Ich odpowiedzialności

- ileż Ogonków "po prostu"  wraca  z adopcji w takiej sytuacji ?   :nonono2:

Będzie dobrze :)

• Upvote 1
Posted

Wraz z życzeniami świątecznymi zostawiam moc serdeczności.

To, że Państwo podjęli się pracy z Leosiem korzystając z porad behawiorysty świadczy o Ich odpowiedzialności

- ileż Ogonków "po prostu"  wraca  z adopcji w takiej sytuacji ?   :nonono2:

Będzie dobrze :)

To fakt, właśnie takie zachowania to częsty powód nieudanych adopcji niestety :( ale choć psiak nie przejawiał takich zachowań gdy chwilowo był u mnie czy podczas pobytu w hoteliku domowym, to na wszelki wypadek uprzedziłam ludzi, że może być różnie, ogólnie to nastawiłam ich na najgorsze ;) a mimo to nie zniechęcili się i może czasem to jest dobre podejście, choć jak już nie raz życie pokazało, niczego nie można być pewnym, dlatego już po cichu i po tylu miesiącach wciąż trzymam kciuki za tę adopcję :)

Dziękuję wszystkim za obecność na naszym wątku :loveu:

Posted

Pozdrawiamy Leosia :)

Dzięki :) czasem brak wiadomości to dobra wiadomość ;) skoro nic nie piszesz Droga Ciociu to znaczy pewnie, że kobiecisko z Twojego osiedla chyba zmądrzało i nie 'przygarnęło' dla chwilowego kaprysu kolejnego psiaka. Oby już nie skrzywdziła żadnego zwierzęcia@ Pozdrowienia świąteczne :)

Posted

Bardzo czekałam na wieści z Leosiowego domku i cieszę się, że są dobre, mimo trudności Państwo się nie poddali i Leoś nadal z nimi. Mam nadzieję, że przyjście na świat nowego członka rodzinki, też niczego nie zmieni i Leoś będzie nadal ze swoimi ludźmi. Kciuki mocno trzymam i ciepło pozdrawiam :)

• Upvote 1
Posted

Bardzo czekałam na wieści z Leosiowego domku i cieszę się, że są dobre, mimo trudności Państwo się nie poddali i Leoś nadal z nimi. Mam nadzieję, że przyjście na świat nowego członka rodzinki, też niczego nie zmieni i Leoś będzie nadal ze swoimi ludźmi. Kciuki mocno trzymam i ciepło pozdrawiam :)

Dziękujemy :) i ja też trzymam wciąż i mam nadzieję, że dziecko niczego nie zmieni, w końcu takie było założenie :) Przedświąteczne pozdrowienia :tree1: