Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witamy się po straaaaaaaszliwie długiej nieobecności ;)

O forum absolutnie nie zapomniałam,
ostatnio sporo się u nas działo, natłok przeróżnych obowiązków i trochę problemów ale wreszcie powracamy!
Aż mi wstyd jak patrzę jakie tu zaległości zdjęciowe...

A co słychać u Sati?
za chwilę skończy pół roku,
... nadal rośnie :diabloti: i zapewnia mi nadmiar codziennych wrażeń
skończyłyśmy psie przedszkole, teraz kontynuujemy treningi bardziej sportowo i na poważnie ;)
byłyśmy na seminarium sztuczkowo-obediencowym w Annówce a oprócz tego korzystamy z pogody- jeździmy na pola, do lasu i spacerujemy w towarzystwie innych psów :smile:

• Replies 231
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śmiechowo się rozwija :lol: Ale pokraczny wiek szybko minie ;)

A jak tam szkolenie? Kryzysik minął? Szczeniaki już takie są, że nieraz dają w kość. Dlatego ja wolę duże, wychowane psy. Mój pies w wieku 3lat dopiero się zaczął ogarniać, a teraz, mając te 5lat no miód malinka :loveu: Już zapomniałam jak to jest wyrywać sobie włosy z głowy i chodzić na spacery, które każde były jednym wielkim koszmarem. ;)

Posted

To zdjęcia jeszcze z marca, już się troszkę zmieniła :razz:

Jest lepiej, dużo lepiej ale jeszcze nie idealnie :diabloti: nadal zaczepiałaby najchętniej każdego napotkanego psa
a w towarzystwie pobratymców staje się zupełnie inna i wtedy generalnie najczęściej zupełnie zapomina to co ćwiczyłyśmy moment wcześniej :mad:
Mając obecnie szczeniaka też stwierdzam, że nie przepadam za szczeniakami :evil_lol: teraz wchodzi w ten najbardziej głupi według mnie wiek ale niestety tego etapu nie da się obejść, chociaż fakt... marzy mi się żeby miała już te kilka lat i była ogarnięta :loveu:

Posted

Ogarnie się młoda, ogarnie. ;)
U nas niestety wiek młodzieńczy nie był miły, musztra i to ostra, nie obeszło się bez awersji i próby swoich sił. Jednak teraz jest idealnie. I życzę Ci, żebyście jak najmniej boleśnie przeżyły ten trudny czas :)

Posted

[quote name='Ty$ka']Ogarnie się młoda, ogarnie. ;)
U nas niestety wiek młodzieńczy nie był miły, musztra i to ostra, nie obeszło się bez awersji i próby swoich sił. Jednak teraz jest idealnie. I życzę Ci, żebyście jak najmniej boleśnie przeżyły ten trudny czas :)

To ja nie będę dziękować co by nie zapeszyć :)

Prawie miesiąc po fakcie ale czas na Annówkowe zdjęcia :evil_lol:

Posted

Staram się to jakoś w miarę chronologicznie poukładać ale jest tego masa... :oops:
A dla specjalnie dla Ciebie Majkowska mam zdjęcia na których jest i Tina tylko zanim się do nich dokopie to może trochę potrwać ;)

Posted

[quote name='Majkowska']http://i61.tinypic.com/nps64y.jpg - albo mi się zdaje albo skądś znam tego czarnego! Co to za pies??

Czekam na Tinę ;)

Hmmm, to jest bc Rolli :smile:

dokopałam się! zaraz będę wstawiać!

[quote name='kalyna']http://i60.tinypic.com/33mlrx2.jpg pewnie jedyna kałuża i akurat w nią musiała się położyć :evil_lol:

Udał Wam się wypad do Annówki ;) nad czym pracowałyście?

No niestety, mam psa typowo kałużolubnego i nigdy żadnej nie jest w stanie ominąć :mad: a ostatnio szczególnie upodobała sobie wbieganie w kałuże z premedytacją :loveu:
a na semi robiłyśmy właściwie wszystko i nic, z obi- szlifowanie trzymania aportu i dostawianie do nogi a ze sztuczek- cofanie, stawanie na moich stopach i krzyżowanie łap ;)

[quote name='Ty$ka']Annówka :loveu:

Wspaniała fotorelacja. Przyjedźcie kiedyś do malowniczego Roztocza Środkowego :siara:

Dziękuję :loveu: Ojjjjj bardzo chętnie byśmy się wybrały, szkoda, że to taki kawał drogi od nas, no ale może kiedyś :cool3:

Posted

To teraz czas na fotorelację świąteczną,
pogoda była przecudowna tak więc większość czasu spędzałyśmy na specerowaniu po jakże pięknych wiejskich terenach :lol:
Zdjęć mam mnóstwo bo cały czas towarzyszył mi aparat,
poza tym jestem zachwycona faktem, że mojemu psu niesamowicie "do twarzy" na tle soczystej zieleni :loveu:

Posted

A pamiętam bo to nasz najnowszy zakup z zooplusa :razz: przy okazji jak zamawiałam karmę to wzięłam i dwie piłki- miały być takie same ale wysłali jeszcze pomarańczową z niebieskim sznurkiem :-D
Całkiem fajnie latają i można je rzucić daleko ale sznurek mógłby być trochę dłuuuższy,
kilka razy Sati zamiast w piłkę trafiła w moją rękę :diabloti:

Posted

[quote name='Agneees']A pamiętam bo to nasz najnowszy zakup z zooplusa :razz: przy okazji jak zamawiałam karmę to wzięłam i dwie piłki- miały być takie same ale wysłali jeszcze pomarańczową z niebieskim sznurkiem :-D
Całkiem fajnie latają i można je rzucić daleko ale sznurek mógłby być trochę dłuuuższy,
kilka razy Sati zamiast w piłkę trafiła w moją rękę :diabloti:[/QUOTE]

Dzięki! Muszę ją jeszcze raz zamówić :)

Mi akurat długość odpowiada, ale moja jest malutka :) fajna jest ta piłka, bo ciężka (daleko lata) i jak leci to słychać :) teraz mamy taką, która jest lżejsza i cichutka i czasami mi suka leci nie w tą stronę co powinna :roll:

Posted

U mnie Gandziocha, jak był szczylkiem to szybko ją zniszczył.. a potem takie resztki nam sie zagubiły... więc szkoda kasy mi na te piłki jkest, wolę dołożyć i mieć takie, co dłużej żyją :lol:

Ale te fotki są ładne, a modelka pierwsza klasa :loveu:

Posted

[quote name='kalyna']U mnie Gandziocha, jak był szczylkiem to szybko ją zniszczył.. a potem takie resztki nam sie zagubiły... więc szkoda kasy mi na te piłki jkest, wolę dołożyć i mieć takie, co dłużej żyją :lol:

[/QUOTE]

Bogu dzięki, że moja suka nie niszczy w ogóle zabawek (poza pluszakami- a i tak ma je na 3-4 miesiące) :) mój portfel by nie wyrobił :evil_lol:
To ja jestem sierota i je gubię, na ogół na drzewach, kilka też się utopiło :roll:

Posted

A ja już nie jestem w stanie zliczyć ile u nas zabawek zostało zniszczonych :diabloti:
Generalnie zwłaszcza w okresie zmieniania zębów co chwilę coś wywalałam, ostało się jedynie kilka porządniejszych, które o dziwo Sati ma od samego początku ;)
Ta piłka faktycznie do najmocniejszych nie należy ale używam ich właściwie wyłącznie na treningach i póki co jeszcze są w jednym kawałku :lol: