Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co za baznadzieja... Tak mi zal Balbinki... tak mi jej zal... :( :( :(

[IMG]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1185114_622544307800581_2140766889_n.jpg[/IMG]

• Replies 435
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sabina, weszłam na stronę Schroniska, na stronę Stowarzyszenia Kundellos (wolontariusze ), na stronę na fejsie i tam nic nie znalazłam o likwidacji...
Są aktualne wpisy i nie apelują o zabieranie psów zagrożonych uśpieniem.
Raczej o przekazywanie 1% podatku za zeszły rok. Dziękują różnym osobom za pomoc.
Pamiętam, że gdy powstał wątek Balbinki, przeraził mnie podobny wpis i apel, ale potem okazało się, że to było nieaktualne, bo schronisko ocalało.
Już nic nie wiem. :shake:

Posted

Sprostowanie ze strony schroniska z dnia 05 stycznia 2013 r.

[I]Szanowni Państwo,
Na portalu Facebook oraz innych forach znów pojawia się informacja dotycząca zamknięcia naszego schroniska i uśpienia 600 psów. Ponieważ otrzymujemy maile i telefony w tej sprawie, postanowiliśmy umieścić krótkie sprostowanie. Powyższa informacja [U]nie jest prawdą[/U]. Co więcej, schronisko w Józefowie nie jest autorem tego tekstu. Informacja ta pojawiła się w 2011 roku i krążyła po Internecie, ale nigdy nie była udostępniana ani na naszym fanpage'u, ani na oficjalnej stronie czy stronie wolontariuszy. Schronisko rzeczywiście miało poważne problemy, część z nich pozostała, wiele psów nadal od dawna czeka na swoje nowe domy, ale nigdy nie brano pod uwagę tak drastycznych rozwiązań jak uśpienie psiaków. Osoby podane w kontakcie nigdy nie potwierdziły tych informacji. Nie znamy autora tej notatki.[/I]

[URL]http://schroniskojozefow.pl/[/URL]

Wprawdzie sprostowanie ma rok, ale jast nadal aktualne. Wpis na FB z 2011 roku był identyczy i nadal jest powielany. Może ktoś uważa, że przyspieszy adopcje w ten sposób i robi przez to zamieszanie?

Posted

Jak wiecie, ja nie mam kontaktu z wolontariuszkami ani pracownikami schroniska, wiec nie wiem co z Balbinka, ale jej albumik jest wciaz na stronie schroniska na FB, wiec Balbinka raczej wciaz kisi sie w schronisku. :(

Posted

ehh... trzeba zadzwonić do kierownika schronu, przedstawić cala sytuacje i zapytać, czy sie zgadza na wydanie balbinki do dt....

nie ma sensu gadać z wolontariuszką, bo nie ona tam rządzi..

Posted

I tu się zgodzę. Wiem jakie są ich sruktury wewnętrzne, jako przedsiębiorca składam też oficjalne oferty. I napewno żeby cokolwiek załatwić trzeba rozmawiać z kierownikiem, to on jest osobą decyzyjną[quote name='Doda_']ehh... trzeba zadzwonić do kierownika schronu, przedstawić cala sytuacje i zapytać, czy sie zgadza na wydanie balbinki do dt....

nie ma sensu gadać z wolontariuszką, bo nie ona tam rządzi..[/QUOTE]

Posted

No właśnie ja też tak myślę, trzeba zadzwonić do kierownika, albo najlepiej osobiście porozmawiać, rozmowa twarzą w twarz jest sto razy lepsza niż telefoniczna, jak się widzi człowieka to ma się na niego większy wpływ, a telefonicznie to można kogoś olać, bo pisanie tutaj a zero działania w niczym Balbince nie pomoże, ja niestety nie jestem w stanie nic pomóc, mogę co najwyżej trzymać kciuki, ale jeśli ktoś jest na miejscu, to niech coś wreszcie zadziała, a nie czeka że cud się wydarzy. A psina czeka.....:shake:

Posted

Popieram w 100% trzeba działać. Ja k rozmawiałam z P. Anną opiekunką ze schroniska powiedziała, że nikt nie był, nie pytał i nie rozmawiał na temat Balbinki czy innych psiaków[quote name='Agula99']No właśnie ja też tak myślę, trzeba zadzwonić do kierownika, albo najlepiej osobiście porozmawiać, rozmowa twarzą w twarz jest sto razy lepsza niż telefoniczna, jak się widzi człowieka to ma się na niego większy wpływ, a telefonicznie to można kogoś olać, bo pisanie tutaj a zero działania w niczym Balbince nie pomoże, ja niestety nie jestem w stanie nic pomóc, mogę co najwyżej trzymać kciuki, ale jeśli ktoś jest na miejscu, to niech coś wreszcie zadziała, a nie czeka że cud się wydarzy. A psina czeka.....:shake:[/QUOTE]

Posted

[quote name='betkak']Popieram w 100% trzeba działać. Ja k rozmawiałam z P. Anną opiekunką ze schroniska powiedziała, że nikt nie był, nie pytał i nie rozmawiał na temat Balbinki czy innych psiaków[/QUOTE]

Jesli mowisz o Annie R, to Ona klamie, bo rozmawialam z nia na FB w sprawie DT dla Balbinki u Kasi Przystal wielokrotnie i to wlasnie Ona mi odmowila. No, chyba ze chodzi o inna Anne.