Sabina02 Posted March 6, 2014 Author Posted March 6, 2014 Co za baznadzieja... Tak mi zal Balbinki... tak mi jej zal... :( :( :( [IMG]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1185114_622544307800581_2140766889_n.jpg[/IMG] Quote
betkak Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 Więc co robić w sprawie Balbinki i innych psiaków? Quote
Sabina02 Posted March 6, 2014 Author Posted March 6, 2014 [quote name='betkak']Więc co robić w sprawie Balbinki i innych psiaków?[/QUOTE] Ja nic nie zrobie.... bo nie mam na tyle mocy. :( Quote
Elisabeta Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 Sabina, weszłam na stronę Schroniska, na stronę Stowarzyszenia Kundellos (wolontariusze ), na stronę na fejsie i tam nic nie znalazłam o likwidacji... Są aktualne wpisy i nie apelują o zabieranie psów zagrożonych uśpieniem. Raczej o przekazywanie 1% podatku za zeszły rok. Dziękują różnym osobom za pomoc. Pamiętam, że gdy powstał wątek Balbinki, przeraził mnie podobny wpis i apel, ale potem okazało się, że to było nieaktualne, bo schronisko ocalało. Już nic nie wiem. :shake: Quote
Doda_ Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 Trzeba sięgnąć po głębsze informacje.. najlepiej skontaktować się z kierownikiem schroniska. Quote
Neelith Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 Sprostowanie ze strony schroniska z dnia 05 stycznia 2013 r. [I]Szanowni Państwo, Na portalu Facebook oraz innych forach znów pojawia się informacja dotycząca zamknięcia naszego schroniska i uśpienia 600 psów. Ponieważ otrzymujemy maile i telefony w tej sprawie, postanowiliśmy umieścić krótkie sprostowanie. Powyższa informacja [U]nie jest prawdą[/U]. Co więcej, schronisko w Józefowie nie jest autorem tego tekstu. Informacja ta pojawiła się w 2011 roku i krążyła po Internecie, ale nigdy nie była udostępniana ani na naszym fanpage'u, ani na oficjalnej stronie czy stronie wolontariuszy. Schronisko rzeczywiście miało poważne problemy, część z nich pozostała, wiele psów nadal od dawna czeka na swoje nowe domy, ale nigdy nie brano pod uwagę tak drastycznych rozwiązań jak uśpienie psiaków. Osoby podane w kontakcie nigdy nie potwierdziły tych informacji. Nie znamy autora tej notatki.[/I] [URL]http://schroniskojozefow.pl/[/URL] Wprawdzie sprostowanie ma rok, ale jast nadal aktualne. Wpis na FB z 2011 roku był identyczy i nadal jest powielany. Może ktoś uważa, że przyspieszy adopcje w ten sposób i robi przez to zamieszanie? Quote
betkak Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 Halo, halo Sabina02, napisałam Ci wiadomość na priv;) Quote
Sabina02 Posted March 7, 2014 Author Posted March 7, 2014 [quote name='betkak']Halo, halo Sabina02, napisałam Ci wiadomość na priv;)[/QUOTE] Wlasnie odpisalam. :) Quote
Sabina02 Posted March 12, 2014 Author Posted March 12, 2014 Jak wiecie, ja nie mam kontaktu z wolontariuszkami ani pracownikami schroniska, wiec nie wiem co z Balbinka, ale jej albumik jest wciaz na stronie schroniska na FB, wiec Balbinka raczej wciaz kisi sie w schronisku. :( Quote
margoth137 Posted March 13, 2014 Posted March 13, 2014 szlag mnie zaraz trafi!!! każdy powinien mieć szansę:( Quote
Nadziejka Posted March 14, 2014 Posted March 14, 2014 Zajrze choć z kciukami za te cudowna Balbinke :calus::calus:..ech ...:-( Quote
Doda_ Posted March 14, 2014 Posted March 14, 2014 ehh... trzeba zadzwonić do kierownika schronu, przedstawić cala sytuacje i zapytać, czy sie zgadza na wydanie balbinki do dt.... nie ma sensu gadać z wolontariuszką, bo nie ona tam rządzi.. Quote
betkak Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 I tu się zgodzę. Wiem jakie są ich sruktury wewnętrzne, jako przedsiębiorca składam też oficjalne oferty. I napewno żeby cokolwiek załatwić trzeba rozmawiać z kierownikiem, to on jest osobą decyzyjną[quote name='Doda_']ehh... trzeba zadzwonić do kierownika schronu, przedstawić cala sytuacje i zapytać, czy sie zgadza na wydanie balbinki do dt.... nie ma sensu gadać z wolontariuszką, bo nie ona tam rządzi..[/QUOTE] Quote
margoth137 Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 oj Balbińciu trzymam kciuki za to żebyś mogła opuścić to więzienie..... Quote
Agula99 Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 No właśnie ja też tak myślę, trzeba zadzwonić do kierownika, albo najlepiej osobiście porozmawiać, rozmowa twarzą w twarz jest sto razy lepsza niż telefoniczna, jak się widzi człowieka to ma się na niego większy wpływ, a telefonicznie to można kogoś olać, bo pisanie tutaj a zero działania w niczym Balbince nie pomoże, ja niestety nie jestem w stanie nic pomóc, mogę co najwyżej trzymać kciuki, ale jeśli ktoś jest na miejscu, to niech coś wreszcie zadziała, a nie czeka że cud się wydarzy. A psina czeka.....:shake: Quote
betkak Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Popieram w 100% trzeba działać. Ja k rozmawiałam z P. Anną opiekunką ze schroniska powiedziała, że nikt nie był, nie pytał i nie rozmawiał na temat Balbinki czy innych psiaków[quote name='Agula99']No właśnie ja też tak myślę, trzeba zadzwonić do kierownika, albo najlepiej osobiście porozmawiać, rozmowa twarzą w twarz jest sto razy lepsza niż telefoniczna, jak się widzi człowieka to ma się na niego większy wpływ, a telefonicznie to można kogoś olać, bo pisanie tutaj a zero działania w niczym Balbince nie pomoże, ja niestety nie jestem w stanie nic pomóc, mogę co najwyżej trzymać kciuki, ale jeśli ktoś jest na miejscu, to niech coś wreszcie zadziała, a nie czeka że cud się wydarzy. A psina czeka.....:shake:[/QUOTE] Quote
Sabina02 Posted March 16, 2014 Author Posted March 16, 2014 [quote name='betkak']Popieram w 100% trzeba działać. Ja k rozmawiałam z P. Anną opiekunką ze schroniska powiedziała, że nikt nie był, nie pytał i nie rozmawiał na temat Balbinki czy innych psiaków[/QUOTE] Jesli mowisz o Annie R, to Ona klamie, bo rozmawialam z nia na FB w sprawie DT dla Balbinki u Kasi Przystal wielokrotnie i to wlasnie Ona mi odmowila. No, chyba ze chodzi o inna Anne. Quote
Doda_ Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 kto może zadzwonić do kierownika? ja nie mogę, z racji braku sluchu. . . Sabina, spróbuj może... Quote
Recommended Posts