Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mnie przychodzi na mysl rc babydog,czy jakos tak,znajdziesz w wyszukiwarce internetowej,karme-sucha-mozna moczyc jakby co-a gdzie zamówić ?w takim sklepie gdzie przesyłka jest najszybsza ;).

Posted

[quote name='gryf80']mnie przychodzi na mysl rc babydog,czy jakos tak,znajdziesz w wyszukiwarce internetowej,karme-sucha-mozna moczyc jakby co-a gdzie zamówić ?w takim sklepie gdzie przesyłka jest najszybsza ;).[/QUOTE]

a nie można kupić na miejscu? tzn u weta, w zoologicznym?
kurcze nie chce pchać im byle czego :/
to są takie małe burki, ale jednak szczeniaczki.
6 tyg bedą miały w niedzielę.
aha, a jakie są ceny tego żarcia?

Posted

[quote name='martq20']a nie można kupić na miejscu? tzn u weta, w zoologicznym?
kurcze nie chce pchać im byle czego :/
to są takie małe burki, ale jednak szczeniaczki.
6 tyg bedą miały w niedzielę.
aha, a jakie są ceny tego żarcia?[/QUOTE]
można kupić w zwykłym zoologu, u weta pewnie przepłacisz. Babydog, startery np 800g ok 32-36zł - zależy gdzie :)

Posted

[quote name='cockermanka']Jak nie chcesz byle czego,to na pewno nie RC ... do tego cena zupełnie nie adekwatna do jakości...[/QUOTE]
jak nie ta to jaką polecasz??
chodzi o to zeby karmic maluchy przez te 2 tyg, dopóki nie skonczą 8 tyg, pozniej beda wydane do adopcji.

Posted

Tak naprawdę, to one już dawno powinny być dokarmiane....
W stacjonarnych zoologach może być trudno kupić coś z sensem i możliwie nie drogo...
Z takich nie kosmicznie drogich,które powinny być stacjonarnie to np. Brit,Arion...
Albo z wyższej półki Orijen i Acana...

Posted

[quote name='cockermanka']Tak naprawdę, to one już dawno powinny być dokarmiane....
W stacjonarnych zoologach może być trudno kupić coś z sensem i możliwie nie drogo...
Z takich nie kosmicznie drogich,które powinny być stacjonarnie to np. Brit,Arion...
Albo z wyższej półki Orijen i Acana...[/QUOTE]
akurat nie miałam wpływu na to czym były karmione wcześniej, dzisiaj wzięłam je bo facet chciał je wyrzucić, ale mam na nie chętnych, także tylko 2 tyg bedą u mnie.

Posted

ten rc,to tak na poczekaniu mi sie przypomniało,pewnie że moze byc kazda karma dla sczeniat,nawet z zoologicznego,sucha zawsze taniej wychodzi niz puszki.staraj sie kupowac w paczkach niz na wagę,ta na wage moze leżec długo np.w pudłach i byc lekko zwietrzałą.

Posted

[quote name='gryf80']ten rc,to tak na poczekaniu mi sie przypomniało,pewnie że moze byc kazda karma dla sczeniat,nawet z zoologicznego,sucha zawsze taniej wychodzi niz puszki.staraj sie kupowac w paczkach niz na wagę,ta na wage moze leżec długo np.w pudłach i byc lekko zwietrzałą.[/QUOTE]

dzięki za podpowiedzi :)
maluchy nie wyglądają za dobrze, do weta muszę je zawieść na "przegląd" ;)

Posted

[quote name='gryf80']martq napisz co tam u szczeniaków,może robale je dręczą....[/QUOTE]

możliwe że są zarobaczone, a raczej napewno, zapchlone.
opiekę będzie musiała nad maluchami przejąć koleżanka, bo muszę jechać na budowę.

Posted

[quote name='gryf80']da radę na pewno.powodzenia[/QUOTE]

właśnie zawiozłam jej szczeniaki, ważne że są chętni aby przygarnąć te maluchy :)
dzięki :)

Posted

[quote name='martq20']Jaką karmę polecacie dla szczeniaczków 6 tyg odstawionych od matki? Sucha, mokra?
Proszę o podpowiedzi :)
Gdzie najlepiej kupować?

Bardzo pilne![/QUOTE]
polecam pro plan puppy sensitive łosoś i ryż,podaje się ja do 12 miesiaca zycia szczeniat,pozniej przechodzi sie na karme tego samego smaku tylko,ze dla psow adult ;).

Posted

[quote name='cockermanka']Jak nie chcesz byle czego,to na pewno nie RC ... do tego cena zupełnie nie adekwatna do jakości...[/QUOTE]

Jako osoba mająca już ładne pare miesięcy praktykę w sklepie zoologiczno groomerskim stwierdzam ze RC nie polecam praktycznie nikomu chyba że dermacomfort ale to nie dla szczeniaczków.dla maluchów u mnie kupuje dozo osób brita :) polecam dla dorosłych Acana bądź josera zawsze lepsza tez purina niż śmietniki

• 3 months later...
Posted

Podpisuję się pod komentarza dotyczącego ryżu i ryb i dodatkowo dodam że ja swojemu dawałam jeszcze kaszę z oliwą z oliwek (centrumoliwy.com/przewodnik-po-oliwie/), rewelacyjna na sierść:) Pozdrawiam!

Posted

Oliweczka napisał(a):
Podpisuję się pod komentarza dotyczącego ryżu i ryb i dodatkowo dodam że ja swojemu dawałam jeszcze kaszę z oliwą z oliwek (centrumoliwy.com/przewodnik-po-oliwie/), rewelacyjna na sierść:) Pozdrawiam!

dziękuje za podpowiedzi :) ale temat stary i już nieaktualny ;)
pozdrawiam