Ania+Milva i Ulver Posted December 29, 2013 Author Posted December 29, 2013 W 3 i 4 post wstawiłam teksty do ogłoszeń na stałe. Oczywiście można je jakoś modyfikować, jeżeli ma ktoś wenę do napisania czegoś fajnego. Borysek ma słabe zdjęcia, muszę mu coś dorobić. Evelin - a ty miałaś jakieś jego fotki? Kajtuś był w odwiedzinach u nas:) Myślę , że powinien zmienić imię na Klusek;) Quote
kasienka001 Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 (edited) Mysza ogłaszana na Toruń, jutro zrobię jeszcze Tablicę bo dziś mnie wyrzuciło z serwisu. [FONT=&]http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/Mysza---szukam-kochajacej-rodziny-id81685.html[/FONT] [FONT=&]http://www.oddam-psa.pl/oddam-psa/mysza-szukam-kochajacej-rodziny-7015.htm[/FONT] [FONT=&]http://torun.naszemiasto.pl/ogloszenie/mysza_szukam_kochajacej_rodziny,23396644,t,ido.html[/FONT] [FONT=&]http://www.gumtree.pl/cp-psy-i-szczenieta/torun/mysza-szuka-kochajacej-rodziny-555954064[/FONT] [FONT=&]http://www.morusek.pl/edytuj_ogloszenie/?id_ogloszenia=209804[/FONT] [FONT=&]http://www.doadopcji.pl/ogloszenie/209804/Mysza-8211-szuka-kochajacej-rodziny/[/FONT] http://alegratka.pl/ogloszenie/mysza-szukam-kochajacej-rodziny-23396644.html?h=e5c01ccb476036cf http://torun.lento.pl/mysza-szukam-kochajacej-rodziny,1607554.html http://ogloszenia.wp.pl/Mieszaniec_nierasowy_9344,Mysza-szukam-kochajacej-rodziny,35485129.html?p=2&S[srch]=1&S[k]=9344 Edited January 3, 2014 by kasienka001 Quote
arim Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 http://www.dogomania.pl/forum/threads/249528-OG%C5%81OSZENIOWY-dla-DT-mestudio-20-og%C5%82-3-z%C5%82-do13-1-2014-godz-22-00Ja wcześniej pisałam ,że mam pakiety ogłoszeń dla Waszych psiaków.Gdzieś to umknęło,ale jak chcecie,to musicie podać tekst,zdjęcia na tym wątku z linku wyżej.Dziewczyny napiszcie,czy skorzystacie,bo jak nie ,to oddam je komuś innemu.Ziutka czeka na dane. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 3, 2014 Author Posted January 3, 2014 arim- korzystam !! dzisiaj prześlę psiaki do ogłoszeń, a ile jest wykupionych pakietów? Zaczęliśmy nowy rok na plus- wczoraj Bela pojechała do nowego domu do Bydgoszczy. Rodzina fajna, mam nadzieję , że będzie ok;) Quote
Pipi Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Oooo! swietna wiadomosc. Beluniu badz szczesliwa. Dziekujemy za ogłoszenia. Quote
arim Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Ania+Milva i Ulver napisał(a):arim- korzystam !! dzisiaj prześlę psiaki do ogłoszeń, a ile jest wykupionych pakietów? Zaczęliśmy nowy rok na plus- wczoraj Bela pojechała do nowego domu do Bydgoszczy. Rodzina fajna, mam nadzieję , że będzie ok;) Aniu,jeżeli potrzebujesz,to możesz wykorzystać 10 Quote
Randa Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 Miejmy nadzieję, że Bela dobry rok w adopcje rozpoczęła Ania, a Kuleczka przecież na Koko już dawno została przechrzczona i takie ma starsze ogłoszenia-wczoraj kogoś do Ciebie przekierowałam w jej sprawie :lol: Fajnie, ze Kajtek dobrze się miewa Dzięki za ogłoszenia Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 4, 2014 Author Posted January 4, 2014 Dzwoniła do mnie wczoraj pani w sprawie Koko- Kuleczki z Warszawy. Brzmiała bardzo fajnie...miała do mnie zadzwonić jeszcze raz wieczorem i już się nie odezwała..... Arim - dam znać ile wykorzystałam pakietów wieczorem. Quote
arim Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 Aniu,sorry,dopiero doczytałam.Jak potrzebujesz,to weź te 10 Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 4, 2014 Author Posted January 4, 2014 Wysłałam do ogłoszeń 8 psiaków, czyli wszystkie , które są u mnie. W poniedziałek przyjedzie nowy podlaski lokator;) Quote
Szarotka Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Przyszlam z wizyta :) Niestety stracilam zapal do dogo ... Quote
Pipi Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Szarotka napisał(a):Przyszlam z wizyta :) Niestety stracilam zapal do dogo ... Witaj Szarotka. Dogo odzyje na nowo. Quote
Evelin Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Ania,ze względów marketingowych usuń poprzednie imiona psów...tzn Myszę i Piotrusia..One już są -Misia i Pongo :) Ludzie nie lubią gryzoni,nie lubia jak sie nadaje imiona ludzkie psom czy innym zwierzakom...Nie wiem czemu,ale tak jest... Quote
Szarotka Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Pipi napisał(a):Witaj Szarotka. Dogo odzyje na nowo. Hm jak feniks ze zgliszczy ;) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 6, 2014 Author Posted January 6, 2014 Pięknie się zaczęło i szybko skończyło. Jutro Bela wraca do mnie. Dostałam dziś telefon, że ugryzła koleżankę córki , na męża tez powarkuje. Zaproponowałam behawiorystę, ale po namyśle jednak wolą ją oddać. Nie chce mi się tego komentować... nie wiem już po prostu jak to jest możliwe, że psy, które u nas są bezproblemowe, nagle sprawiają takie problemy w ds. Nie wiem jak dobierać domy już... masakra. Rex dojechał, fajny jest . Będziemy walczyć z tą jego chudością. Quote
Randa Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Rewelacja...teraz ludzie jak widza jakiś problem, to go nie starają się rozwiązać, tylko najlepiej się pozbyć i zepchnąć daleko od siebie. Bela nie jest psem niesprawdzonym - u Ireny, u Ani wszystko bezproblemowo, u Ani mały Bartek miał z nią do czynienie i sunia mega łagodna...Co się z tymi ludźmi dzieje??? ja się chyba wypiszę z wszelkich adopcji... No a Rex fajny, tylko on nie jest tak bezproblemowy jak Bela Quote
Evelin Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 A cieszyłam się ,że tak się dobrze Nowy Rok zaczął....krótko się cieszyłam....echhhhh Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 8, 2014 Author Posted January 8, 2014 Bela wczoraj wróciła, wszystko ok. Arim, czy pakiety ogłoszeniowe są jeszcze do wykorzystania może? Rex - może być pięknym psem , kiedy przestanie być chudy jak szkapa... do tego niestety psiak ma zaburzenia natury psychicznej, gdyż ciągle kręci się w kółko - w kojcu, jak i wypuszczony na teren wybiegu. Apetyt ma taki , że trzeba uważać , aby nie złapał miski wraz z ręką. W przyszłym tyg odwiedzę weta i będziemy myśleć co dalej. Jak tylko poprawi się pogoda i przestanie padać , to zrobię mu foty i nagram filmy z zachowania. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 8, 2014 Author Posted January 8, 2014 To ja jeszcze Belę wyślę w takim razie do ogłoszeń - dzięki!! Quote
Pipi Posted January 9, 2014 Posted January 9, 2014 Ja bardzo sie ciesze, ze Rex dostał szanse. Moze u Ciebie Aniu dojdzie do jakiejs rownowagi. Za duzo u mnie towarzystwa i przyznaje bez bicia, ze nie mialam kiedy nim sie zając. Moj tz z nim chodzil na spacery, ale na smyczy i kiedy szedl przed siebie malo kiedy zakrecil sie, szedl dobrze, tylko bardzo ciagnie. Z powrotem chodzil juz spokojniej. On jest nerwowy, nadpobudliwy i nakreca sie bardziej kiedy cos sie dzieje, albo zostawał sam. Lubi towarzystwo czlowieka i jest bardziej spokojny. Ale ogolnie to "maratonczyk". Trzeba tez uwazac z innymi psami. Nie wszystkie nawet suczki toleruje, no i koty, to wróg nr jeden. U mnie zagryzł dwie kotki, poturbował szczeniaka i bardzo skrzywdził suczke Fione. Nic jej nie zrobil, bo krew sie nie polała, ale wziął ją pod siebie i turlał, nawet podrzucał, do tego stopnia, ze kiedy wybiegłam, to złapał ją w zeby i zaczal uciekac. A np. z psem Misiem, ktory nie toleruje psow dogadali sie i z sukami dzikuskami, Poswietniaczkami dogadał sie rowniez. Nawet od miski nie odpedzał. Na całe szczescie do czlowieka zachowuje szacunek i nie jest agresywny. Przyznaje, nie jest to łatwy pies, ale bardzo kochany. Ktos, kto potrzebuje stróża i przyjaciela do zrobienia wrazenia ze jest na posesji pies i chciałby moc patrzec i cieszyc sie jego urodą, to bedzie zadowolony. Potrzebny, normalny czlowiek i kawałek podworka. Pewnie nie bedzie łatwo, ale ja trzymam kciuki za niego. Jeszcze na plus dla Rea jest to, ze on niczego u mnie nie zniszczył, co jest dziwne przy takiej nadpobudliwosci. Wszystkie sznury, piłki byly całe. Polana rozgryzał na zapałki. Dawałam mu, bo sie uspokajał i miał zajecie. Quote
Patmol Posted January 9, 2014 Posted January 9, 2014 Pongo już poszedł do ogłoszeń? Ja myślę, ze ludzie po prostu nie korygują sytuacji w domu -jak łagodny pies, to znaczy ze można robić z nim wszystko. A przecież pies tez ma swoje prawa i swoje nielubienia zachowań ludzi, nadmiernego klepania, dotykania czy przepychania. A ludzie myślą że to pluszak. A potem jest jak jest. Pies musi w końcu wziąć sprawy w swoje łapy - przecież nie umie gadać, no to warknie czy jakoś inaczej pokaże, że mu sie nie podoba to co się dzieje wokół niego. Ja ogłaszam koty. Ogłaszam teraz taką jedna kotkę, młodą, ładną i naprawdę bardzo, bardzo miłą i proludzką. I ostatnio Pani pytała, czy ona nie podrapie dziecka. No, nie podrapie -ale to nie jest bezwarunkowe przecież. Ona nie jest głupia, ta kocica, jak dziecko będzie jej krzywdę robić - to ja mam nadzieję, ze ona sie będzie bronic jednak. No bo Pani ma roczne dziecko, i szuka takiego kota -którego to roczne dziecko może łapać i nosić i ściskać. I żeby ten kot był zawsze łagodny i miły. Bo przecież od tego jest kot -według tej pani. Za pluszaka trzeba zapłacić, a kot -darmowy. Dlatego ostatnio -coraz mniej mnie dziwi niestety. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 10, 2014 Author Posted January 10, 2014 Zapewne pamiętacie Bena... ci co są u nas od nie dawna, to informuję, że Ben to szczeniak, który rok temu poszedł do adopcji. No i jutro z niej wraca:angryy: Bo wyrósł na dużego psa i ucieka non stop.... W sumie to jestem ciekawa na jakiego psa wyrósł, bo był maluteńki:crazyeye: Ogromnie proszę o szukanie domów dla psiaków, bo w tej chwili będę zawalona na full! Quote
Pipi Posted January 11, 2014 Posted January 11, 2014 O matko co sie dzieje? zwroty, zwroty, zwroty. . . . masakra jakas. Po takim czasie psa oddają, no na prawde rece opadają. Tak mi przykro, łądny piesek z niego i raczej nie powinien byc duzy. Przeciez mama jego jest mała, no to nawet jesli tata byl duzy, to Ben co najwyzej średni(?). Daleko był? . . . u mnie uciekali nagminnie i Tymek tez z tego powodu wrocił, bo nie bylo na niego sposobu. Jak sie chce to mozna zaradzic. Ja znalazłam sposob na ucieczki. Co to a wymowka, ze ucieka. Wrrrrrr. . . . . Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 11, 2014 Author Posted January 11, 2014 Oczywiście, że te wymówki, to tylko wymówki... pies się znudził i tyle... Ben to taki średniak , typowy podlaski burek typ szorstkowłosy , czyli jak Misia czy Kuleczka. Cóż, na piękność nie wyrósł , ale doprowadzę go do ładu. Jutro mają przyjechać nowi chętni na Belę... Quote
Recommended Posts