Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

szczerze to nie czytałam i nawet nie słyszałam.. znaczy wiem, ze niektóre psy bardzo bronią swojego odpoczynku.. no ale to mi do niej nie pasuje bo ona od początku chodziła na to swoje miejsce i mama i ja w ramach socjalizacji z nami zawsze do niej tam podchodziłyśmy i ja głaskałyśmy bo ona na początku z nami nie chciała przebywać i to była jedna z metod kontaktu z nami, no i tak jak mówie ona nie spała bo miała oczy otwarte i mnie widziała więc to nie było tak , że ją ze snu wyrwałam... no ale może masz racje, że chciała zaznaczyć, ze chce mieć spokój...

Posted

no to też prawda bo już się rano śmiałam, ze trzeba dokręcić śrubeczkę i koniec z traumatycznym pieskiem czyli np. już jej nie bronimy przed brokatem i inką, jak je zaczepia zbyt brutalnie to ją będą ustawiać ( brokat jej dzisiaj kłapnął przed nosem bo chciała się bawić i go za łapkę pociągnęła) od razu "nie wolno" i odrzucenie od niewłaściwego zachowania np nadmierne wąchanie kabli od mojego laptopka, kombinowanie przy stole, zbyt intensywne kopanie w kocach i kanapie itp... no czas na zasady:p warkolić na ludzi też nie wolno, bo jak będzie tak robić to będzie:mad:

Posted

z tym, ze i tak jest fajoska:loveu: ona większość głupot robi jakby z niewiedzy niż na złość.. bo ona nie wie ze nie jemy kabli, nie drapiemy po kanapie, nie zjadamy niczego ze stołu... ale dowie się wszystkiego:) przy czym jak się kokosi to jest taka śmiszna bo widać, ze w końcu sie nie boi.

Posted

chciałam dodać, ze szukamy domku bo piesek już głupot się uczy :p Inka czasem szczeka przy ubieraniu ( my ją uciszamy i przestaje) Brokas jak się bardzo cieszy to szyje po ręce lub rękawie więc Nari jak się ucieszy to szczeka i szyje :-?:megagrin: Brokaś znowu ją pogonił bo się kokosił i ta chciała go rozbawić i przydepnęła go.. i generalnie szczekanie jej się spodobało i co jakiś czas wyda z siebie ze 2-3 szczeki, które swoją drogą brzmią jakby przez poduszkę szczekała... a z dobrych informacji to coraz ładniej chodzi na smyczy i już większość drzew, krzaków omija od strony człowieka więc rzadko się plącze :)

Posted

Zagląda jeszcze ktoś tu? Monika ogłaszam, że piesek pozbył się traumy.. przynajmniej w domu wobec nas :) Trzeba znaleźć domek jej zanim znajdę jej nową traumę! Jak byłam pod prysznicem to zjadła mi ładowarkę do telefonu:angryy:

Posted

[quote name='zerduszko']Oj to teraz będzie miała energii za dwóch albo i pięciu :evil_lol:[/QUOTE]

daj spokój... dzisiaj o 6 rano się kokosiła i szczeknęła nawet bo chciała chyba nas zachęcić do zabawy... nikt nawet nie drgnął więc ostatecznie położyła się dalej spać do 8...

Posted

[quote name='ania0112']Zagląda jeszcze ktoś tu? Monika ogłaszam, że piesek pozbył się traumy.. przynajmniej w domu wobec nas :) Trzeba znaleźć domek jej zanim znajdę jej nową traumę! Jak byłam pod prysznicem to zjadła mi ładowarkę do telefonu:angryy:[/QUOTE]

ooo ja nie wiem co one mają do tych ładowarek!!!! moją zjadła Viki... teraz jak Viki się kręci po domu to już odruchowo chowam ładowarki i kable

Posted

[quote name='ania0112']chciałam dodać, ze szukamy domku bo piesek już głupot się uczy :p Inka czasem szczeka przy ubieraniu ( my ją uciszamy i przestaje) Brokas jak się bardzo cieszy [B]to szyje[/B] po ręce lub rękawie więc Nari jak się ucieszy to szczeka i szyje :-?:megagrin: Brokaś znowu ją pogonił bo się kokosił i ta chciała go rozbawić i przydepnęła go.. i generalnie szczekanie jej się spodobało i co jakiś czas wyda z siebie ze 2-3 szczeki, które swoją drogą brzmią jakby przez poduszkę szczekała... a z dobrych informacji to coraz ładniej chodzi na smyczy i już większość drzew, krzaków omija od strony człowieka więc rzadko się plącze :)[/QUOTE]

Co to znaczy z e szyje?:lol:

Posted

[quote name='ania0112']a ja odwykłam... przy naszej dwójce niczego nie trzeba chowac nawet zarcia ze stołu czy śmieci... pełen luz a teraz...[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/shake.gif[/IMG][/QUOTE]Ja mam dwa korniki, z czego się z jednej strony cieszę... pewien pan uczy się porządku :eviltong: Najgorzej jak jadę do mamy zawieźć psy, a nikogo w domu nie ma... a wiadomo jak nastolatka ma w pokoju. Wychodzę z ciężkim sercem, ale pochowanie wszystkiego zajęłoby mi z 5 lat :p Sadie po okresie młodości też nie niszczy i oni nienawykli ;)

Posted

[quote name='Saththa']Co to znaczy z e szyje?:lol:[/QUOTE]

Tak śmiesznie leci zębami po skórze lub ubraniu tylko przednimi zębami.... to nie boli chyba, ze cie przyszczypnie bo ma krzywe zęby;)

A z dzisiaj... mała szczekała na mnie bo Inka szczekała a brokat podskakiwał i się zrobiło radosne zamieszanie to potem jak się ubierałam to mnie podgryzała ale, ze ona nie wie ze to ma nie bolec i ma ostre ząbki to zrobiło się troche za ostro.. nie reagował a nie wolno więc złapałam małą za pysk, przytrzymałam chwile az się uspokoiła i było cacy. iii uwaga weszła po schodach w paru na górkę!!!:multi:

Posted

Czasem się zastanawiam co spowodowało taką traumę u Nari?? Ona przyjechała taka wylękniona strasznie a teraz to tak rozbrykana diablica się robi:evil_lol: Zabiera ze stołu, kradnie papucie, o kabelkach nie wspomnę, papierami też nie gardzi:mad: a dzisiaj wścieklizna szczekała jak opętana na haskie- a co? Inka ze strachu coś raz szczeknęła, Brokaś poprawił a ta jak zaczęła to przestała dopiero jak w tyłek dostała klaspa:modla::modla: samych głupot się uczy od tych moich- tylko one to wiedzą kiedy muszą przestać a mała się zawzięła na całego!!!No i dzisiaj burknęła jak była w swoim azylu na nas- nie wiem czy to z obawy, bo nad nią stanęłyśmy- ale po pycholu trzepnęłam i nawet nie zareagowała- tak jakby nie wiedziała jak ma się zachowywać- trochę trzeba ją będzie uczyć!!!! Bardzo dużo się nauczyła już - i robi się coraz fajniejsza;) i te diabelskie różki to nie z uporu tylko z niewiedzy!!! ona nie wie jak powinna się zachować- podpatruje moje i cos tam po swojemu kombinuje :crazyeye: raz wychodzi lepiej raz gorzej:obrazic:. Trzeba ładne fotki zrobić i domku szukać, że by się mogła do swoich przyzwyczajać.

Posted

[quote name='ania0112']Tak śmiesznie leci zębami po skórze lub ubraniu tylko przednimi zębami.... to nie boli chyba, ze cie przyszczypnie bo ma krzywe zęby;)

[/QUOTE]

[quote name='malawaszka']aaaa tak szyje - Drops to robi i ja to nazywam, że mnie iska :D i też czasem przyszczypnie :lol:[/QUOTE]

[quote name='ania0112']no dokładnie takie iskanie.. :) a młoda robi wszystko, szczypie, iska, gryzie i szczeka full opcja:megagrin: DO DOMU Z NIĄ! Monia a dosłali Ci tą książeczkę zdrowia?[/QUOTE]

[quote name='AnkaG']No czyyyytamy tylko byliśmy na szkoleniu i chorzy :) Ja nazywam to podgryzanie "szczypawki" :)[/QUOTE]

No ja włąsnie tez iskanie :) już wsio wiem :)