zerduszko Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 Tak mi przyszło zaraz na myśl gdy przeczytałam pierwsze zdanie - jak czytałaś są psy, które tak reagują jak śpią/odpoczywają. Quote
ania0112 Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 szczerze to nie czytałam i nawet nie słyszałam.. znaczy wiem, ze niektóre psy bardzo bronią swojego odpoczynku.. no ale to mi do niej nie pasuje bo ona od początku chodziła na to swoje miejsce i mama i ja w ramach socjalizacji z nami zawsze do niej tam podchodziłyśmy i ja głaskałyśmy bo ona na początku z nami nie chciała przebywać i to była jedna z metod kontaktu z nami, no i tak jak mówie ona nie spała bo miała oczy otwarte i mnie widziała więc to nie było tak , że ją ze snu wyrwałam... no ale może masz racje, że chciała zaznaczyć, ze chce mieć spokój... Quote
zerduszko Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 Na początku była mało pewna siebie, a teraz się coraz lepiej czuje i zaczyna wyrażać swoje zdanie. Quote
ania0112 Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 no to też prawda bo już się rano śmiałam, ze trzeba dokręcić śrubeczkę i koniec z traumatycznym pieskiem czyli np. już jej nie bronimy przed brokatem i inką, jak je zaczepia zbyt brutalnie to ją będą ustawiać ( brokat jej dzisiaj kłapnął przed nosem bo chciała się bawić i go za łapkę pociągnęła) od razu "nie wolno" i odrzucenie od niewłaściwego zachowania np nadmierne wąchanie kabli od mojego laptopka, kombinowanie przy stole, zbyt intensywne kopanie w kocach i kanapie itp... no czas na zasady:p warkolić na ludzi też nie wolno, bo jak będzie tak robić to będzie:mad: Quote
malawaszka Posted December 9, 2013 Author Posted December 9, 2013 ano rozkręca się panienka - tak jak piszesz - śrubeczka już do przykręcenia :mad: Quote
ania0112 Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 z tym, ze i tak jest fajoska:loveu: ona większość głupot robi jakby z niewiedzy niż na złość.. bo ona nie wie ze nie jemy kabli, nie drapiemy po kanapie, nie zjadamy niczego ze stołu... ale dowie się wszystkiego:) przy czym jak się kokosi to jest taka śmiszna bo widać, ze w końcu sie nie boi. Quote
ania0112 Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 chciałam dodać, ze szukamy domku bo piesek już głupot się uczy :p Inka czasem szczeka przy ubieraniu ( my ją uciszamy i przestaje) Brokas jak się bardzo cieszy to szyje po ręce lub rękawie więc Nari jak się ucieszy to szczeka i szyje :-?:megagrin: Brokaś znowu ją pogonił bo się kokosił i ta chciała go rozbawić i przydepnęła go.. i generalnie szczekanie jej się spodobało i co jakiś czas wyda z siebie ze 2-3 szczeki, które swoją drogą brzmią jakby przez poduszkę szczekała... a z dobrych informacji to coraz ładniej chodzi na smyczy i już większość drzew, krzaków omija od strony człowieka więc rzadko się plącze :) Quote
ania0112 Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 Zagląda jeszcze ktoś tu? Monika ogłaszam, że piesek pozbył się traumy.. przynajmniej w domu wobec nas :) Trzeba znaleźć domek jej zanim znajdę jej nową traumę! Jak byłam pod prysznicem to zjadła mi ładowarkę do telefonu:angryy: Quote
Margi Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 Zagląda,zagląda. Faktycznie się rozkręciła jak zjadła ładowarkę.:evil_lol: Quote
zerduszko Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 Oj to teraz będzie miała energii za dwóch albo i pięciu :evil_lol: Quote
ania0112 Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 [quote name='zerduszko']Oj to teraz będzie miała energii za dwóch albo i pięciu :evil_lol:[/QUOTE] daj spokój... dzisiaj o 6 rano się kokosiła i szczeknęła nawet bo chciała chyba nas zachęcić do zabawy... nikt nawet nie drgnął więc ostatecznie położyła się dalej spać do 8... Quote
malawaszka Posted December 10, 2013 Author Posted December 10, 2013 [quote name='ania0112']Zagląda jeszcze ktoś tu? Monika ogłaszam, że piesek pozbył się traumy.. przynajmniej w domu wobec nas :) Trzeba znaleźć domek jej zanim znajdę jej nową traumę! Jak byłam pod prysznicem to zjadła mi ładowarkę do telefonu:angryy:[/QUOTE] ooo ja nie wiem co one mają do tych ładowarek!!!! moją zjadła Viki... teraz jak Viki się kręci po domu to już odruchowo chowam ładowarki i kable Quote
zerduszko Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 Mnie królik nauczył chowania ładowarek i moje są całe :) Ale ostatnio zapominam się z kremami, a czarny szczeniaczek uwielbia zakrętki od tychże :roll: Quote
ania0112 Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 a ja odwykłam... przy naszej dwójce niczego nie trzeba chowac nawet zarcia ze stołu czy śmieci... pełen luz a teraz...:shake: Quote
Saththa Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 [quote name='ania0112']chciałam dodać, ze szukamy domku bo piesek już głupot się uczy :p Inka czasem szczeka przy ubieraniu ( my ją uciszamy i przestaje) Brokas jak się bardzo cieszy [B]to szyje[/B] po ręce lub rękawie więc Nari jak się ucieszy to szczeka i szyje :-?:megagrin: Brokaś znowu ją pogonił bo się kokosił i ta chciała go rozbawić i przydepnęła go.. i generalnie szczekanie jej się spodobało i co jakiś czas wyda z siebie ze 2-3 szczeki, które swoją drogą brzmią jakby przez poduszkę szczekała... a z dobrych informacji to coraz ładniej chodzi na smyczy i już większość drzew, krzaków omija od strony człowieka więc rzadko się plącze :)[/QUOTE] Co to znaczy z e szyje?:lol: Quote
zerduszko Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 [quote name='ania0112']a ja odwykłam... przy naszej dwójce niczego nie trzeba chowac nawet zarcia ze stołu czy śmieci... pełen luz a teraz...[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/shake.gif[/IMG][/QUOTE]Ja mam dwa korniki, z czego się z jednej strony cieszę... pewien pan uczy się porządku :eviltong: Najgorzej jak jadę do mamy zawieźć psy, a nikogo w domu nie ma... a wiadomo jak nastolatka ma w pokoju. Wychodzę z ciężkim sercem, ale pochowanie wszystkiego zajęłoby mi z 5 lat :p Sadie po okresie młodości też nie niszczy i oni nienawykli ;) Quote
ania0112 Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 [quote name='Saththa']Co to znaczy z e szyje?:lol:[/QUOTE] Tak śmiesznie leci zębami po skórze lub ubraniu tylko przednimi zębami.... to nie boli chyba, ze cie przyszczypnie bo ma krzywe zęby;) A z dzisiaj... mała szczekała na mnie bo Inka szczekała a brokat podskakiwał i się zrobiło radosne zamieszanie to potem jak się ubierałam to mnie podgryzała ale, ze ona nie wie ze to ma nie bolec i ma ostre ząbki to zrobiło się troche za ostro.. nie reagował a nie wolno więc złapałam małą za pysk, przytrzymałam chwile az się uspokoiła i było cacy. iii uwaga weszła po schodach w paru na górkę!!!:multi: Quote
malawaszka Posted December 11, 2013 Author Posted December 11, 2013 aaaa tak szyje - Drops to robi i ja to nazywam, że mnie iska :D i też czasem przyszczypnie :lol: Quote
ania0112 Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 no dokładnie takie iskanie.. :) a młoda robi wszystko, szczypie, iska, gryzie i szczeka full opcja:megagrin: DO DOMU Z NIĄ! Monia a dosłali Ci tą książeczkę zdrowia? Quote
AnkaG Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 No czyyyytamy tylko byliśmy na szkoleniu i chorzy :) Ja nazywam to podgryzanie "szczypawki" :) Quote
malawaszka Posted December 11, 2013 Author Posted December 11, 2013 nie jeszcze nie dostałam książeczki :lol: Quote
brokatka Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 Czasem się zastanawiam co spowodowało taką traumę u Nari?? Ona przyjechała taka wylękniona strasznie a teraz to tak rozbrykana diablica się robi:evil_lol: Zabiera ze stołu, kradnie papucie, o kabelkach nie wspomnę, papierami też nie gardzi:mad: a dzisiaj wścieklizna szczekała jak opętana na haskie- a co? Inka ze strachu coś raz szczeknęła, Brokaś poprawił a ta jak zaczęła to przestała dopiero jak w tyłek dostała klaspa:modla::modla: samych głupot się uczy od tych moich- tylko one to wiedzą kiedy muszą przestać a mała się zawzięła na całego!!!No i dzisiaj burknęła jak była w swoim azylu na nas- nie wiem czy to z obawy, bo nad nią stanęłyśmy- ale po pycholu trzepnęłam i nawet nie zareagowała- tak jakby nie wiedziała jak ma się zachowywać- trochę trzeba ją będzie uczyć!!!! Bardzo dużo się nauczyła już - i robi się coraz fajniejsza;) i te diabelskie różki to nie z uporu tylko z niewiedzy!!! ona nie wie jak powinna się zachować- podpatruje moje i cos tam po swojemu kombinuje :crazyeye: raz wychodzi lepiej raz gorzej:obrazic:. Trzeba ładne fotki zrobić i domku szukać, że by się mogła do swoich przyzwyczajać. Quote
Saththa Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 [quote name='ania0112']Tak śmiesznie leci zębami po skórze lub ubraniu tylko przednimi zębami.... to nie boli chyba, ze cie przyszczypnie bo ma krzywe zęby;) [/QUOTE] [quote name='malawaszka']aaaa tak szyje - Drops to robi i ja to nazywam, że mnie iska :D i też czasem przyszczypnie :lol:[/QUOTE] [quote name='ania0112']no dokładnie takie iskanie.. :) a młoda robi wszystko, szczypie, iska, gryzie i szczeka full opcja:megagrin: DO DOMU Z NIĄ! Monia a dosłali Ci tą książeczkę zdrowia?[/QUOTE] [quote name='AnkaG']No czyyyytamy tylko byliśmy na szkoleniu i chorzy :) Ja nazywam to podgryzanie "szczypawki" :)[/QUOTE] No ja włąsnie tez iskanie :) już wsio wiem :) Quote
malawaszka Posted December 11, 2013 Author Posted December 11, 2013 Ania, Brokatka - piszcie jakiś fajny tekst o małej plizz bo ja nie wyrabiam a wstawiłabym ją już na fejsa Quote
Recommended Posts