malawaszka Posted December 3, 2013 Author Posted December 3, 2013 no biedna lekko w życiu nie miała, ale bardzo fajnie się otwiera :loveu: dzielna jest niunia :klacz: Quote
brokatka Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 Dzielna!!!! Tak już czasem patrzy na mnie na spacerku czy powiem , że ładnie idzie albo, że grzeczna jest, widać, że zaczyna zwracać uwagę na człowieka. A co się jej nachwalę :grin:, ocham i acham itp!!!Fanie to musi wyglądać- baba, 3 psy, chodzi i gada :crazyeye: Też myślę , że łatwo to nie miała, ale z czasem będzie super :loveu:fana psinka Quote
wilczy zew Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 [quote name='brokatka']Od 11 do 18 byłam w pracy- bez niespodzianek!!! ładnie wytrzymałą bo po wyjściu zaraz zrobiła !!! :multi:Trochę się zawsze wystraszy jak ja przychodzę, bo moje z radości japy drą:shake:, więc do przedpokoju żeby na spacer wyjść muszę na siłę wyciągać. Potem stoi dość spokojnie przy ubieraniu szelek!!!! :Cool!:Sukces, dzisiaj z mieszkania na korytarz sama wyszła i potem do windy też sama- za psami:lol: Wieczorem udało sie nawet samej wyjść z bloku!!!!! To nosimy tylko do bloku pod windę teraz:multi: i potem już w windzie i do domku sama idzie:loveu: Trochę to trwa ale idzie!!!!Dzisiaj do kuchni weszła i potem dałam jej miskę w kuchni- tak jak moim. Za to na sępa podchodzi już do mnie spoko!!!!;) Tylko na głaski jeszcze nie podchodzi- jeszcze jej nie zależ:-(. Wygląda to tak jakby uczyła sie wszystkiego teraz- co robiła przedtem???? Dzisiaj usłyszała takich pijaczków po sklepem- no klapnęła na ziemię:sad:. Wybrała sobie miejsce na odpoczynek-- w Ani pokoju za kanapą- tam czuje się dobrze i pewnie- zostawiam jej ten azyl, bo widzę że coraz częściej z niego wychodzi:fadein:[/QUOTE] Skoro nie przychodzi na głaskanie,to nadal powinnaś karmić z ręki. Takie azyle gdzie strachliwy pies się chowa nie pomagają. Quote
malawaszka Posted December 3, 2013 Author Posted December 3, 2013 [quote name='wilczy zew']Skoro nie przychodzi na głaskanie,to nadal powinnaś karmić z ręki. Takie azyle gdzie strachliwy pies się chowa nie pomagają.[/QUOTE] ale ona wychodzi i coraz więcej wychodzi więc jej nie zaszkodzi, że czasem się zaszyje, inna sprawa by była jakby tylko tam siedziała Quote
brokatka Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 Daję jej też z ręki , ale chciałam żeby tez z innymi w kuchni coś zjadała. Samaczki z ręki je nawet mi pazurki wylizuje. Zamknęłam pokój w którym lubi być i zaczęłą chodzić po domu i nie mogła sobie miejsca znaleźć ( w dużym pokoju ma posłanie) ale nie chciała się tam położyć. Postanowiłam, że otworzę drzwi , niech idzie odpocząć! Trochę mi sie jej żal zrobiło- chyba jeszcze czasu potrzebuje, i tak fajnie sobie radzi. Dodam, że to miejsce jest w pokoju w którym wszyscy w nocy śpimy więc nie jest bardzo odizolowana. Quote
malawaszka Posted December 3, 2013 Author Posted December 3, 2013 jej postępy, w porównaniu z tym co było z Figą, są błyskawiczne - niech ma azyl też; Figa pierwszy tydzień siedziała w przedsionku, wynoszona stamtąd pędem wracała, a branie smaczków z ręki to w ogóle długo było w sferze marzeń... podtykałam, wkładałam pod fafle, a ona zamierała aż jej to wypadało - bałam się że Nari będzie też taka, ale na szczęście nie :loveu: u Figi pewnie by to jeszcze dłużej trwało gdyby jej cieczka nie rozruszała... Quote
wilczy zew Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 [quote name='brokatka']Daję jej też z ręki , ale chciałam żeby tez z innymi w kuchni coś zjadała. Samaczki z ręki je nawet mi pazurki wylizuje. Zamknęłam pokój w którym lubi być i zaczęłą chodzić po domu i nie mogła sobie miejsca znaleźć ( w dużym pokoju ma posłanie) ale nie chciała się tam położyć. Postanowiłam, że otworzę drzwi , niech idzie odpocząć! Trochę mi sie jej żal zrobiło- chyba jeszcze czasu potrzebuje, i tak fajnie sobie radzi. Dodam, że to miejsce jest w pokoju w którym wszyscy w nocy śpimy więc nie jest bardzo odizolowana.[/QUOTE] Powinna dostawać TYLKO z ręki,inne psy jedzą z miski a ona dostaje z ręki. Quote
ania0112 Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 ja myślę wz, ze nie nerwowo. Skoro otwiera się, są postępy a to dopiero 3 dni i dostaje smaczki to chyba aż tak wszystkiego z ręki nie musi, poza tym my mamy Brokata i jak on swoje z miski zje to robi rundę po innych miskach i przypuszczam, ze jak widzi żarcie w ręce mamy to też się pcha a on delikatny nie jest - po prostu przepchnie psa;) a juz tak ogólnie to ja jestem za tym, ze mała musi mieć trochę czasu i też musi się nauczyć funkcjonować jak normalny piesek a nie tylko cackanie;) Quote
brokatka Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 Na szczęście idzie to szybciej! Może to ciekawość, a może po prostu taki charakter, ważne, że się otwiera i jest coraz lepiej. Ja jej azyl zostawiam jeszcze , daję jej możliwość , żeby sama sobie wychodziła kiedy chce i widzę że to skutkuje. Nie dałam rady dzisiaj fotek zrobić ale miała jak chodziła po domu podniesiony ogonek.:lol: Quote
Margi Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 Moim zdaniem to ona zrobiła super postępy. :Cool!: Przecież to tylko 3 dni.Nie da się tak ekspresowo wszystkiego nadrobić. Quote
Saththa Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 Ale cudne wieści ;) Strasznie sie ciesze ze ejdnak właczyłam laptopa :) Quote
ania0112 Posted December 4, 2013 Posted December 4, 2013 :crazyeye: Ja wiedziałam, ze poza pomaganiem psom warto mieć konto na dogo ze względu na bazarki zwłaszcza taks ale właśnie odkryłam bazar, którego zdecydowanie się nie spodziewałam... widziałyście bazarek z domowymi przetworami? konfiturki, sałatki, ogórki...? szok:crazyeye: Quote
Margi Posted December 4, 2013 Posted December 4, 2013 No właśnie na tym bazarku zakupiłam 3 słoiczki.;) Quote
AnkaG Posted December 4, 2013 Posted December 4, 2013 Jeszcze chwilka i będzie na kolankach z przyjemnością siedzieć :) Quote
Saththa Posted December 4, 2013 Posted December 4, 2013 [quote name='ania0112']:crazyeye: Ja wiedziałam, ze poza pomaganiem psom warto mieć konto na dogo ze względu na bazarki zwłaszcza taks ale właśnie odkryłam bazar, którego zdecydowanie się nie spodziewałam... widziałyście bazarek z domowymi przetworami? konfiturki, sałatki, ogórki...? szok:crazyeye:[/QUOTE] widziałam :) notorycznie sezon w sezon sie pojawiaja;) Quote
ania0112 Posted December 4, 2013 Posted December 4, 2013 to jakie są jeszcze bazarki o których dogomaniak powinien wiedzieć? poza taks i konfiturki..? Quote
Saththa Posted December 4, 2013 Posted December 4, 2013 Koci świat miewa skarpetki, piżamy, pościele i gatki ;) Quote
wilczy zew Posted December 4, 2013 Posted December 4, 2013 Na dogo wszystko kupisz dla domu,siebie i psa. Quote
malawaszka Posted December 4, 2013 Author Posted December 4, 2013 [quote name='ania0112']to jakie są jeszcze bazarki o których dogomaniak powinien wiedzieć? poza taks i konfiturki..?[/QUOTE] no jak to jakie - wszystkie sznupkowe - MUST HAVE :evil_lol: Quote
JankaBezZiemii Posted December 4, 2013 Posted December 4, 2013 [quote name='malawaszka']no jak to jakie - wszystkie sznupkowe - MUST HAVE :evil_lol:[/QUOTE] nawet czasem człowiek nie wie że czegoś potrzebuje i taki bazarek mu to uświadamia ;) Quote
brokatka Posted December 4, 2013 Posted December 4, 2013 Wczoraj byliśmy na spacerku ok 22 i małą spała do 6.30- tylko, że to ja się obudziłąm bo do pracy tak wstaję :roll: . Wróciłam ok 15 , iiiii niestety była mała wpadka- jak wracam to moje japę muszą trochę podrzeć i mała była akurat pod drzwiami- wystraszyła się i trochę popuściła:shake: na nowy chodnik w przedpokoju - ale nie uciekła, chodziła wokoło i przyglądała się i czekała nawet jak ubiorę jej szelki. :multi:. Na dwór to idzie sama, tylko wejść do bloku jeszcze się boi więc pod windę jeszcze na rękach, potem znowu sama. Dzisiaj wzięłam ją na flexi na spacer- fajnie szła i nawet podbiegała :multi: Trochę mam kombinowania z 2 flexi ale dajemy radę. Fajnie przychodzi do kuchni zobaczyć co się dzieje i sępi już jak moje ;). Quote
malawaszka Posted December 4, 2013 Author Posted December 4, 2013 no i znowu: super super super!!!!!! :multi: Quote
zerduszko Posted December 4, 2013 Posted December 4, 2013 Jaki wątek - sama dobre wieści :multi: Quote
Recommended Posts