Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='obiezyswiat75'][B]ewab [/B]- dlaczego chcesz oddać wątek? Ja mogę przejąć rozliczenia, ale wątek może niech zostanie Twój?[/QUOTE]

Obieżyświat75 post nr 3 z rozliczeniami jest pod Twoim zarządem. Do uzupełnienia Twoja wpłata za transport.

Hałabajówka, jak będziesz w banku to sprawdź proszę, czy moja wpłata dotarła.

Posted

Zaraz sprawdzę czy są nowe wpłaty jakieś. Przyszła dzisiaj książeczka chłopaka, jutro wstawię fotki z niej i orzeczenie lekarskie.

Dzisiaj Stiwi dostał mega rozwolnienie z krwią.... wet przebadał co i jak i wyszło na to że to jakieś pierwotniaki stan przewlekły najprawdopodobniej. Dostaliśmy tabletki na 10 dni po 2x1 nie pamiętam ile kosztowały (jakieś naście złotych) )bo kupiłam jej jakieś 2 miesiące temu dla kociaka który miał to samo całe opakowanie a że był tyci to zjadł z niego chyba ze 3 sztuki. Mam nadzieję że szybko mu się poprawi ale apetyt ma że hoho i nie uwierzycie jak ślepy stary pies umie się bawić zaczepia łapami, podskakuje normalnie jakby mu nic nie dolegało.

Posted

[FONT=book antiqua][SIZE=3]Nowe wpłaty
Ewa Gonzales za 3 miesiące - 15zł
Teresaa118 - listopad i grudzień - 80zł
Mazowszanka2 - listopad i grudzień 20zł
Ewab - 120zł
[SIZE=4]Norkowa - 5zł
Pani Wirgina - [/SIZE][/SIZE][/FONT][COLOR=#373737][FONT=Tahoma]DAROWIZNA DLA STIVIEGO 20ZŁ[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#373737][FONT=Tahoma]STAŁEJ-11 I 12.2013+100ZŁ NA[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#373737][FONT=Tahoma]POTRZEBY ZDROWOTNE. - 120zł [/FONT][/COLOR][FONT=book antiqua][SIZE=3][SIZE=4]
Anetaks4 - 10zł
Atao - listopad i grudzień - 20zł
[SIZE=5][COLOR=#373737]
[/COLOR][/SIZE]Jak kogoś pominęłam to proszę się upomnieć... ;) [/SIZE][/SIZE][/FONT]

Posted

Tak by wychodziło bo jest kilka wpłat już za cały rok. Ale ja z matmy jestem noga więc lepiej jak się za to nie zabiorę.
A właśnie nie było nicku więc pozwoliłam sobie pełnym imieniem.

Posted

[quote name='Hałabajówka']Elu Atao wpłaciła 20zł za listopad i grudzień a w rozliczeniu masz że 10, proszę popraw za pamięci.[/QUOTE]

a nie, wszystko się zgadza - 10 zł to stała, jest zaznaczone, że za 2 m-ce, czyli razem 20 :)
docelowo zamierzam przy nicku pisać tylko opłacone miesiące, bo teraz to jeszcze jest czytelnie, ale za kilka miesięcy pogubimy się.

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Jezu Ciotki, sprawdźcie moje rachowania. Wyszło mi, że chłopak ma ponad 1000 zł na koncie :crazyeye:

Panią Wirginię (zakładam, że to WIGA) rozpisałam jako wpłata 20 stałej i 100 jednorazowej.[/QUOTE]

Zgadza się!

Posted

[quote name='LILUtosi']ale to kał na resztki jedzennia?[/QUOTE]
Nie rozumiem o co pytasz :niewiem:

Wet chciał żeby mu dostarczyć trochę kupy mówiąc kolokwialnie to zawiozłam a co on tam z nią robił....pewnie pod mikroskop wrzucił jak przy badaniu na pasożyty.

Posted

Bo na klinikach u mnie robią takie badanie na strawione i nie strawione resztki z kupy. Robią tam dokładną analizę. Pytam z ciekawości bo nie wiedziałam że w zwyczajnym badaniu kału można też wypatrzyć pierwotniaki. Wiesz, trzeba się uczyć na doświadczeniach innych, szczególnie tak jak my mamy duże skupiska psów. Nie bierz tego jako czepianie się. Staram się zawsze zbierać takie doświadczenia tak aby w przyszłości móc pomóc psu jak go dopadnie jakaś przypadłość. Co do krwawień w kale to jest to częsty objaw włosogłówki. Niestety jej w kale nie zobaczysz a i w badaniu ciężko natrafić. Bije się ją podając 5 dni z rzędu leki i po 14 dniach ponownie.
Popytam swojego weta o te pierwotniaki.

Posted

Nie odebrałam tego jako czepianie się tylko nie zrozumiałam o co pytasz.

Szczerze nie dopytywałam się co on będzie robił z tą kupą. Na razie dostaje leki to nie wiem czy można je mieszać ze środkami na robale dodatkowo jak nie poskutkują to wtedy spytam weta w jakiej dawce dla niego dać żeby było skuteczne i bezpieczne.