Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dwa psiaki błąkające się po Pogorzycach już od co najmniej tygodnia, dzisiaj złapane przez lecznicę i umieszczone w boksach, jutro mają jechać do schroniska w Mysłowicach.
Starszy spokojny, wylękniony, boi się gwałtownych ruchów, nie był agresywny.
Młodszy to chyba jeszcze szczenior, bardzo szczekliwy, nieufny, ale też bez agresji.
Mam tylko takie fotki bo byłam sama i bez smyczy, a tam wisiały tylko kagańce o dziwo. Jak wypuściłam tego starszego to młodszy bardzo chciał się do niego wydostać, są chyba mocno związane ze sobą...

DT by się bardzo dla nich przydało, bardzo.
Nikt nie odpowiada na apele o domy tymczasowe, ale na stronkę nie wchodzi dużo ludzi. Trzeba zrobić plakaty i powiesić w lecznicy, może ktoś się zgłosi.

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Psiaki będą w tym tygodniu w Przełomie, może zgłosi się właściciel.

No i zapomniałam napisać o tej ranie na głowie starszego, już trochę zaleczona, są strupy.

Posted

IKA & SONIA napisał(a):
Hanek a czy to pewne, że pojada jutro do schronu? Biedactwa :-(

Takie mam informacje od Ada-jeje, a ona ma takie info od p. Haliny.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Hanek wyslij meila do osoby z Trzebini Sierszy a ja jutro tam zadzwonie, moze choc jeden sie zalapie.

Jej, nie wiem o kim pani mówi. Ostatnio wysyłałam Dinga i Lisiczkę państwu z Jaworzna (chyba, że oni byli z Sierszy;) )

Posted

Witam!
Od dwóch dni w okolicach parku na starym mieście widuje błąkającego się haski'ego. Prawdopodobnie komuś uciekł bo jest na pierwszy rzut oka dobrze odżywiony tyle, że nieziemsko ubrudzony. Nie mieliście zgłoszenia o zaginięciu? Nie podchodzi do ludzi ani do zwierząt. Trzyma się na uboczu idąc przed siebie. Posiada obroże ale nie sposób jest sprawdzić czy ma adresatkę :shake:

Posted

Kacha3D napisał(a):
Witam!
Od dwóch dni w okolicach parku na starym mieście widuje błąkającego się haski'ego. Prawdopodobnie komuś uciekł bo jest na pierwszy rzut oka dobrze odżywiony tyle, że nieziemsko ubrudzony. Nie mieliście zgłoszenia o zaginięciu? Nie podchodzi do ludzi ani do zwierząt. Trzyma się na uboczu idąc przed siebie. Posiada obroże ale nie sposób jest sprawdzić czy ma adresatkę :shake:

Dzwoniłam do osoby, której uciekł Husky, ale włącza się poczta. Spróbuję później, może to akurat ich pies.

Posted

Czy ktoś z Was znajdzie chwilę czasu żeby podjechać z psami z tego wątku: http://www.dogomania.pl/forum/12002912-post2270.html
do lecznicy? Głównie chodzi mi o tego białego, z jego nogą podobno nie jest dobrze. Te psy trafiły pod opiekę jakiegoś pana, którego kompletnie nie stać na ich utrzymanie, nie mówiąc już o weterynarzu, wziął je tylko dlatego żeby miało mu co pilnować złomu na podwórku. Uważam, że trzeba jechać, zobaczyć na własne oczy jak ten dom wygląda, a jeśli źle to porobić im porobić fotki i szukać innego domu. Tylko do tego trzeba czasu, dlatego moje pytanie: czy ktoś z osób czytających ten wątek jest w stanie wziąć na siebie pilotowanie tej sprawy?

Posted

Sznapi, tak mój synuś go nazwał.
Piesek koczujący od tygodnia w okolicy ronda przy Oświęcimskiej w Chrzanowie.
przybliżony wiek 1,5 -2 lata
mieszaniec jamnika sznaucerowatego czy jakoś tak/oczywiście w opini weta :p
przytulaśny, grzeczny, taka maskotka:loveu:
Wystraszony i zagubiony, musiałam na rękach toto nosić.
Lubi podróżować samochodem -na siedzeniu;)
W lecznicy prawie godzine grzecznie siedział i czekał w kolejce ...u mnie na kolankach ;)
Trochę skołtuniony ale nie tragicznie.
Albo udał się za kobietami albo komuś się znudził, bo koczował w jednym miejscu przy chodniku od tygodnia i ja też nie mogłam go z tamtąd ruszyć-wzięłam go więc na rączki ;)
Wet Maciek pytał czy fundacja da go do Przełomu czy on ma to zrobić, powiedziałam że Ika&Sonia zrobi mu ogłoszenia. Jak wspominano jest kobieta, która może da mu dt, podobno taki piesek długo domku nie powienien szukać...:roll:
szkoda, żeby taki maluszek wylądował w schronie.

Sznapi został na noc w budynku lecznicy, w klatce, dostał karmę z czymś na odrobaczenie.

Hanek daj go proszę na stronę Pro-Animals do ogłoszeń, może ktoś go szuka?

Posted

dorixx napisał(a):

Hanek daj go proszę na stronę Pro-Animals do ogłoszeń, może ktoś go szuka?

Dorixx, dział ogłoszeń jest specjalnie tak zbudowany, żeby ludzie postronni sami sobie dodawali ogłoszenia, więc Tobie też powinno się udać;) Ja go dodam na stronkę.

Weronikaa, dzięki za wątki suniek!

Posted

hanek napisał(a):
Dorixx, dział ogłoszeń jest specjalnie tak zbudowany, żeby ludzie postronni sami sobie dodawali ogłoszenia, więc Tobie też powinno się udać;) Ja go dodam na stronkę.

postronne osoby także mogą wstawiac zdjecia i dać do działu "szukam domu"?

Posted

dorixx napisał(a):
coś wiadomo co ze sznaucerkiem? zabrano go na dt ?wie ktoś może?

Hanek mówiła, że podobno do dzisiaj Sznapi jest w lecznicy i jeśli nikt nie znajdzie się chłopak zamieszka czasowo u p. Haliny.