Ulaa Posted May 15, 2008 Author Posted May 15, 2008 [B][SIZE=3]A Hanek ma trojaczki!!!!!!![/SIZE][/B] :loveu::loveu::loveu::loveu: Byłyśmy dzisiaj w Libiążu: - zostawić książeczki dla Pointerka i Kudłaczki (śliczne kluchy z nich :loveu:) - oddać Saske do nowego super domku :loveu: - podpisać umowę jamniczka i w międzyczasie zadzwoniła pani, że znalazła w lesie plastikową reklamówce z puszkami od piwa, a między puszkami były kociątka :placz: Okazało się, że one są jeszcze całkiem ślepe i targały nami straszne emocje co z nimi zrobić. Pani Lucynka stwierdziła, że mają 5 dni i mają szanse na przeżycie. Zaniedługo otworzą oczka (za kilka dni). Są to 3 chłopaczki: czarny, pręgusek i łaciatek. Tak walczyły i prosiły, tak łapczywie piły glukozę ze strzykawki... Kochana Hanek i jej rodzice :loveu::loveu::loveu: Potem do Luszowic zawiozłyśmy klatkę na kotkę. Będzie zastawiona od poniedziałku, bo kotki nie było 3 dni i wróciła wygłodniała. A także zostawiłyśmy książeczkę u Diablo, który ma super :loveu: Staruszka bardzo o niego dba. Cały miocik tych kociątek trafił do wspaniałych domeczków :multi: Ale i tak maluszki Hankowe są naj naj :loveu: Quote
Ada-jeje Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Hanek jestes macocha, dopiero co mialas trojaczki ktorych sie pozbylas i juz nastepne przytaszczylas. Quote
hanek Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 [quote name='Ada-jeje']Hanek jestes macocha, dopiero co mialas trojaczki ktorych sie pozbylas i juz nastepne przytaszczylas.[/quote] Interes musi się kręcić... Trzymajcie kciuki za maluszki, żeby się je udało odchować na chwackie kotki. Quote
Ulaa Posted May 15, 2008 Author Posted May 15, 2008 A pies w beczce to jakaś dziwna sprawa, bo miał mieszkać naprzeciwko sołtysa w Ziajkach, ale w Ziajkach nie ma sołtysa... To w ogóle to wieś jak nie z tej epoki. W środku lasu, ze 20 domów, a właściwie chatek drewnianych, z wychodkami i studniami. Żadnego sklepu ani kościoła, tylko kapliczka. Drewniane płoty ze sztachet, jakieś samodjełki na podwórkach. Za to baranki były :loveu: I mieszkaniec twierdzi, że tam ludzie bardzo dbają o zwierzaki i niemożliwe, aby był jakiś w beczce. Quote
Ada-jeje Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Ta wiadomosc przekazala wetka Dominice jak byla tam na szczepieniu psow na wscieklizna i o ile dobrze pamietam to chyba Dominika tez widziala tego psa. A nie dzwonilyscie do Dominiki i nie pytalyscie? Quote
hanek Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 [quote name='Ada-jeje']Ta wiadomosc przekazala wetka Dominice jak byla tam na szczepieniu psow na wscieklizna i o ile dobrze pamietam to chyba Dominika tez widziala tego psa. A nie dzwonilyscie do Dominiki i nie pytalyscie?[/quote] Dominika nie umiała inaczej wytłumaczyć gdzie się znajduje ta beczka. Quote
Ulaa Posted May 15, 2008 Author Posted May 15, 2008 [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10150206[/url] maluszek któremu możemy pomóc... Quote
Ulaa Posted May 16, 2008 Author Posted May 16, 2008 Tak się rozpędziłam po tym sprawozdaniu, że dodałam dużo rzeczy na stronce, o których wiedzą już wszyscy odwiedzający dogomanię, ale pozostali nie. Jak widać zajęło mi to mnóstwo czasu i bardzo się namęczyłam. Marzę o nowej, php-owej stronce, bo niesamowicie przybywa materiału i coraz ciężej nadążyć. A strona jest naszą wizytówką i powinna być na bieżąco aktualizowana. Jak zwykle wszystko w dziale Aktualności. Quote
Weronikaa Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 [quote name='Ada-jeje']Hanek jestes macocha, dopiero co mialas trojaczki ktorych sie pozbylas i juz nastepne przytaszczylas.[/quote] :loveu: Następne trojaczki, no no no :cool3: Widzę Haneczku, że Twój dom jest już pełnoetatowym DT !! :multi: (Chciałabym zobaczyć te kociaki ;). Jeżeli są takie jak te u Ulii i jeszcze w wersji x3 to ich widok musi być przesłodki :p) Aha, a ja wstawiłam nowe zdjęcia na wątku Tofusia [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=93621[/url]. zapraszam ;) Quote
Ulaa Posted May 17, 2008 Author Posted May 17, 2008 Misiek-Dino od Ewy szuka domu [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77423&page=20[/url] z ogródkiem. Quote
hanek Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 [B]Dorixx[/B] była u mnie przed chwilą, przywiozła dary:loveu: Około 6 kg karmy suchej dla kotów, mleczko dla kocich trojaczków oraz ryż i makaron. [COLOR=Green][B] DZIĘKUJEMY![/B][/COLOR] Quote
dorixx Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Na zdrowie Trojaczkom :loveu: nie wiedziałam , że kotki mogą być aż tak malutkie :loveu: ale sposób w jaki Berylek sie nimi opiekuje powalił mnie na kolana :loveu: cóż za instynkt macierzyński posiada :loveu: Berylek -prawdziwa mamka, cóż za delikatność ze strony takiego olbrzyma :loveu: Ale mają szczęście w nieszczęsciu Kociątka. Quote
Ada-jeje Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Kochana cioteczka dorixx, ciagle wspiera zwierzaczki na rozne sposoby nie tylko finanasowo ale rowniez dokarmia. :loveu: A przy okazji wracam do postu 1621, sunia nr. 1 kolorowa jest juz po sterylce ktora byla miesic temu, odpowiedzialni panstwo sami zadbali o to. [SIZE=3][COLOR=red][B]BRAWO,[/B][/COLOR][/SIZE] wlasnie takich domkow poszukujemy. Po sunie nr. 2 Debore jedziemy jutro o godzinie 9.30, panstwo nie sa pewni czy sunie dopilnowali podczas cieczki. Sunia nr. 3 Adusia - Sara sterylka jutro o godzinie 8.30, ta sama sytuacja co w przyoadku suni nr.2 Dla suni nr.6 przelozony termin sterylki, jutro uzgodnimy nowy. Zebysmy o pozostalych nie zapomnialy trzeba do tematu wracac. Quote
Ulaa Posted May 19, 2008 Author Posted May 19, 2008 Dominika jednak ma dobrą rękę do domków :loveu::multi: Brawo Kolorowa - Łatka :multi: Ada-jeje, my sobie same z Deborą napewno nie poradzimy. Ta suka jest dzika i bardzo agresywna, chyba że nowy właściciel dokonał cudu. Quote
Ada-jeje Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Ulka z Bestia sobie dalas rade a z Debora nie, :crazyeye: trzeba sie zaopatrzec w kaganiec, pani bedzie w domu moze jej uda sie zalozyc kaganiec a reszta juz poleci , zobaczymy na miejcu. Nie mozemy czekac na wlascieli jak widzisz to juz trzecia suka ktora najprawdopodobniej nie byla upilnowana. :mad::angryy: A wracajac jeszcze do kolorowej pan obiecal przyslac fotki na nasz adres meilowy, wogole to bardzo mily i sympatyczny pan, wspomnial ze obserwuje nasza strone i nie chcial nam juz przysparzac wiecej pracy a kasa nas wspomorze w pozniejszym terminie bo teraz pokryl koszty 200 zl. za sterylke swojej suni. Quote
Ulaa Posted May 20, 2008 Author Posted May 20, 2008 Chyba jestem chora. Nie wiem czy dam radę rano pojechać, bo nawet spać nie mogę :angryy::shake: A Debora była psem całkowicie nieobliczalnym. Jak już nieraz wspominałam - nigdy wcześniej ani nigdy później nie widziałam podobnego. Nawet 100 bestii się nie umywa, bo ona nie reagowała kompletnie na nic. Liczył się atak. Mam nadzieję, że w nowym domu poprawiło jej sie, w przeciwnym razie może być wesoło. Quote
Weronikaa Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 [B]Dziewczyny, mam troszkę wolnego czasu i mogę porobić ogłoszenia w necie ;) Tylko plis , napiszcie mi jakich psów i texty do ogłoszeń. ([I]Bo telefon kontaktowy to tak jak ostatnio, do Uli podam, a e-mail to fundacyjny)[/I] . [/B] Quote
hanek Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 W lecznicy spotkałam panią, która prosi o interwencję w sprawie zaniedbanego psa. Brak budy, brak jakiejkolwiek osłony od deszczu, czy śniegu, kupa odchodów. Ludzie Ci mają kilka psów, ale tamte maja budy i jako tako żyją, a tego jednego mają gdzieś. To w Jankowicach, wiem gdzie, mam tez telefon do tej pani, gdybyśmy nie trafiły to nas zaprowadzi. Quote
Ada-jeje Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Tylko ze jeszcze mamy cztery psy wolnozyjace dokarmiane przez ludzi w Luszowicach a w tym dwie sunie, nie mozemy dopuscic do rozmnozenia i tam tez musimy podjechac, facet do ktorego naleza psy jest w pierdlu. Quote
Weronikaa Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 [B][COLOR=Black]Ada-jeje, czy nie ma już wpłaty od [COLOR=Lime]Dorixx [/COLOR]i [COLOR=Magenta]Ciapusia-Agnieszki G[/COLOR]. (13 zł) na mój bazarek dla Szkielecików ??? Bo coś długo nie przychodzą przelewy.. ;)[/COLOR][/B] Quote
dorixx Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 od dorixx nie ma, bo dorixx zapomniała, dorixx zaraz zrobi ;) Quote
Ulaa Posted May 20, 2008 Author Posted May 20, 2008 Dorixx jak mogłaś zapomnieć :crazyeye: Maskra no :mad: Quote
Weronikaa Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 [quote name='dorixx']od dorixx nie ma, bo dorixx zapomniała, dorixx zaraz zrobi ;)[/quote] Spoko, Dorixx, ważne , żebys wogóle wpłaciła, ale w miarę możliwości postaraj się jak najszybciej, bo chcę Ci jak najszybciej wysłać :loveu: O Ciebie ciotka, to jestem spokojna, bo wiem , że wyślesz :cool3: Quote
Weronikaa Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 [quote name='Weronika13'][B][COLOR=Black]Ada-jeje, czy nie ma już wpłaty od [COLOR=Lime]Dorixx [/COLOR]i [COLOR=Magenta]Ciapusia-Agnieszki G[/COLOR]. (13 zł) na mój bazarek dla Szkielecików ??? Bo coś długo nie przychodzą przelewy.. ;)[/COLOR][/B][/quote] Mały off- wpłata od Dorixx dojdzie ;), natomiast od Ciapusia może dojść albo pod nickiem Ciapuś albo pod nazwiskiem Agnieszka G. (13 zł, spódniczka zielona). :lol: Więc proszę Ada-jeje o sprawdzenie w miarę możliwości wpłaty od Agnieszki G. Z góry dzięki ;) (ona już 15 maja wysłała kasiorę, także powinna być) ;) Quote
hanek Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Weroniko, jeszcze nie ma takiej wpłaty, damy Ci znać jak będzie. Quote
Recommended Posts