Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B][SIZE=3]A Hanek ma trojaczki!!!!!!![/SIZE][/B] :loveu::loveu::loveu::loveu:

Byłyśmy dzisiaj w Libiążu:
- zostawić książeczki dla Pointerka i Kudłaczki (śliczne kluchy z nich :loveu:)
- oddać Saske do nowego super domku :loveu:
- podpisać umowę jamniczka

i w międzyczasie zadzwoniła pani, że znalazła w lesie plastikową reklamówce z puszkami od piwa, a między puszkami były kociątka :placz: Okazało się, że one są jeszcze całkiem ślepe i targały nami straszne emocje co z nimi zrobić. Pani Lucynka stwierdziła, że mają 5 dni i mają szanse na przeżycie. Zaniedługo otworzą oczka (za kilka dni). Są to 3 chłopaczki: czarny, pręgusek i łaciatek. Tak walczyły i prosiły, tak łapczywie piły glukozę ze strzykawki...
Kochana Hanek i jej rodzice :loveu::loveu::loveu:

Potem do Luszowic zawiozłyśmy klatkę na kotkę. Będzie zastawiona od poniedziałku, bo kotki nie było 3 dni i wróciła wygłodniała.
A także zostawiłyśmy książeczkę u Diablo, który ma super :loveu: Staruszka bardzo o niego dba. Cały miocik tych kociątek trafił do wspaniałych domeczków :multi:

Ale i tak maluszki Hankowe są naj naj :loveu:

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ada-jeje']Hanek jestes macocha, dopiero co mialas trojaczki ktorych sie pozbylas i juz nastepne przytaszczylas.[/quote]
Interes musi się kręcić...

Trzymajcie kciuki za maluszki, żeby się je udało odchować na chwackie kotki.

Posted

A pies w beczce to jakaś dziwna sprawa, bo miał mieszkać naprzeciwko sołtysa w Ziajkach, ale w Ziajkach nie ma sołtysa... To w ogóle to wieś jak nie z tej epoki. W środku lasu, ze 20 domów, a właściwie chatek drewnianych, z wychodkami i studniami. Żadnego sklepu ani kościoła, tylko kapliczka. Drewniane płoty ze sztachet, jakieś samodjełki na podwórkach.
Za to baranki były :loveu:
I mieszkaniec twierdzi, że tam ludzie bardzo dbają o zwierzaki i niemożliwe, aby był jakiś w beczce.

Posted

Ta wiadomosc przekazala wetka Dominice jak byla tam na szczepieniu psow na wscieklizna i o ile dobrze pamietam to chyba Dominika tez widziala tego psa. A nie dzwonilyscie do Dominiki i nie pytalyscie?

Posted

[quote name='Ada-jeje']Ta wiadomosc przekazala wetka Dominice jak byla tam na szczepieniu psow na wscieklizna i o ile dobrze pamietam to chyba Dominika tez widziala tego psa. A nie dzwonilyscie do Dominiki i nie pytalyscie?[/quote]
Dominika nie umiała inaczej wytłumaczyć gdzie się znajduje ta beczka.

Posted

Tak się rozpędziłam po tym sprawozdaniu, że dodałam dużo rzeczy na stronce, o których wiedzą już wszyscy odwiedzający dogomanię, ale pozostali nie.
Jak widać zajęło mi to mnóstwo czasu i bardzo się namęczyłam.
Marzę o nowej, php-owej stronce, bo niesamowicie przybywa materiału i coraz ciężej nadążyć. A strona jest naszą wizytówką i powinna być na bieżąco aktualizowana.

Jak zwykle wszystko w dziale Aktualności.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Hanek jestes macocha, dopiero co mialas trojaczki ktorych sie pozbylas i juz nastepne przytaszczylas.[/quote]

:loveu: Następne trojaczki, no no no :cool3: Widzę Haneczku, że Twój dom jest już pełnoetatowym DT !! :multi: (Chciałabym zobaczyć te kociaki ;). Jeżeli są takie jak te u Ulii i jeszcze w wersji x3 to ich widok musi być przesłodki :p)
Aha, a ja wstawiłam nowe zdjęcia na wątku Tofusia [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=93621[/url].
zapraszam ;)

Posted

[B]Dorixx[/B] była u mnie przed chwilą, przywiozła dary:loveu: Około 6 kg karmy suchej dla kotów, mleczko dla kocich trojaczków oraz ryż i makaron.
[COLOR=Green][B]
DZIĘKUJEMY![/B][/COLOR]

Posted

Na zdrowie Trojaczkom :loveu: nie wiedziałam , że kotki mogą być aż tak malutkie :loveu:

ale sposób w jaki Berylek sie nimi opiekuje powalił mnie na kolana :loveu: cóż za instynkt macierzyński posiada :loveu: Berylek -prawdziwa mamka, cóż za delikatność ze strony takiego olbrzyma :loveu: Ale mają szczęście w nieszczęsciu Kociątka.

Posted

Kochana cioteczka dorixx, ciagle wspiera zwierzaczki na rozne sposoby nie tylko finanasowo ale rowniez dokarmia. :loveu:
A przy okazji wracam do postu 1621, sunia nr. 1 kolorowa jest juz po sterylce ktora byla miesic temu, odpowiedzialni panstwo sami zadbali o to.
[SIZE=3][COLOR=red][B]BRAWO,[/B][/COLOR][/SIZE] wlasnie takich domkow poszukujemy. Po sunie nr. 2 Debore jedziemy jutro o godzinie 9.30, panstwo nie sa pewni czy sunie dopilnowali podczas cieczki. Sunia nr. 3 Adusia - Sara sterylka jutro o godzinie 8.30, ta sama sytuacja co w przyoadku suni nr.2 Dla suni nr.6 przelozony termin sterylki, jutro uzgodnimy nowy. Zebysmy o pozostalych nie zapomnialy trzeba do tematu wracac.

Posted

Dominika jednak ma dobrą rękę do domków :loveu::multi: Brawo Kolorowa - Łatka :multi:

Ada-jeje, my sobie same z Deborą napewno nie poradzimy. Ta suka jest dzika i bardzo agresywna, chyba że nowy właściciel dokonał cudu.

Posted

Ulka z Bestia sobie dalas rade a z Debora nie, :crazyeye: trzeba sie zaopatrzec w kaganiec, pani bedzie w domu moze jej uda sie zalozyc kaganiec a reszta juz poleci , zobaczymy na miejcu. Nie mozemy czekac na wlascieli jak widzisz to juz trzecia suka ktora najprawdopodobniej nie byla upilnowana. :mad::angryy: A wracajac jeszcze do kolorowej pan obiecal przyslac fotki na nasz adres meilowy, wogole to bardzo mily i sympatyczny pan, wspomnial ze obserwuje nasza strone i nie chcial nam juz przysparzac wiecej pracy a kasa nas wspomorze w pozniejszym terminie bo teraz pokryl koszty 200 zl. za sterylke swojej suni.

Posted

Chyba jestem chora. Nie wiem czy dam radę rano pojechać, bo nawet spać nie mogę :angryy::shake:
A Debora była psem całkowicie nieobliczalnym. Jak już nieraz wspominałam - nigdy wcześniej ani nigdy później nie widziałam podobnego. Nawet 100 bestii się nie umywa, bo ona nie reagowała kompletnie na nic. Liczył się atak. Mam nadzieję, że w nowym domu poprawiło jej sie, w przeciwnym razie może być wesoło.

Posted

[B]Dziewczyny, mam troszkę wolnego czasu i mogę porobić ogłoszenia w necie ;)
Tylko plis , napiszcie mi jakich psów i texty do ogłoszeń.
([I]Bo telefon kontaktowy to tak jak ostatnio, do Uli podam, a e-mail to fundacyjny)[/I] .
[/B]

Posted

W lecznicy spotkałam panią, która prosi o interwencję w sprawie zaniedbanego psa. Brak budy, brak jakiejkolwiek osłony od deszczu, czy śniegu, kupa odchodów. Ludzie Ci mają kilka psów, ale tamte maja budy i jako tako żyją, a tego jednego mają gdzieś. To w Jankowicach, wiem gdzie, mam tez telefon do tej pani, gdybyśmy nie trafiły to nas zaprowadzi.

Posted

Tylko ze jeszcze mamy cztery psy wolnozyjace dokarmiane przez ludzi w Luszowicach a w tym dwie sunie, nie mozemy dopuscic do rozmnozenia i tam tez musimy podjechac, facet do ktorego naleza psy jest w pierdlu.

Posted

[B][COLOR=Black]Ada-jeje, czy nie ma już wpłaty od [COLOR=Lime]Dorixx [/COLOR]i [COLOR=Magenta]Ciapusia-Agnieszki G[/COLOR]. (13 zł) na mój bazarek dla Szkielecików ??? Bo coś długo nie przychodzą przelewy.. ;)[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='dorixx']od dorixx nie ma, bo dorixx zapomniała, dorixx zaraz zrobi ;)[/quote]

Spoko, Dorixx, ważne , żebys wogóle wpłaciła, ale w miarę możliwości postaraj się jak najszybciej, bo chcę Ci jak najszybciej wysłać :loveu:
O Ciebie ciotka, to jestem spokojna, bo wiem , że wyślesz :cool3:

Posted

[quote name='Weronika13'][B][COLOR=Black]Ada-jeje, czy nie ma już wpłaty od [COLOR=Lime]Dorixx [/COLOR]i [COLOR=Magenta]Ciapusia-Agnieszki G[/COLOR]. (13 zł) na mój bazarek dla Szkielecików ??? Bo coś długo nie przychodzą przelewy.. ;)[/COLOR][/B][/quote]

Mały off- wpłata od Dorixx dojdzie ;), natomiast od Ciapusia może dojść albo pod nickiem Ciapuś albo pod nazwiskiem Agnieszka G. (13 zł, spódniczka zielona). :lol: Więc proszę Ada-jeje o sprawdzenie w miarę możliwości wpłaty od Agnieszki G. Z góry dzięki ;) (ona już 15 maja wysłała kasiorę, także powinna być) ;)